USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Чому на Волині не можуть вилучати ділянки підприємств-банкрутів

3 Червня 2015 07:00
Оскільки на земельних ділянках підприємств-банкрутів інші господарі володіють будівлями, не оформлюючи відповідних документів, вилучити такі ділянки волинські податківці не можуть.

Про це йшлося під час засідання колегії облдержадміністрації 2 червня.

Як наголосив начальник Головного управління ДФС у Волинській області Віталій Чуй, потрібно здійснювати вилучення земельних ділянок підприємств-банкрутів. Він зауважив, що списки таких ділянок складали, але питання не зрушується з місця. Разом з тим, на земельних ділянках банкрутів виробничі приміщення використовуються іншими суб’єктами господарювання, які не один рік зволікають із оформленням правових документів на землю. Відтак, у цьому напрямку, з його слів, потрібно здійснювати спільну роботу з правоохоронними органами.

Своєю чергою,начальник Головного управління Держземагенства у Волинській області Василь Василенко повідомив, що для примусового вилучення земельної ділянки, відповідно до Земельного кодексу, повинен бути складений протокол земельної інспекції. Після двох протоколів та двох приписів розпоряднику земель передають документи та відбувається процедура припинення права власності через суд.

На це голова облдержадміністрації Володимир Гунчик звернувся до прокурора області з проханням посприяти у вирішенні питання із земельними ділянками банкрутів, будівлі на яких експлуатуються іншими суб’єктами господарювання, адже інспекція не може їх перевірити та скласти акт. Очільника ДФС у Волинській області він закликав навести бодай декілька прикладів таких ділянок, залучивши земельну інспекцію. Своєю чергою, голова ОДА обіцяв порадитися із прокуратурою щодо можливих реальних дій у вирішенні питання, щоб створити прецедент для решти суб’єктів підприємницької діяльності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus