USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Чому на «Устилузі» не пропускали авто з пальним: пояснення митників

8 Травня 2019 13:25
Волиняни звернулись у ЗМІ зі скаргою, що понад добу перебувають на ПП «Устилуг», а їх не пропускають в Україну, оскільки вони перевозять паливно-мастильні матеріали. Митники пояснили, що такі дії були зумовлені протидією подрібнення комерційних партій товару.

Як розповіли у прес-службі Волинської митниці ДФС, 6 травня через пункт пропуску «Устилуг» майже одночасно до України в’їхало 19 мікроавтобусів, які перевозили більше сотні пасажирів, в тому числі 6 дітей. На кожного з них на польській гуртівні були виписані чеки на товар «моторна олія», по 47 л на кожного, в тому числі на дітей. Усі паливно-мастильні матеріали – 5450 л, майже 6 тонн – були залиті в одинакові для усіх 5 літрові каністри.

«За сукупністю ознак комерційної партії, усім було відмовлено у пропуску цього товару на територію України і запропоновано повернутись у Польщу для належного митного оформлення товару. Якраз на цьому етапі люди почали масово скаржитись журналістам на ніби-то перепони, які митники ставлять на шляху їхнього «чесного заробітку».

Волинська митниця вкотре роз’яснює, що ліміт у 50 кг і 500 Євро (або 50 кг і 50 Євро для тих, хто перетинає кордон частіше 1 разу на 72 години) для неоподаткованого ввезення імпорту громадянином, що в’їжджає в Україну через автомобільний пункт пропуску, стосується його ОСОБИСТИХ ПОТРЕБ. Подрібнення комерційної партії товару з цинічним використанням дітей, людей похилого віку і соціальних проблем волинських родин – це явище, що є великою загрозою економічним інтересам України.

Про шкоду від таких ніби-то «несуттєвих», але протиправних «заробітків» красномовно свідчить такий факт: після митного оформлення цієї одної і зовсім невеличкої для обсягів Волинської митниці партії товару до державного бюджету України надійшло понад 50 тис грн митних платежів.

Громадяни повернулися з пункту пропуску «Устилуг» додому. Волинська митниця ДФС сподівається, що більше вони не найматимуться на таку «роботу» і не залучатимуть до протиправних дій своїх неповнолітніх дітей», – йдеться у поясненні митників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Луч Показати IP 8 Травня 2019 14:30
Все би було добре , якби ці митники не брали хабарі !!! Бо це вибіркове правосуддя!
устилуг Показати IP 8 Травня 2019 14:49
Митники поступили юридично неправильно. В якому Законі написано це що вони пояснили? Якщо так, то всі бусики які купили собі додому кобасу чи популярні хлібні булки теж "подрібнені" на дрібні частини, і в Україні об"єднаються та продадуться оптом. Не забувайте - ВСЕ ЩО НЕ ЗАБОРОНЕНО-ДОЗВОЛЕНО, І НІЯКІ ПРИПУЩЕННЯ КОРУМПОВАНИХ ВІД ВУХ ДО НІГ МИТНИКІВ НЕ ПРИПУСКАЮТЬСЯ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus