USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Луцькводоканал» може змінити тарифи на воду

22 Січня 2016 08:00
Комунальне підприємство «Луцькводоканал» представило нову інвестиційну програму. Її автори ставлять за мету оптимізувати складові тарифу на воду.

Про це йшлося під час засідання виконкому Луцької міської ради 20-го січня.

Зокрема, інвестиційна програма підприємства передбачає підвищення ефективності виробництва, облік природних, енергетичних ресурсів та обсягів реалізації послуг; оптимізацію технологічних витрат та втрат води; підвищення якості надання послуг, рівня організації виробництва та інші параметри, які впливають на складові тарифу.

Директор КП «Луцькводоканал» Іван Корчук розповідає, що згідно з розрахунками, економічний ефект через кілька років становитиме 3,8 мільйона гривень.

Розглянувши звернення комунального підприємства «Луцькводоканал», виконавчий комітет міської ради вирішив погодити інвестиційну програму підприємства на 2016 рік з річним обсягом фінансування у 15462,62 тисячі гривень без ПДВ.

Джерела фінансування інвестиційної програми – це кошти, отримані підприємством від провадження ліцензійної діяльност. Зокрема, йдеться про амортизаційні відрахування у розмірі 4021,53 тисячі гривень (без ПДВ) та кошти, отримані за рахунок кредиту, наданого Північною екологічною фінансовою корпорацією (НЕФКО) у розмірі 11441,09 тисячі гривень.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ЛУЦЬКВОДОКАНАЛ» ОПРИЛЮДНИВ НОВІ ТАРИФИ НА ВОДУ З 1 СІЧНЯ

Щодо того, які зміни чекають на «Луцькводоканал» після ухвалення проекту міською радою, стало відомо, що у комунальному підприємстві планують зосередити свою діяльність на таких пунктах:

– переоснащення 20 артезіанських свердловин зі встановленням на кожну нового енергоефективного насосного обладнання, заміна напірно-регулюючої арматури, встановлення іншого супутнього обладнання. Результатом такої модернізації стане підвищення денної продуктивності на 14%, а пікової – до 3 900 метрів кубічних на годину. Крім того, нове обладнання дозволить здійснити у майбутньому перехід до трифазового тарифного плану;

– заміна насосного обладнання на підвищувальній насосній станції №2 Дубнівського водозабору із встановленням нових приладів обліку води та електроенергії, необхідної запірно-регулюючої арматури. Захід дозволить зменшити споживання електроенергії з 170 МВт/год до 107 МВт/год на рік і заощадити 63 Мвт/год.;

– встановлення нових енергоефективних насосів на каналізаційних насосних станціях: КНС №2 та КНС №5. Це дозволить зменшити споживання електроенергії з 4 168 МВт/год. до 3 104 МВт/год. на рік і заощадити 1 064 Мвт/год;

– впровадження системи автоматизації і диспетчеризації процесів водопостачання, що включає в себе встановлення вузлів оперативного обліку води та електроенергії, встановлення та налагодження системи контролю із спеціалізованим програмним забезпеченням для віддалених об’єктів (насосних станцій) із безпровідним GPRS зв’язком, для інформаційної підтримки об’єктів системи розподілення постачання води, і сенсорною системою, що збирає інформацію про насосні об’єкти на місцях та відсилає її до пункту центрального управління через GPRS.

Зауважимо, що луцькі обранці громади поповнили статут КП «Луцькводоканал» на 1,2 мільйона гривень. На підставі рішення Луцької міської ради від 29 липня 2015 року № 76/6 «Про внесення змін до рішення міської ради від 28.01.2015 №69/10 «Про бюджет міста на 2015 рік», керуючись статтею 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», міська рада вирішила поповнити статутний фонд комунального підприємства «Луцькводоканал» на суму мільйон двісті тисяч гривень. І відтепер він становить 43 мільйони 966 тисяч гривень.

До слова, нещодавно трапився прикрий інцидент між міськими комунальниками та мешканцем обласного центру, бо ті після заміни лічильника на воду «приписали» йому 1500 гривень боргу. Луцька міськрада «відхрестилась» від справи, а КП «Луцькводоканал» втягнув споживача у судові тяганини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Катон старший Показати IP 22 Січня 2016 08:20
КАРФАГЕН ПОВИНЕН БУТИ ЗРУЙНОВАНИЙ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus