USD 38.85 39.20
  • USD 38.85 39.20
  • EUR 38.90 39.40
  • PLN 9.80 9.97

Чому УКРОП у Луцькій міськраді не делегує представників в команду мера?

2 Грудня 2015 18:00
Луцький міський голова отримав усі можливості й умови для реалізації своїх передвиборчих обіцянок. І підстав для заяв про можливе блокування роботи або саботаж ініціатив у нього сьогодні, на щастя, немає. Натомість, кажуть фахівці, це не означає, що він може діяти, не рахуючись з думкою громади.

Власне, про таку стратегію роботи мерії говорять депутати Луцької міської ради від фракції УКРОП.

Нагадаємо, під час виборів до Луцької міської ради 15 мандатів отримали кандидати від партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП». Це найбільша кількість мандатів від однієї політсили в міській раді. Натомість вони не висунули жодної пропозиції кандидатури на посаду секретаря Луцькради, заступників Луцького міського голови. Крім того, головування у більшості депутатських комісій отримали депутати від провладної партії «БПП Солідарність».

Так, секретарем обрали представницю «Самопомочі» Юлію Вусенко, чию кандидатуру висунув Луцький міський голова Микола Романюк, демонструючи таким чином тандем «Солідарності» й «Самопомочі». Окрім того, на посаду заступників, яких планують затвердити під час чергової сесії міськради пропонуються також люди з колишнього оточення Миколи Романюка – його колишні заступники Тарас Яковлев і Юрій Вербич, колишній секретар міськради Сергій Григоренко, колишній радник міського голови Богдан Гончарук. Відносно «новою людиною» з усього списку можна назвати лише Юрія Моклицю – екс-самооборонівця, помічника нардепа Ігоря Лапіна від «Народного фронту».

Відтак, Микола Романюк отримав змогу сформувати «нову-стару» команду, і підстав для заяв про блокування роботи або саботаж ініціатив у нього сьогодні немає. Однак, це, своєю чергою, не означає вседозволеність.

Депутат Луцької міської ради від УКРОПу Ігор Поліщук сподівається, що депутати сьомого скликання будуть більш ініціативними, аніж деякі з їх попередників, і працюватимуть на благо громади і благо міста. А ось міський голова з його командою, маючи всі важелі і можливості, повинен бути ефективним керівником, а не представником інтересів певних бізнесових кіл.

«Наша майбутня фракція, як і в минулій каденції депутатська група «Новий Луцьк», пропонуватиме проекти рішення, які покращать життя лучан. Ми будемо пропонувати нові підходи до вирішення існуючих проблем. І якщо буде, за що критикувати міську владу: міського голову, його заступників, яких ми оберемо , начальників управлінь, департаментів , то і критикуватимемо. Висвітлюватимемо, якщо ті матимуть місце, факти корупції, махінацій чи зловживання», - зауважив він.


Чи допоможуть створені таким чином умови міському голові діяти в інтересах громади, а не керуватися підкилимними домовленостями – покаже час. Водночас, проблеми міста обов’язково озвучуватимуться в сесійній залі. Адже депутатами міської ради стали працівники Офісів розвитку кварталу Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк»Юлія Дацюк, Тетяна Янчук, Орися Залевська.

ЧИТАТИ ЩЕ: ОФІСИ РОЗВИТКУ КВАРТАЛУ: ЯК ВОНИ ДІЮТЬ*

Нагадаємо, Офіси розвитку кварталу уже декілька місяців працюють і, фактично, виконують завдання органів місцевого самоврядування: збирають інформацію про проблеми, які найбільше турбують місцевих мешканців, надають рекомендації, як правильно вчинити, а також самі долучаються до їхнього вирішення. А працівники Офісів, які стали депутатами, постійно приймають лучан не в окремі дні прийому, а з понеділка по п’ятницю, протягом усього робочого дня.

Відтак, у депутатів уже є чимало звернень від лучан, які будуть опрацьовані і виноситимуться на розгляд комісій, а згодом – і на сесії. Адже чимало звернень, з якими приходять лучани, – проблематика, які можна вирішити або ж лише через орган місцевого самоврядування, або ж спільними зусиллями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Стрийо Показати IP 2 Грудня 2015 22:40
Минулої каденції в Романюка теж були усі можливості й умови для реалізації своїх передвиборчих обіцянок. Правда, поки він отримав ці можливості, "підтесавши" раду під себе, то вже й ніхто не пам'ятав, які саме це були обіцянки. Справа не в можливостях, а в бажанні (прагненні) їх виконувати! Думаю, що й на цей раз вийшло так само - наобіцяв, а виконувати буде... за місяць до наступних виборів. Чи я помиляюсь, можливо, відразу почне це робити? Он і заступників собі скільки набрав, і доплати встановив?
Фанат Показати IP 2 Грудня 2015 23:26
З виконкому двох людей теж заберуть завтра?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus