USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому загородили Стир у Луцьку

18 Квітня 2014 11:19
На заплаві річки Стир в районі вулиці Ковельської у Луцьку вчора, 17 квітня, можна було спостерігати загородження у вигляді новеньких жовтих труб, які трималися на поверхні води. Це луцькі рятувальники вчилися знешкоджувати наслідки розливу нафтопродуктів.

Як повідомили у прес-службі волинських рятувальників, 17 квітня у Луцьку працівники аварійно – рятувальної частини провели навчальні тренування по знешкодженню розлитих на поверхні водойми нафтопродуктів для мінімізації наслідків екологічної катастрофи.

Навчання проводилися на заплаві річки Стир з використанням спеціального новітнього обладнання, закупленого в рамках проекту «Розвиток потенціалу рятувальних служб Польщі та України», що співфінансується Європейським Союзом по Програмі «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013».

Особовий склад розгорнув на водному плесі майже 100 метрів бонового загородження, за допомогою мотопомпи та скімера, що тримався за допомогою поплавка на поверхні води, відкачав умовний нафтопродукт в спеціальну ємність. Для захисту від хімічно-небезпечних продуктів рятувальники застосували спеціальні герметичні костюми та чоботи.

Начальник управління ДСНС України у Волинській області генерал-майор служби цивільного захисту Володимир Грушовінчук зазначив:

«Це обладнання відповідає всім сучасним Європейським вимогам. Тренування будуть проводитись і надалі для того, щоб особовий склад Аварійно-рятувального загону УДСНС у Волинській області вмів оперативно та швидко ліквідувати наслідки екологічних аварій, а також мінімізувати наслідки шкідливого впливу на навколишнє середовище у випадку реальної надзвичайної ситуації».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 18 Квітня 2014 11:29
а ну да то ж авось танкер що курсує по стиру нафту розільє.... :)))
йося моргенштерн до Анонім Показати IP 18 Квітня 2014 14:35
краще б ці викинуті впусту кошти направили на реальні справи!!! Хоспіс, дім престарілих, дитбудинки, на посівну ... ... ...
58 до йося моргенштерн Показати IP 18 Квітня 2014 17:17
Ці гроші не нашого бюджету - Євросоюзу. Вони цільові, якраз на навчання ліквідації НС. Якщо ж маєте інші пропозиції, на що Європі потратити гроші - будь ласка, зверніться до них напряму.
Сергій Показати IP 18 Квітня 2014 12:24
Треба було не на Стиру а на Сапалаівці тренуватись .Там загроза розливу нафти більша))
васья Гнидава Показати IP 18 Квітня 2014 12:40
Всьо може буть вiйна...
Рибалка Показати IP 18 Квітня 2014 14:47
А навіщо навчання проводити саме в пік нересту?
Анонім Показати IP 18 Квітня 2014 22:05
Треба було дітей залучати , адже в нас на Волині є діти які Займаються у МНС.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus