USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинським ветеранам війни виплатять матеріальну допомогу

15 Квітня 2016 08:22
Ветеранам війни розпочали виплату одноразової матеріальної допомоги. Така допомога передбачена Закон України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», - інфомує "Громадське.Волинь".

Як зазначила заступник директора департаменту соціального захисту населення Людмила Сірбіненко, розмір допомоги залежить від категорії ветерана війни, якщо це інвалід – то від групи інвалідності.

Отже, цього року щорічна разова грошова допомога надаватиметься у наступних розмірах: інваліди війни отримають: I групи — 2 975 гривень; II групи — 2 600 гривень; III групи — 2 310 гривень; учасники бойових – 920 гривень; члени сімей загиблих – 465 гривень; Учасники війни – 170 гривень.

Людмила Сірбіненко зазначила, що особистого звернення ветерана війни для отримання допомоги не потрібно. «Якщо ветерани війни отримують пенсію, то списки для виплат формуються за даними баз пенсійних фондів. Якщо вони продовжують служити у військових частинах, то виплата проводиться по місцю їхньої служби, якщо вони демобілізовані і не працюють, то органи соціального захисту населення проводять звірку таких осіб і включають їх в списки», – розповідає посадовець.



Зазначимо, що виплата одноразової грошової допомоги не закінчується 5 травня. Якщо військовослужбовець з певних причин не отримав цієї допомоги, він має право отримати її до вересня 2016 року. Єдиною умовою є те, що він повинен мати статус учасника бойових дій, і відповідне посвідчення видане до 5 травня 2016 року.

На сьогоднішній день цю допомогу отримають понад 37 тисяч ветеранів війни. З них майже 3 тисячі інвалідів війни, понад 4 тисячі учасників бойових дій, більше 5 тисяч учасників АТО, які мають статус учасника бойових дій. Також одноразову матеріальну допомогу отримають 5 800 сімей, які втратили годувальника на війні. В тому числі 314 сімей, які набули статус член сім’ї загиблого учасників АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus