USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Лікувати волинських ветеранів війни стало «дешевше»?

22 Квітня 2014 14:32
Ціни на медикаменти цьогоріч збільшилися вдвічі, а в лікувально-профілактичному закладі «Волинський обласний госпіталь для інвалідів війни» порівняно з минулим роком витратили майже вдвічі менше грошей.

Так, під час оперативної наради голови облдержадміністрації сьогодні, 22 квітня, про це розповів заступник начальника управління охорони здоров’я Волинської ОДА Іван Грицюк.

Він повідомив, що у 2013 році в госпіталі витратили 39,33 гривні на один ліжко-день, а цього року - 21 гривню.
Згідно з нормативами Кабінету Міністрів України, фінансування цих ліжок становить 40 гривень в день. Ці гроші передбачені на ліки.

Про ситуацію, яка склалася, розповідає у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини головний лікар медзакладу Тетяна Масікова: «Статистика показує, що цього року ми менше витрачаємо грошей на ліки, ніж торік тому, що ми користуємося запасами. У грудні 2013-го року нас добре профінансували, втім, ліки вже закінчуються».

ЧИТАТИ ЩЕ: У ВОЛИНСЬКОМУ МЕДЗАКЛАДІ ДОБРЕ ГОДУЮТЬ, АЛЕ НЕ ОБСТЕЖУЮТЬ

Зі слів Тетяни Масікової, є проблеми з тендерними закупівлями, адже волинські фармацевти повідмовлялися від закупівель ліків для госпіталю. Однак, каже медик, ситуація не критична, бо вже вдалося заключити необхідні договори з київськими фірмами щодо поставок необхідних препаратів, лишилися формальності з казначейством.

Нагадаємо, про те, що волинські фірми не охоче беруть участь в тендерних закупівлях ліків говорив сьогодні й головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор.

Загалом на диспансерному обліку медзакладів Волині перебувають 40.685 тисячі ветеранів війни: 71% – учасники війни, 12% – прирівняні за пільгами, 11% – учасники бойових дій, 6% – інваліди війни. До цієї категорії включені й ветерани ОУН-УПА.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Валерія Показати IP 22 Квітня 2014 14:54
Голова ода Григорій Пустовіт піднімає актуальні питання, ціни на ліки - дуже болюче питання для пенсіонерів і ветеранів. Якщо Клімчук не змін домовитись з волинськими фармацевтами про ціну на ліки, то Пустовіт точно зможе, бо не вимагатиме у бізнесменів "відкати" в особистий благодійний фонд, як Клім.
цікавий Показати IP 22 Квітня 2014 21:57
А Сидор , ще головний лікар?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus