USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому Шевченко - приклад для молоді. Дійство у Луцьку

9 Березня 2015 16:25
Літературно-мистецьке дійство «Уклін Тарасові» відбулося сьогодні в Луцьку. На нього прийшло більше сотні волинян різного віку, зокрема, разом з дорослими прийшло чимало малечі. Як кажуть глядачі, Шевченко - приклад для молоді, бо його слова «живі» й досі.

Вшановували пам’ять Кобзаря у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка сьогодні, 9-го березня.

Волинські шевченківці з особливим трепетом підготували захід. На сцені театралізованим дійством відображали фрагменти творів із «Кобзаря», бандуристи додали колориту пісням, які покладені на слова Шевченка, а артисти декламували вірші.

Серед тих, хто прийшов віддати шану Пророку, була волинянка Оксана Сліпчук, директор будинку культури в селі Гірка Полонка Луцького району.Вона переконана у тому, що обов’язок кожного українця - пам’ятати про Шевченка, знати його творчість, навчати молодь.

«Шевченко – це приклад для молоді, адже його твори вчать любові до України, патріотизму. Його слово - живе й могутнє, адже крізь століття залишається актуальним і пророчим для українського народу. Поет нагадує нам у віршах, що й у його непрості часи люди все ж таки боролися за свою волю.

Я вважаю, що таких людей ми повинні вшановувати, навіть більше того, - це наш святий обов’язок. Окрім того, ми повинні наші знання передавати дітям», - наголошує Оксана Сліпчук.
Зауважимо, що в залі було чимало людей, хто прийшов на захід в національному одязі й із Кобзарем в руках. Окремі слухачі приєднувалися до сценічного дійства, повторюючи слова вголос.
Літературно-мистецьке дійство «Уклін Тарасові» організували у зв’язку з відзначенням 201-ї річниці від дня народження Тараса Григоровича Шевченка та 154-ї річниці від дня його смерті.

ЗАХОДИ ЦИКЛУ «ШАНА КОБЗАРЕВІ» З ВШАНУВАННЯ ПАМ’ЯТІ ТАРАСА ГРИГОРОВИЧА ШЕВЧЕНКА У ЛУЦЬКУ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 9 Березня 2015 19:59
Хоч би де небудь написали оголошення чи розклеіли афіши,а то проведуть для галочки,а потім ображаються
Макс Показати IP 9 Березня 2015 21:33
приклад для молоді ? ну я тут не побачів на фото молодь. Шевченко був мучеником, і вірші його чорні і сумні. українська література значно поступається російській. тут шо є то є. і взагалі, якщо говорити в цілому, українська література в жопі. багато зараз читають українську літературу ? а скільки взагалі людей читає ? я не читаю, а скільки таких як я ? придумайте цікавіші статті для сайту, а то одних пердунів по фоткали і розказують, о рівень
Остап до Макс Показати IP 9 Березня 2015 22:38
Ганьба тобі нікчемі та невігласу ! Сам ти не достойний дихати українським повітрям...
Lapa Показати IP 9 Березня 2015 22:06
Коли громада Луцька зібралася 9 березня біля пам'ятника Тарасу Шевченку, то у цей же час великий великий політик народний депутат України від Луцька Ігор Лапін (в кримінальних колах Саша Долар), член фракції "Народний фронт" Яценюка, сидів навпроти у кав'ярні "Роуз", попивав каву та сміявся з тупого електорату, що вшановував там якогось вусатого дядька. Не дворянська це справа вшановувати авторитетів українського народу. Ви, лучани вшановуйте свого Тараса, а ваш народний обранець у цей час буде, насміхаючись над вами, попивати кофє. Йому навіть підійти до пам'ятника було в падло.
жовч Показати IP 10 Березня 2015 07:00
А що там робив(-ла, -ло) ти? Запивав (-ла, -ло) гіркоту поразки на виборах?
дідо Показати IP 10 Березня 2015 09:06
Понавибирали наркоманів народними депутатами, а тепер дивуємося чому він ігнорить всі українські заходи.
Учень Показати IP 10 Березня 2015 11:26
Тетяна Василівна найкращий вчитель !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus