USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чому на Іваничівщині не ремонтують дороги

27 Червня 2014 17:54
Підрядник отримав 10 тисяч на ремонт доріг у двох селах на Іваничівщині, але минуло два роки, а віз і нині там, повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокуратура Іваничівського району перевірила додержання вимог Закону України «Про місцеве самоврядування», Бюджетного та Цивільного кодексів України в діяльності Павлівської сільської ради. Встановила, що між Павлівською сільською радою та філією «Володимир-Волинський автодор» ДП «Волинський облавтодор» ще у вересні 2012 року укладено два договори підряду на виконання робіт з поточного ремонту вулиць у селах Старосілля та Павлівка.

Минуло майже два роки, а ремонт вулиць так і не розпочався, хоч підрядник давно отримав авансовий платіж у сумі 10 тисяч гривень. Відтак, прокуратура вирішила через суд вимагати повернення коштів у бюджет. З'ясувалося ж, що договором підряду обумовлено, що ДП «Волинський облавтодор» розпочне ремонт вулиць лише за умови передачі йому замовником будівельного майданчика, придатного для виконання робіт, якого сільрада досі не надала.

Отож прокурор Іваничіського району у поданні, внесеному Павлівському сільському голові, вказав на необхідність надання ремонтникам такого майданчика. Наразі це подання розглянуте й задоволене. Акт приймання – передачі будівельного майданчика надіслано ДП «Волинський облавтодор». У подальшому, якщо державне підприємство так і не почне ремонтувати вулиці у Старосіллі та Павлівці, прокуратура звернеться в господарський суд Волинської області, аби розірвати договори підряду та повернути авансові платежі в бюджет громади. До речі, аналогічні порушення виявили в діяльності Переславичівської, Радовичівської, Милятинської, Жашковичівської та Грибовицької сільських рад.

На усунення виявлених порушень прокурор району вніс п’ять подань, два з яких розглянули та винних у порушеннях осіб притягнули до дисциплінарної відповідальності. Ще 3 подання перебувають на розгляді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
з району Показати IP 27 Червня 2014 17:57
За два роки ці гроші знецінились...А до автодору питань багато і по інших об"єктах.
Юра Показати IP 27 Червня 2014 20:02
Оце розсмішили, в Іваничах навіть прокурор є ! А чому прокурор не бачить стан вулиць в самому районному центрі, де скоро і танком не проїдеш. Чи не поставить під сумнів таке цікаве рішення очільників району, як само вивіз сміття. Тільки цікаво хто ж і куди його сам вивозить. Якщо з сміттезвалищем не підписана ні одна угода а комунальна служба скоро взагалі зникне. А не треба далеко ходити, загляньте в першу лісопосадку і рови на полях. І все стане відразу зрозуміло. Хто сам приймав той сам і самовивозить .
123 Показати IP 27 Червня 2014 21:03
на десять тисяч гривень наробиш

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus