USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Війна за клапоть землі у Луцьку: депутати міськради VS закон

11 Серпня 2015 19:00
Використовуючи наші гроші і свій вплив, депутати Луцької міськради вирішують власні питання. Навіть рішення суду не вплинуло на те, аби поставити крапку у спірному питанні, що розгорілося між Луцькою міською радою та фірмою «Домінанта», можна сказати, за невеликий клапоть землі. Про це повідомляє «Вісник+К».

Рішення суду депутатам не указ?

Ще 2001 року Луцька міськрада видала приватному підприємству «Виробничо-комерційна фірма «Домінанта» державний акт на право постійного користування земельною ділянкою площею 1,23 гектара на вулиці Загородній для будівництва житлового кварталу «Вишенька». Згодом майже всю цю ділянку, на відповідних умовах, обумовлених договорами, було передано у власність п’ятьом особам для будівництва будинків. Фірма «Домінанта» взяла на себе зобов’язання з виготовлення документації, організації й фінансування робіт з влаштування інженерних мереж і комунікацій до цих будинків та будівництва огорожі по периметру кварталу.

Невдовзі на масиві «Вишенька» з’явилися шикарні будинки. А от частина землі площею 0,12 гектара, що використовується жителями даного кварталу для заїзду до будинків і на якій розташовані всі інженерні комунікації (вода, газ, лінії електропередач, зливова і побутова каналізації), залишилася у власності фірми.

І ось, через 13 років, власники будинків, які там прекрасно обжилися, серед яких депутат Луцької міської ради Валерій Бондарук і колишній перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук, вирішили, що заїзд теж має перейти у їхнє підпорядкування, а не фірми «Домінанта».

Одразу у постійну комісію з питань земельних відносин та земельного кадастру Луцької міської ради надійшла заява від власників будинків цього масиву: Тетяни Бондарук, Оксани Вовк, Ольги Янчук та Людмили Кравчук з проханням припинити право постійного користування цією земельною ділянкою фірмі «Домінанта» і передати її у їхнє користування.

Зазначимо, що Тетяна Бондарук – дружина депутата Луцької міської ради і секретаря постійної комісії з питань земельних відносин та земельного кадастру Луцької міської ради Валерія Бондарука, а Людмила Кравчук – дружина Святослава Кравчука, решта – теж жінки, які є власниками шикарних маєтків, хоча фактично жодна з них не займається бізнесовими справами.

У квітні 2014 року постійна комісія з питань земельних відносин та земельного кадастру у складі її голови Володимира Никитюка, Євгенія Ткачука, Валерія Бондарука, Андрія Козюри та Руслана Ніколайчука цю заяву підтримали, мотивуючи своє рішення тим, що земля використовується нібито «не за цільовим призначенням». Хоча вони прекрасно знали, що порушують законодавство.

Сесія міської ради це рішення підтримала, а прокурор, присутній на ній, як пізніше зазначив Валерій Бондарук, його не опротестував. Хоча прокурор, без попереднього вивчення проблеми, не завжди обізнаний у тонкощах таких справ. Цікаво, а яке «цільове призначення» цієї ділянки мало б бути, якби вона перейшла у користування власників тих будинків? Усім зрозуміло, що ця ділянка і далі використовувалася б для заїзду до садиб. Тобто її цільове призначення не змінилося б.

Зрозуміло, що з таким рішенням фірма «Домінанта» не погодилася і одразу звернулася у прокуратуру, адже земельна ділянка, газопровід і водопровід на ній, зливова та побутова каналізації, лінія електропередач залишилися у неї на балансі. А згідно із законодавством припинити право власності на земельну ділянку можна лише у випадку добровільної відмови власника (якої не було), за згодою сторін або у разі її нецільового використання.

Державна інспекція сільського господарства своїм листом згодом підтвердила, що ця ділянка використовується саме за цільовим призначенням! Не дивно, що Держінспекція, як єдиний орган, уповноважений встановлювати такий факт, визнала рішення міської ради незаконним. Це підтвердила і прокуратура міста Луцька, куди було направлене відповідне звернення від фірми «Домінанта».

Тож не дивно, що прокуратура подала позов до Луцької міської ради у Господарський суд про визнання рішення незаконним і його скасування. Суд, розглянувши справу, позов прокуратури задовольнив. При цьому з Луцької міської ради було стягнуто 1218 гривень судових витрат. Тобто це гроші із наших податків, витрачені для задоволення амбіцій геть не бідних громадян нашого міста, яких ми обрали на попередніх виборах. І здавалося б 5 вересня 2014 року Господарський суд у Волинській області своїм рішення мав поставити на цьому спорі крапку.

Якби наші «слуги» дбали так про нас, як про себе

Менш ніж через півроку, як за ініціативою вище згадуваних громадянок надійшло клопотання з тією самою вимогою про вилучення землі, правда, мотивація щодо позбавлення права власності на земельну ділянку фірми «Домінанта» дещо змінилася. Цього разу ці «ділові» жіночки попросили надати їм дозвіл «на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для обслуговування жилих будинків, господарчих будівель і споруд на вулиці Загородній».

І цього разу члени земельної комісії, ігноруючи рішення суду з цього питання, знову прийняли рішення про вилучення даної земельної ділянки у фірми та надати заявникам такий дозвіл «на умовах оренди», а сесія міської ради, як не дивно, підтримала таке рішення, не зважаючи на те, що цього разу представник ПП ВКФ «Домінанта» на сесії дохідливо роз’яснила депутатам незаконність прийняття такого рішення. Фірма «Домінанта» знову оскаржила це рішення у суді.

Цікаво, що цього разу Господарський суд у Волинській області, в особі судді Антоніни Кравчук, оцінивши докази «за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об’єктивному розгляді» позов фірми не задовольнив, а рішення міськради визнав правомірним. Варто відзначити, що у суді прозвучала фраза: «…комісія керувалася листом Держінспекції сільського господарства», який нібито підтверджує нецільове використання цієї земельної ділянки, хоча насправді ніякого листа у членів земельної комісії не було.

Суд відбувся 27 травня цього року, а вже 8 червня Держінспекція знову надала пояснювальний лист, в якому чітко підтвердила, що факту порушення цільового використання даної земельної ділянки фірмою «Домінанта» немає.

26 червня Рівненський апеляційний господарський суд скаргу фірми «Домінанта» задовольнив, рішення Господарського суду у Волинській області скасував і рішення Луцької міської ради визнав незаконним. А усі стягнення, накладені цим судом на Луцьку міську раду на цей раз, склали аж 7654 гривні. І знову ми, платники податків міста, заплатимо за забаганки тих людей, які мають у своїй власності шикарні будинки, квартири та не одне дороге авто.

Але для повного щастя їм не вистачає ще клаптя землі «в оренду», аби «забезпечити своїм дітям спокій», передавши у спадок ще й шматок дороги.

Аякже, якщо там наша власність, то і дорога теж має належати кожному з нас – приблизно так пояснив свої дії Валерій Бондарук, – співвласник мережі аптек «Волиньфарм» (член фракції партії ВО «Батьківщина»), який підтримує звернення своєї дружини і сусідок по масиву у земельну комісію, де він секретарює. Щоправда, при зустрічі Валерій Анатолійович завірив, що оскаржувати рішення Рівненського суду він буде уже за свої кошти.

Так, він і далі готовий «воювати», аби «отримати частину заїзду і платити за оренду землі у бюджет», з якого судами уже «викачав» більше восьми тисяч гривень. Коли йдеться про особисті сімейні інтереси депутатів, та ще й земельні, то чому б не використати свою посаду і вплив? Цього разу незаконне рішення допомогли «протягнути» колеги-депутати, наступного – він допоможе комусь із них? Ось так «рішають» справи у Луцькій міській раді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
z Показати IP 11 Серпня 2015 20:29
статті проплачені земля потрібна не фірмі а джулинському
z до z Показати IP 11 Серпня 2015 21:56
для трьох синів і пасинку
ще не зовсім свідоми Показати IP 11 Серпня 2015 20:40
В.В. Путін навів порядок із земельними ділянками на березі моря в Криму за два місяці. Почекаємо.
Ярослав Показати IP 11 Серпня 2015 22:17
При всіх роскладах, маючи стільки нерухомого майна(в тому числі два ринки в місті Луцьку) ВКФ"Домінанті" не солідно і не варто воювати за цей клапоть землі, який цій фірмі зовсім не потрібний. У свій час забудова цієї території пректувалася як єдиний житловий комплекс.Тому як можна позбавляти власників прилеглого до проїзду житлового майна спільно користуватися цим проїздом.
Анонім до Ярослав Показати IP 11 Серпня 2015 22:35
жадність фраєра погубить
Че Показати IP 11 Серпня 2015 22:54
Видно зовсім погані справи у Джулінського, раз за такий дріб'язок чіпляється та своїм же сусідам руки викручує шантажем : то світло відключить, то каналізацією забороняє користуватися, то проходу не дає.
Оппа Показати IP 11 Серпня 2015 23:22
а Кравчук грошики любить)))
Маша до Оппа Показати IP 12 Серпня 2015 05:23
Зараз нову буде лізти до корита
наташа до Оппа Показати IP 12 Серпня 2015 09:12
а він як любить, треба сімї забезпечувати та коханок а ціни то виросли а ще на утриманні журналісти,які пишуть тільки про одну сторону медалі
до оппа до Оппа Показати IP 12 Серпня 2015 09:26
а ти не любиш
Джулинський Показати IP 11 Серпня 2015 23:51
Я не собі я дуже переживаю за краіну
Друг до Джулинський Показати IP 12 Серпня 2015 08:55
Ти переживаеш за краину???????????????? Не смиши людей!!!!!!!!!!!!!!
Анонім до Джулинський Показати IP 12 Серпня 2015 09:01
так пережиаає маючи 2 ринки де толку не може навести гостинець лідер де закрили що все зроблене без дозволів і ще багато чого іншго . запитайте з ким він тільки не воював ради своєї ж.....а не україни
Анонім Показати IP 12 Серпня 2015 07:20
Дві сторони одне одного варті!!!!!!
Мер Показати IP 12 Серпня 2015 07:23
Джулинський брехун ,жулік і дурик немае про нього що говорити
ната до Мер Показати IP 12 Серпня 2015 09:13
дуже вірно підмічено
Порошенко Показати IP 12 Серпня 2015 14:51
Джулинського на передову на схід
Лучанин до Порошенко Показати IP 23 Серпня 2015 17:30
Від бабла в Льоні башку рвонуло, спочатку розвівся а потім з усіма сусідами посварився
Сер Показати IP 12 Серпня 2015 21:19
А що ще за пасинок намалювався? Все і всього їм мало
Анонім до Сер Показати IP 12 Серпня 2015 21:54
син коханки наташки
валя Показати IP 13 Серпня 2015 14:35
льончик заказав текст статті і платить журналюгам а ті тільки за бабло одне й те друкують дурік уймісь
Роман Показати IP 17 Серпня 2015 10:13
Таких депутатів треба задріпаною мітлою мести з міської ради разом з романюком-буратінщиком та його вірним слугою- кравчуком славіком на самий гнилий смітник, нехай там гниють, бродять та набувають аромат гумусу.( хоч яка буде користь від цього продукту)!
Ваш знайомий... Показати IP 26 Серпня 2015 22:49
Люди чи ви "обнулись?! це стидоба для вашого рівня... всі один другого варті.. але ж не поливайте отак один одного на все місто...замніть... то не добра увага, ще й в такий час...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus