USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи копають волинські активісти бурштин?

22 Квітня 2015 22:05
Лише чотири кримінальні провадження у сфері надрокористування, пов’язаних із незаконним видобутком бурштину-сирцю, цьогоріч внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань на Волині.

Під час брифінгу, який відбувся 22 квітня, начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига розповів, що за двома кримінальними провадженнями шести особам повідомили про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, ще за одним провадженням двом особам повідомили про підозру щодо злочину, який вчининили у 2014 році.



Ці два кримінальні провадження направили на розгляд суду, де вирішують питання про притягнення підозрюваних до відповідальності. За двома кримінальними провадженнями, відкритими цього року, суд вже прийняв рішення - накласти штраф у сумі 18 400 гривень. Так, під час спецоперації, яку провели правоохоронці цієї ночі, у Маневицькому районі затримали найбільшу досі кількість бурштинокопачів – 21 особу.

Також Петро Шпига прокоментував чутки про те, що нелегальні копачі бурштину належать до громадських формувань, наприклад, до Самооборони Майдану. Так, він зауважив, що під час перевірки інформації встановили, що дехто із затриманих осіб раніше мав відношення до Самооборони Волині, Правого сектора, Добровольчого Українського Корпусу чи батальйону «Айдар», проте нині офіційно не мають жодного стосунку до вказаних структур. Цих осіб виключили із добровольчих батальйонів. Після спілкування з керівниками «Айдару» та ДУКу Петро Шпига з’ясував, що практично всі дійсні учасники цих добровольчих формувань зараз перебувають на сході.

Очільник волинської міліції відзначив, що боротися із нелегальним видобутком бурштину складно через те, що законодавство передбачає надто низькі штрафи, сплатити які не є проблемою для копачів. Водночас, правоохоронці використовують усі засоби конспірації та виявлення, коли вирушають на їхнє затримання. Він зауважив, що копачі є лише першою ланкою у ланцюгу - далі йде обробка бурштину, його переправлення за кордон, продаж у Польщі та інших країнах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
макс Показати IP 22 Квітня 2015 22:24
Ай так-так-так. Навіщо ця брехня, що "де хто мав відношення до Самооборони і т.д.", а зараз білі і пухнасті, і рило в них чистеньке. Всі прекрасно знають, хто копає бурштин. І нічого тут мукати тихо і лагідно.
Анонім Показати IP 22 Квітня 2015 22:34
ПІ*...*ОШ НА ЯКОМУ СХОДІ????? МАЙЖЕ ЩОДНЯ ПО ЛУЦЬКУ РОЗЇДЖАЮТЬ АВТО ДУКІВ, АЗОВІВ, АЙДАРІВ, УНСО І.Т.П
Робін Гуд Показати IP 22 Квітня 2015 22:35
чому важко? Тому шо всім вигідно. Кришують всі і всіх. А хто не втємє, тих щимлять. Пока ліс великий, всім хватає. Даввйте хоч 10% на потреби прмійців, і рийте далі.
Юрист Показати IP 22 Квітня 2015 22:39
Що Шпига почав читати коментарі чи інформацію збирати.Нарешті тобі дійшло,що всі знають добре,хто де коли копає,кришує,хто скуповує,хто кришує.Вирішив повідбілювати собі і "патріотам" репутацію!!???Хоча б офіційно не оголошували про 4 справи,не було б все настільки погано))))))Та сором Шпизі разом з Лапіним та піарщиком Геращенком.При Терещуку було більше таких справ ,хоча тоді ще некопали. В 2015 році затримували 2 рази в Ратнівському районі,3 в Камінь-Каширському про Маневиці не знаю. Але лише по затриманнях цифра несходиться,і це без Маневич та Любешова. Шпига-ХАБАРНИК,Коли вже головний волинський антикорупціонер Гузь здасть свого товариша Лапіна))))
Анонім до Юрист Показати IP 22 Квітня 2015 22:50
Не раньше, чем второй перестанет делиться с первым.
13 до Юрист Показати IP 23 Квітня 2015 10:31
а ти конюх вже нагріб свого!
ас Показати IP 22 Квітня 2015 23:03
цирк на дроті
вундер до всіх Показати IP 22 Квітня 2015 23:43
....риють ... мінти , погранци , таможня , постачають джипами , котрі після їх всебічного використання вмудряються переправляти заробляючи три-дорого на схід в ато.Знаю на 100 % що Ковельським мінтом-хабарником Галич Юріем кришуеться видобуток бурштину на частині Маневицького району і в Турійську
Патріот до вундер до всіх Показати IP 23 Квітня 2015 08:14
Галич це від Самооборони чи він напряму ментів представляє!!??І яку давно почали копати в Турійську!!???А в Маневичах він контролює(збирає мзду) лише малу частину по ліву руку від бетонки та Меневич,Там копають близько до населених пунктів тому за уе особливо небрались інші.
ковельчанин з ато Показати IP 22 Квітня 2015 23:56
Галич Юрій Адамович всю свою тяжку трудову діяльність присвятив дддобуванню грошей спочатку в ДАІ потім в МРЕВ а коли геть загнали в глухий кут , сховався в Турійську старшим по зброї . Враховуючи неабияке вміння "служити" став якимось заступником керівника чи директором ось звідки і кришування видобудку бурштину по області.
шураві Показати IP 23 Квітня 2015 00:25
тута тема не о Юре хотя он мудак и ему никогда не стать полицэйским , тема о высших чинах как милиции так и прокуратуры какие годами моют бурштын , и некоторые уже в МВД и ГПУ , а Галич маленький болтик , потеряв которого никто не заметит потери
сергей Показати IP 23 Квітня 2015 00:35
з Галием Ю , А. приходилось встрічатись по робочих і лічних ділах! Чмо і є чмо бо хотяби у офіцеров ментов должна бути честь а Галич .
копач Показати IP 23 Квітня 2015 07:10
Хай нерозказують,машина ДУКУ стоять на штрафмайданчику в Маневичах і затримані ДУКІВЦІ які копали бурштин,а кричать що не лізуть,хай розберуться хто капає ажто ні!!!брехуни
Патріот Показати IP 23 Квітня 2015 08:18
Звісно,що колишні добровольці.))))Так як з Самооборонівцем,який збив Дуківця-виключили в день скоїння ДТП,і все статистика чиста і підозд до добровольців немає.А вони не копають!!???))Та їх просто не ловлять бо за це гроші Шпига отрмує.
віталій Показати IP 29 Листопада 2015 18:39
порх дай добро на гуту лісову

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus