USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Сільське населення Волині все частіше помирає від хвороб серця

11 Березня 2015 17:14
Через несвоєчасне звернення до лікарів лише 30% хворих на інфаркт Міокарда волинян отримують своєчасне лікування.

Про це під час прес-конференції щодо реалізації на Волині всеукраїнського проекту «Зупинити епідемію серцево-судинних катастроф» сьогодні, 11 березня, повідомив начальник управління охорони здоров’я Волинської ОДА Ігор Ващенюк.

З його слів, як і в Україні в цілому, так і на Волині, - дуже високий рівень захворюваності населення на серцево-судинні хвороби, зокрема й у працездатному віці. Однак головний медик Волині переконує, щорічний ріст статистичних даних за рівнем ураженості населення області інфарктом Міокарда, - це, мовляв, нормально, оскільки на Волині є можливість сучасної і ранньої діагностики хвороби. Утім лише 30 % хворих інфарктом отримують лікування. І, насамперед, це відбувається через несвоєчасне звернення до лікаря.

«В селі ситуація - ще більш трагічна. По-перше, через халатність самих хворих, а по-друге, через неможливість доставити пацієнта вчасно до лікарні. А тим часом, якщо відкрити судину протягом трьох годин від початку гострого тягнучого болю, інфаркту можна уникнути. Усі технології для цього є, але в селах такий шанс зводиться практично до нуля», - констатував Ігор Ващенюк.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, як роблять операції на зупиненому серці, ЕКГ, томограми, стрес-тести, як працює реанімація та рентгенхірургічний блок кардіологічного центру Волинської обласної лікарні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
дідо Показати IP 11 Березня 2015 17:29
Менше пити та курити потрібно.
Оксана Засєкіна Показати IP 12 Березня 2015 17:59
На Волині узаконюють 411 додаткових сміттєзвалищ для захоронення не роздільного сміття в землю де люди хліб вирощують.! Мовчіть силюки і вмирайте далі ...... така б..дляцька доля!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus