USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чому третина Криму залишилася без електрики

24 Березня 2014 11:00
Більшість міст на території Автономної республіки Крим мають проблеми з енергозабезпеченням. Перебої з електрикою є у Сімферополі, Ялті, Алушті, Сімеїзі, Керчі та інших містах. Знеструмлено близько третини території Криму, – повідомляє «Радіо Свобода».

Самопроголошена кримська влада вустами віце-прем’єра Рустама Теміргалієва заявила, що українська постачальна компанія «Укренерго» вдвічі знизила обсяг електроенергії, яка постачається до Криму. Після цього «Кримські енергосистеми» відповідно до регламенту провели планове віялове відключення об’єктів на півострові.

Тим часом, у "ДТЕК Крименерго" повідомили, що споживання електроенергії в Криму обмежене рівнем 300 МВт через виведення у ремонт ліній електропередач, - повідомляє «Українська правда».

Незаконний прем'єр Криму, громадянин РФ Сергій Аксьонов заявляє, що в Криму не буде катастрофи через обмеження поставок електрики, а Україна поплатитися за це.
Пояснюючи у Твіттері, чому Сімферополь, Ялта, Керч і Феодосія в неділю опинилися частково без електрики, він написав: "Українська національна енергетична компанія "Укренерго" знизила обсяг електроенергії, що поставляється до Криму, на 50%".

"Зменшення поставок – це спроба шантажу Києвом Росії через Крим, щоб уторгувати собі щось. Дешеві витівки неадекватів", - заявив Аксьонов.

"Подібні дії Києва у світлі заборгованості України перед РФ у 16 мільярдів доларів можуть дуже боляче повернутися бумерангом", - пригрозив він.

За словами Аксьонова, "Крим був готовий до такого повороту подій".

"Буде економія у споживанні, але ніякої катастрофи, кризи чи колапсу в нас не буде точно! У найгіршому разі ми перейдемо на погодинну подачу електроенергії за графіком. Більшу частину проблеми ми знімемо за півтора місяці", - написав він.

"Сподіваюся, Південний схід України дасть несхвальну оцінку подібним діям Києва, Що призведе до більшого підйому настроїв, які там наростають", - заявив Аксьонов.

"У всьому цьому, є й позитивний момент, друзі. До нового 2015 року на Крим чекає демографічний вибух!", - спробував пожартувати він.

Тим часом, у "ДТЕК Крименерго" повідомили, що споживання електроенергії в Криму обмежене рівнем 300 МВт через виведення у ремонт ліній електропередач "Каховка – Оствовська" і "Мелітополь – Джанкой", що належать НЕК "Укренерго".

"23 березня після 14:00 у результаті аварійного дефекту виведена в ремонт ЛЕП 330 кВт "Каховка – Оствовська". У зв'язку з технічними проблемами о 19:40 диспетчер "Кримської електроенергетичної системи" (підрозділ "НЕК Укренерго") віддав розпорядження "ДТЕК Крименерго" про тимчасове введення графіка аварійних відключень у повному обсязі", - повідомили у компанії.

"Мета уведення графіка відключень – виведення в ремонт високовольтної лінії 330 кВт "Мелітополь – Джанкой" у зв'язку з аварійним дефектом", - заявили в "ДТЕК Крименерго".

За даними "ДТЕК Крименерго", споживання електроенергії на півострові обмежене рівнем 300 МВт, щоб не допустити розвитку системних аварій і завадити виходу з ладу електромережевого обладнання.

"З незалежних від нас причин частина наших клієнтів відключена від електропостачання. Ми приносимо свої вибачення і сподіваємося, що "Укренерго" зможе в максимально швидкі строки відновити дві магістральні лінії електропередач, що забезпечують електропостачання півострова", - сказав гендиректор "ДТЕК Крименерго" Едуард Соколовський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Анонім Показати IP 24 Березня 2014 11:08
І знову страждають прості люди! ((
Москаль Показати IP 24 Березня 2014 11:19
Браво! Какая феерически мелочная гов..нистость! Очередная попытка "руководства" Украины из-под тишка нагадить на коврик под дверью. Ну что ж, подленько и безвкусно, чего и следовало ожидать. Правда как при этом у припадошной бабы с косой помело поворачивается всерьез заикаться о том, что она вернет Крым, нифига не понятно. Ну тупа-а-ая!
Киев бомбили Показати IP 24 Березня 2014 11:21
Ждем-с...
хохол до Киев бомбили Показати IP 24 Березня 2014 11:33
ну ти москалюга
Москаль до хохол Показати IP 24 Березня 2014 11:39
Вот не надо мне тут! Москалюга - я. На первый раз прощаю.
Груз 200 до Киев бомбили Показати IP 24 Березня 2014 11:47
Ти навіть не уявляєш скількі молокососів в гробах прийде в Росію
Путин Показати IP 24 Березня 2014 11:22
Путин, выключай газ...
Лучанин Показати IP 24 Березня 2014 11:44
Правильно ще їм воду відключити, і хай морську пють ледарі.
Угу Показати IP 24 Березня 2014 11:45
ЛЕП 330 кВ! Киловольты, не киловатты! Журналисты такие журналисты) ватты и вольты загадка для них.
Обленерго Показати IP 24 Березня 2014 11:50
Відєднайте їх повністю.
H20 Показати IP 24 Березня 2014 11:55
Без води аксьоновци засмердяться)))
Волинянин Показати IP 24 Березня 2014 12:02
Срочно вирубіть рубільника і хай дух русскій їх гріє
Максим Показати IP 24 Березня 2014 12:06
Давно треба було так діяти,водичка на черзі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus