USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Чому не можна страйкувати на підтримку політсили

13 Лютого 2014 14:33
Страйк не може бути масовим заходом, організованим на підтримку тих чи інших політичних сил, повідомили у прес-службі прокуратури області.

Зокрема, у тексті повідомлення йдеться: «У мережі Інтернет та засобах масової інформації зараз часто зустрічаються заклики до громадськості взяти участь у загальнодержавному та місцевих страйках задля підтримки певних політичних сил.

Зазначимо, що акції, які у цих закликах називають «страйками», не мають нічого спільного із законодавчим поняттям «страйку».

У відповідності до Закону України «Про порядок вирішення колективних трудових спорів (конфліктів)» під страйком розуміють тимчасове колективне добровільне припинення роботи працівниками (невихід на роботу, невиконання своїх трудових обов'язків) підприємства з метою вирішення розбіжностей між роботодавцем та найманими працівниками щодо умов праці та виробничого побуту.

Відтак страйк не може бути масовим заходом, організованим на підтримку тих чи інших політичних сил.

Учасники цих акцій мають усвідомлювати, що на найманих працівників, що беруть участь у таких заходах, не поширюються законодавчі гарантії.

Участь у незаконному страйку є порушенням трудової дисципліни і може бути підставою для притягнення до дисциплінарної відповідальності.

Учасникам незаконних страйків не виплачується заробітна плата та не проводиться нарахування трудового стажу.

Окрім того, примушування до участі у страйку є кримінально-караним діянням, відповідальність за яке передбачена стаття 174 Кримінального кодексу України», - йдеться у тексті повідомлення прокуратури Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 13 Лютого 2014 15:04
А хто сказав , що люди захищають політиків. Вже всі остогидли. Стаття 44. Ті, хто працює, мають право на страйк для захисту своїх економічних і соціальних інтересів.
НЕЛУЧАНИН Показати IP 13 Лютого 2014 15:13
потринди, потринди, прохерор янучарський. люди скоро всю вашу банду на вилах винесуть
Сергій Осійчук Показати IP 14 Лютого 2014 00:42
Боже мій, Прокуратура згадала про закони... ну-ну... самим напевно гидко виконувати накази відчуваючи до себе ставлення як до РАБА.
НЕЛУЧАНИН до Сергій Осійчук Показати IP 15 Лютого 2014 15:52
вони не раби, вони холуї бандовлади
Лучанин Показати IP 14 Лютого 2014 05:02
Людське обурення кривавим розгоном студентського мітингу 30 листопада "Беркутом" сповна скористалася бездарна опозиція, щоб самій прийти до влади. Тепер яценюки, клички, тягнибоки торгуються з владою волею затриманих, здоров’ям і життям легковірних співгромадян для задоволення своїх амбіцій.
НЕЛУЧАНИН до Лучанин Показати IP 15 Лютого 2014 15:53
бігом в палату №6 !!!!!!!! і не сміши людей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus