USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Чому не розслідують крадіжку коштів на «Луцькводоканалі»?

30 Листопада 2016 12:09
Правоохоронців просять не затягувати розслідування щодо зловживань з боку керівництва КП «Луцькводоканал», яке обійшлося підприємству у 1,7 мільйона гривень.

Про це йшлося під час засідання 15 чергової сесії Луцької міської ради 30 листопада.

Нагадаємо, восени 2015 року резонансу набула історія, в якій керівника «Луцькводоканалу» звинуватили в крадіжці з підприємства 1,7 мільйона гривень. Як з'ясувалося, ці гроші підприємство нібито сплатило за послуги, які не були надані. Договори з київськими фірмами укладав, власне, очільник КП Іван Корчук. Гроші «Луцькводоканалу» виділили у 2014 році, аби той не став банкрутом. Утім понад 1,7 мільйона отриманих коштів, вочевидь, осіли в приватних кишенях.

Як стало відомо від працівників КП «Луцьк­водоканал», у 2014 році директор підприємства Іван Корчук уклав два договори доручення з ПП «Велідіт» (зареєстроване в місті Києві, код ЄДРПОУ 37292373), ТОВ «Аквагруп» (код ЄДРПОУ 39444660). Вказані підприємства мали надати послуги з пошуку та підписання договорів взаєморозрахунків із відшкодування заборгованості за спожиту електроенергію перед ПАТ «Волиньобленерго» на виконання постанови Кабміну №30 від 29.01.2014 року.

Після того, як керівника «Луцькводоканалу» звинуватили у зникненні з підприємства 1,7 мільйона гривень, стало відомо про аналогічні звинувачення на адресу підприємства «Нововолинськводоканал». При чому «ділки» навіть не додумалися змінити «дійових» осіб, вивівши кошти з комунального підприємства на ту саму фірму.

Під час розгляду питання "Про надання комунальному підприємству «Луцькводоканал» дозволу на відкриття кредитної лінії", депутат міськради Ігор Поліщук нагадав цю справу і публічно звернувся до правоохоронних органів.

«Я вчергове публічно хочу звернутися до правоохоронців, щоб вони пришвидшили розслідування цієї справи. Нагадаю, що ми так і не почули публічну відповідь директора підприємства», - зауважив депутат.

Натомість міський голова Микола Романюк продовжує дотримуватися позиції, що заяви щодо директора «Луцькводоканалу» спрямовані проти градоначальника. Та переконує, що «хто тільки не дивився, ці документи, зараз матеріали по-новому вивчають».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus