USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Небайдужі лучани просять очистити заплаву Стиру, аби в разі масштабних пожеж Луцьк мав доступ до води

30 Червня 2022 19:54
Громадські активісти Луцька звернулися до міської влади в особі мера Ігоря Поліщука з проханням докласти зусиль до очищення заплави Стиру. Адже нині водойма надто заболочена, а це може створити проблеми у разі масштабних пожеж у місті.

"Ми з громадськими активістістами ще до війни підіймали питання щодо очищення нашої річки Стир задля облаштування зони відпочинку для місцевих мешканців, – зазначає активіст, волонтер Сергій Тимчук. – Та зараз від стану і чистоти водойми залежить набагато більше, ніж просто відпочинок. Стан заплави річки важливий у разі надзвичайної ситуації".

Зі слів Сергія Тимчука, заплава річки Стир перебуває у жахливому гідрологічному стані, по суті перетворившись на болото. При цьому водойма має для обласного центру стратегічне значення, адже у разі масштабної пожежі у місті та на околицях буде потрібен великий запас води.

"На цій водоймі донедавна вирувало життя а тепер це просто болото, – стверджує він. – Плюсів від цієї водойми можна перелічувати ще багато, але часу залишається обмаль, тому потрібно негайно вирішувати цю проблему. Ми зібрали підписи зі зверненням до міського голови з проханням очистити водойму. Адже в міста немає великої водойми, де могла б ставати велика кількість пожежних машин для водозабору у випадку гасіння масштабних пожеж".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Вольонтер-активіст Показати IP 30 Червня 2022 21:02
Хай небайдужі і очищають
Рішало Йван Показати IP 1 Липня 2022 06:27
Тре дозволить рибакам будувать пірси, видеруть мох і болото за тиджень.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus