USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чому на Поліссі досі готові підтримувати комуніста

4 Листопада 2014 13:50
Нардепа-комуніста Адама Мартинюка односельчани готові вважати хорошою людиною попри голосування за диктаторські закони та негативний образ КПУ як партії, що підтримує сепаратистів. Про це повідомили активісти інформаційної кампанії «Голосуй чесно! – Обирай гідних!».

Підсумки кампанії підбили під час прес-конференції 4 листопада у Луцьку.

Як розповів голова Асоціації молодих реформаторів Дмитро Безвербний, така інформаційна кампанія ініційована мережами Громадські ініціативи України та Громадським сектором Євромайдану. Схожу ініціативу реалізовували під час президентських виборів. Мета кампанії – повідомити виборцям про те, що варто йти на вибори та голосувати чесно, не реагуючи на підкупи та обирати гідних депутатів.

Активісти із різних областей України відвідували різні населені пункти, передусім – райцентри, невеликі містечка, селища, де існує певний інформаційний вакуум. На Волині кампанія тривала два тижні перед парламентськими виборами. Протягом цього часу активісти охопили понад 50 населених пунктів в усіх районах області. Акцент вирішили зробити на Поліссі, де більшість виборців не поінформована про те, що потрібно перевірити себе у списках виборців та не реагувати на підкуп.

Невеликі мобільні групи активістів у найбільш людних місцях містечок та селищ Волині, де розповідали людям про те, чому варто йти на вибори, що потрібно знати виборцю тощо.



Мешканці сільської місцевості на Волині часто навіть не знають, хто балотується у Верховну Раду від їхнього округу, не можуть назвати жодного прізвища, окрім одного найпопулярнішого кандидата. Про це розповіла представниця Громадського сектора Євромайдану Волині Оксана Федорук. Також, з її слів, виборці-волиняни часто не розуміли специфіки виборчої системи: навіть у Луцьку дехто не міг зрозуміти, чому отримує два бюлетені. У глибинці області багато хто з виборців зізнавався, що знає про чимало випадків підкупу виборців з боку конкретних людей із конкретними сумами, проте люди не бажають боротися із цим.

Більшість виборців у районах Волині не брали до уваги голосування депутата за закони 16 січня. Так, на батьківщині нардепа-комуніста Адама Мартинюка у селі Ветли селяни говорили активістам, що все одно готові його підтримати, тому що він допоміг матеріально, посприяв церкві тощо. За це, попри нагадування активістів про те, що комуністи підтримують терористів на Сході та голосували за диктаторські закони, односельчани готові вважати Адама Мартинюка хорошою людиною.



Загалом волиняни сприймали активістів спокійно та не вступали у конфлікти. Однак, як розповіла Оксана Федорук, у селі Ветли жінка у нетверезому стані почала зривати плакати активістів на зупинці громадського транспорту. У інших населених пунктах, дізнавшись, що активісти не агітують за жодного з кандидатів, волиняни ставилися до них доволі прихильно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 39
Анонім Показати IP 4 Листопада 2014 14:10
Та що тут казати,Полішук-це діагноз
полісянка до Анонім Показати IP 4 Листопада 2014 14:16
На себе подивись!!! Якщо ви своїх земляків можете так ображати - то про що з вами говорити?! Досить подивитись як Луцьк голосує і стає все зрозуміло!:)))
Боголюбы до Анонім Показати IP 4 Листопада 2014 14:55
Хороший дядька. Жаль что Ляшко не додушил, когда была возможность.
Дончанин до Анонім Показати IP 4 Листопада 2014 17:15
так как ставишь оценку человека по его местожительству, а не по его мировоззрению.
111111111 Показати IP 4 Листопада 2014 14:14
Ой ті Ветли, я б мовчала б, то стрес, а не село!!!!!!!!!
222 до 111111111 Показати IP 4 Листопада 2014 14:17
А Луцьк - повне 4П!:)))
До 1111111 до 111111111 Показати IP 4 Листопада 2014 16:43
А ти хоч знаєш в якій воно стороні, ти там бувало, чудо ти !!!
Лучанин Показати IP 4 Листопада 2014 14:46
Ну і що, що рідкісне лайно, зате яка дорога!!!
Лучанка до Лучанин Показати IP 4 Листопада 2014 18:18
Яка дорога? Він що її зам свої кошти робив, за неї ще досі з підприємцями не розрахувався Облавтодор, те саме і з його так званою благочинністю, той придурошний комуняка крав з бюджетних, тобто наших коштів, а люди думають що воно таке доброчинне. Скільки часу має минути щоб у нашого люду хоч трішки мізки появились?
Знавець до Лучанка Показати IP 4 Листопада 2014 23:03
Справедливості ради треба сказати, що він не крав. Усе було (і продовжує бути) значно простіше. Користуючись своїм владним становищем (заст. голови ВР), він просто тиснув на обласне керівництво, щоб ту дорогу будували. Оскільки в облдору кошти не просто обмежені, а мізерні, то основна їх частка йшла на дорогу до Ветлів. А в інших місцях, які потребували нагальнішого ремонту, як наслідок, нічого не робилося. Ось в чому насправді злочин Мартинюка. Так, так, саме злочин. І за нормальних обставин його слід би судити за такі оборудки. Бо це фактично та сама купівля виборців, тільки за державний кошт. Це особливо аморально з огляду на те, що Мартинюк представник Компартії, яка позиціонує себе як захистниця простого люду, як прихильниця прозорості і чесності в державному управлінні.
Гпз28 Показати IP 4 Листопада 2014 14:53
ці "креативні" майданівці, з немитим волоссям, посварили країну на кровну ненависть, так іобласть треба розділити: розумні волиняки-тупі поліщуки.пора вбити в свої голови, що людина має Право на голосовати за кого хоче,
Гепиздушнику28 до Гпз28 Показати IP 4 Листопада 2014 23:10
Так, звичайно. Але за неодмінної умови, що людину, яка користується цим правом, в жодному разі не купують нахабно і примітивно за гроші, тим більше державні, а відкрито і на рівних правах з іншими претендентами агітують за себе.
Волинянин Показати IP 4 Листопада 2014 15:40
"Чому на Поліссі досі готові підтримувати комуніста" - ? Глупе запитання. А чим полісся відрізняється від Донбасу? А що патріоти від ющенка-тимошенко зробили для того, щоб поліщуків перетворити на самодостатніх громадян України - держави вільних людей. Що робить Гунчик? Що зробив Пустовіт, а перед ним, улюбленець волинян - Клімчук?
Дончанин до Волинянин Показати IP 4 Листопада 2014 16:46
А почему ты слово патріоти не взял в кавычки?
Громадянин до Волинянин Показати IP 4 Листопада 2014 23:22
Цілком справедлива заувага. Але є одна теж цілком справедлива і, на мій погляд, значно глибша контрзаувага: а що зробили волиняни, весь український загал простого люду, щоб змусити усіх цих гунчаків, пустовітів, клімчуків щось дійсно зробити, окрім того, що вони приходять до цього корита, щоб лише красти і наживатися. Ось ці хлопці і дівчати - учасники кампанії "Голосуй чесно! Обирай гідних!" дійсно щось для цього зробили. Але це на сьогодні, на жаль, піщинка в морі. Давайте підтримаємо їх своєю участю, своєю небайдужістю, а тоді матимемо право виступати з коментами на отаких сайтах.
Я Показати IP 4 Листопада 2014 16:18
Поліщуки ще довго будуть голосувати за свого МАРТИНЮКА.Це дійсно людина з великої букви.Ніхто для нас для району не зробив більше як він.Спасибі Вам Адаме Івановичу.
Я і наша команда до Я Показати IP 4 Листопада 2014 16:47
спасибі тобі комуняко за наше щасливе життя, готові лизати вам сраку і хай все летить в небуття
Дончанин Показати IP 4 Листопада 2014 16:32
"Нардепа-комуніста Адама Мартинюка односельчани готові вважати хорошою людиною попри голосування за диктаторські закони" - "Свидомиты", хоть один из вас способен назвать не только хоть один из "диктаторских" законов, но и объяснить то, в чем именно состоит "диктаторство" этого закона? Ставлю ящик пива, если это будет мужик, либо ящик вина на выбор, если это будет женщина, тому, кто ответит на мой вопрос.
полішук до Дончанин Показати IP 4 Листопада 2014 16:43
ватнорилий,ти не перегібай,бо за ящик бухла ти своє очко готов порвати
Дончанин до полішук Показати IP 4 Листопада 2014 16:50
коментар було видалено
Дончанин до полішук Показати IP 4 Листопада 2014 17:33
Если ты не пьешь, то приезжай к нам, свожу тебя в ЛЮБОЙ из наших ресторанов на твой выбор, если ты, конечно, сумеешь ответить на мой вопрос. Хотя я и так знаю, что этого условия ты не сможешь выполнить.
полішук до Дончанин Показати IP 4 Листопада 2014 17:41
Ржунімагу, ти називаєш ваші совкові ригаловки і тошніловки ресторанами. Да і що мені у вашій клоаці робити, боюсь, що стошнить
Дончанин до полішук Показати IP 4 Листопада 2014 17:53
Учитывая то, что в Донецке сконцентрировано минимум половина капитала Украины, ты обязан понимать то, что у нас имеются рестораны уровня, который и не снился остальной Украине.
полішук до Дончанин Показати IP 4 Листопада 2014 18:02
дурний думкою багатіє... Ваш рівень - шарікови і швондери, семки, кепки-хуліганки, туфлі під тренікі з білими шкарпетками
Дончанин до полішук Показати IP 4 Листопада 2014 18:07
Копни по нашим олигархам, получишь оценку моих слов. А ты пользуешься фейками, которыми кормила тебя Юля еще во время помернчевой революции. PS. Или ты реально считаешь, что у нас нет заведений, рассчитанных на их посещения людьми уровня Ахметова либо футболистов Шахтера?
балакун Показати IP 4 Листопада 2014 16:46
Розум, розум, де ти?!!!
полішук Показати IP 4 Листопада 2014 16:54
Так, я відношусь до людини думаючої, а ось ти до її тупікової гілки - vato sovetikus
Дончанин до полішук Показати IP 4 Листопада 2014 17:02
коментар було видалено
полішук до Дончанин Показати IP 4 Листопада 2014 17:21
Ось з цього і виникає питання - ви в своїй лугандонії "РАЗУМЄЄТЕ", що наробили? Ідею фікс,утопію - грьобану новососію, на яку весь Світ ложив з "прибором". Гондурас, півн.Корея і рашкостан ось ваші "аркадаші". Нічого не скажеш - сімейка юродівих
Дончанин до полішук Показати IP 4 Листопада 2014 17:30
А ты в курсе о том, что наши первоначальные требования ограничивались автономией? А вот после того, как в нас начали стрелять, то, естественно, народ и задумался, а стоит ли нам жить вместе с ними? Поэтому не имей привычки сворачивать с больной головы на здоровую.
полішук до Дончанин Показати IP 4 Листопада 2014 17:36
А ти поцікався у всього Світу, В ООН, в ЕС, В ОБСЄ в кого хвора голова, а в кого здорова.
Дончанин до полішук Показати IP 4 Листопада 2014 17:45
А ты поинтересуйся, под чью дудку пляшут перечисленные тобою "международные" организации. А теперь по сути "демократия" - - это ВЛАСТЬ НАРОДА. У нас проголосовало более 70% населения. Следовательно, нынешняя власть ДНР и ЛНР - это власть, избранная НАРОДОМ. Иными словами, вы в настоящее время воюете против народа Донбасса и Луганщины (и не только их). Попробуй возразить что либо против этого утверждения. Или ты считаешь, что государство важнее человека?
житель Волинської об Показати IP 4 Листопада 2014 17:02
Довожу до відома Мартинюк не тільки Церкви будуваві і тощо, як пише в статті журналіст, а ще багвто хорошого: допомагав хворим дітям на лікування, провів газ в Любешівський район, будувались школи, лікарні, будинки культури. Назвіть хоч одного депутата, який зробив би скільки для далекого посілького району. І у вас виникає питання чому за Мартинюка голосувалт???
Лучанка до житель Волинської об Показати IP 4 Листопада 2014 18:29
А ти хоч знаєш, розумнику, скільки той комуняка відкату отримав разом з покійним крахобором-Климчуком і його посіпаками? Розумом пошевели і може дійде за чиї кошти робилось і хто не доотримував своїх кровних.
Землячка до Лучанка Показати IP 5 Листопада 2014 08:48
Цікаво, а скільки ж все-таки "відкатів" отримав Мартинюк за "свої діла" для Ветел?! Маєте конкретні цифри - то назвіть! Навіщо плювати на людину так, без конкретних фактів. Якщо це просто ваша манера аргументувати дії любого представника влади (колишньої чи теперішньої) - то гріш ціна вашій "принциповій позиції" в протидії недолугим державним чиновникам!! А ветлівчани однозначно мають право голосувати за того кого вважають достойним - у нас же ДЕМОКРАТІЯ настала! Чи не так?!
Лучанка до Землячка Показати IP 5 Листопада 2014 11:02
На жаль не так, у нас все відбувається, особливо у сільській місцевості маніпуляціями свідомості.
Землячка до Лучанка Показати IP 5 Листопада 2014 13:52
Якої ж ви все таки невисокої думки про наших земляків! Їм що роблять лоботомію щоб маніпулювати свідомістю?! Мініпулють людьми все-таки справами, а не лише словами - це вже сьогодні не проходить. За вашим висловом "крахобор-Климчук і його посіпаки", а зробив для Волині набагато більше ніж нинішні "демократи і борці за свободу". Це знають і оцінюють набагато більше людей, ніж тих хто його і мертвого (всупереч християнській трвдиції: про мертвого або добре, або нічого) продовжує ненавидіти! Ветли і Любешівщина будуть довго пам*ятати те, що їм робив земляк Мартинюк, можливо і не завжди по-справедливому по відношенню до громадян інших адміністративних територій, бо ж як завжди в Україні коштів на соціальні питання було мало і діставались вони тим, хто був ближчим до знаменитостей. Проте це в вину Мартинюку ставити ніхто не може.
Анатоль Показати IP 4 Листопада 2014 18:26
ХАЙ ЖИВЕ КПУ!
007 Показати IP 4 Листопада 2014 18:30
Да ,,,,,,,,,,, !!!??? Продались за мішок комбікорму ,,,, ! І тим ще раз підкреслили свою тупість !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus