USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Заява Олени Голєвої щодо виборів луцького міського голови

4 Жовтня 2010 11:21
Як відомо, днями лідери обласних організацій ВО «Батьківщина», ВО «Свобода», партій УНП, «Реформи і порядок», УСДП, «Народної самооборони», «Нашої України», «За Україну!», НРУ і КУН підписали декларацію, згідно з якою вони нібито зобов’язались «разом боротися на місцевих виборах проти Партії регіонів.
Такий крок, як об’єднання опозиції у боротьбі за своє представництво у місцевих органах самоврядування, звичайно, можна було б вітати. Бо спроба спільно протидіяти адмінресурсу та іншим методам політичного й економічного тиску з боку партії влади може виявитись ефективною. Якби не одне «але».
За патетикою і показовим благородством опозиціонерів-підписантів стирчать вуха нещирості і лукавства. Підписанти декларації оголосили про намір узгоджувати кандидатури претендентів на посади голів міських рад і підтримати того кандидата, який за результатами соціологічних опитувань за 10 днів до виборів буде лідирувати у виборчому окрузі або населеному пункті. І висунули кожен свого кандидата на посаду мера Луцька.
Виникає запитання: навіщо відтягувати цей начебто благородний вчинок і підтримувати лідера лише за 10 днів до фіналу виборів? Навіщо витрачатися на ведення безперспективної кампанії?
Хіба волинські опозиціонери такі наївні, що не розуміють і не знають справжніх симпатій населення? Хіба вони не бачили результатів останніх соцопитувань? Соціологія вже сьогодні чітко визначає тих, хто користується відчутною підтримкою. І невже технологи, радники, кишенькові політологи таких тертих політичних гравців, як «Батьківщина», «Свобода», «Наша Україна», не втямлюють, що ці результати кардинально змінити неможливо, адже термін кампанії цього разу надто короткий? До дня виборів результати, що є сьогодні, зміняться хіба що у межах статистичної похибки. Отже, опозиційні сили знову будуть топтатися один у одного на головах, сваритися, даючи тим самим своїм опонентам додаткові шанси. Тож виникає запитання: чому б не дати виборцям право визначитись серед реальних претендентів?
Давайте не будемо лукавити і вводити виборців у оману. Судячи із кількості і якості кандидатів, що будуть нині боротися за, скажімо, посаду мера Луцька, ми маємо кампанію, де є і «технічні» кандидати, і брудні технології, причому не тільки з боку партії влади. Якщо прибрати з ігрового поля «технарів», що розтягують голоси, люди побачать, хто є хто, і їхній вибір буде більш прозорим.
Подивіться на останні соцдослідження.
Ось результати дослідження по місту Луцьку,
проведено на замовлення Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молодіжний Європейський Рух»
22 вересня – 27 вересня 2010 р., опитано 2327 респондентів.
1.За кого із названих у списку кандидатів на посаду луцького міського голови Ви б проголосували?
Романюк Микола - 20,88 %.
Бондар Володимир - 11,03%
Кривицький Антон - 10,44 %
Шиба Богдан - 9,34%
Грицюк Анатолій - 9,08%
Голєва Олена - 8,3%
Козюра Андрій - 4,73 %
Чижик Олександр - 4,09 %
Кравчук Святослав - 2,46%
Чернецький Олег - 2,08%
Мельник Євген - 1,69%

2. Якби вибори депутатів міської ради проходили у найближчу неділю, то за представників якої партії або блоку Ви б проголосували?

«Батьківщина» 21,95%
«Сильна Україна» 10,01%
Європейська партія України 9,88%
«Наша Україна» 7,42%
ВО «Свобода» 6,2%
Партія регіонів 5,81%
«Фронт змін» 5,29%
Партія лучан 4,26%
Партія Єдиний Центр 4,2%
«За Україну» 2,52%
КПУ 2,00%
ПРП 0,9%
Соціалістична партія 0,65%
Інша партія 4,91%
Ні за кого 14%

Хіба ці показники не говорять самі за себе? Більшість людей у цьому списку просто не мають реального шансу зайняти крісло мера! Скільки б нових дитячих майданчиків вони не відкривали із помпою перед виборами (замість робити це тоді, коли були при владі), скільки б їхні боси, що свого часу займали кабінети на Банковій, не посилали «сигналів» зі столиці, їм вже нічого не допоможе. Бо цифри – річ вперта. Але вони маніакально «розпорошують» виборців, крадучи голоси на чиюсь користь.
Скажіть, чи може бути при такому становищі відвертою і свідомою позиція людей, які заявляють про об'єднання заради перемоги «достойнішого» зі своїх лав, який начебто повинен вискочити, як чорт із табакерки, за десять днів до фіналу? Чи можуть вони дійсно працювати спільно при тому, що протягом всієї кампанії приречені боротися один з одним? Чи є в такому разі серйозною підписана ними декларація? Вдосталь настукавши в ході виборів один одному по голові та освоївші партійні кошти, вони потиснуть руки і «віддадуться» найсильнішому? Годі чекати! Тим більше, що новітня історія України має досвід схожих «домовленостей». Згадайте хоча б «Каневську четвірку», на спинах якої Леонід Кучма вдруге став президентом.
Європейська партія України не є підписантом згадуваної декларації, учасником цього популістського передвиборчого фарсу! Хоча ми в першу чергу є партією, опозиційною до сьогоднішньої влади. Але опозиційність – це не забруднювання папірців із красивими, але нещирими словами. Опозіційність – це реальні дії, допомога простим людям поза залежністю від того, вибори надворі чи ще ні. Які реальні справи є в арсеналі різношерстих волинських опозиціонерів?
Маю право на це запитання, бо Європейській партії України в Луцьку є чим пишатись: вже майже два роки наша громадська юридична приймальня «Народний адвокат» працює кожен день, ми допомогли більше 4500 волинянам, і зараз – черги по 70 людей на день. Тому нам не до декларацій! Справи важливіші за слова! І працюємо ми не задля мерського крісла.
Я, Олена Голєва, вирішила не брати участі у змаганні за пост мера Луцька. І закликаю до такого кроку всіх учасників перегонів, які розуміють, що наразі не мають того рейтигну, що дає реальну можливість перемогти на виборах на посаду луцького міського голови у 2010 році. Якщо ваші декларації щирі – зніміться з перегонів зараз. Не витрачайте партійні кошти і не дратуйте виборців. Визначтеся сьогодні, хто з вас достойніший, і нехай люди роблять свій вибір. Так, як роблю це я.
Участь заради участі – це крок, якого не може дозволити собі зважений політик.
Моя відмова від боротьби за пост мера міста не означає, що партія поступається своїми перспективами. Європейська партія України залишається наполегливою у змаганні за представництво у міських, районних та обласній радах. Сильна фракція значно дієвіша і корисніша, аніж фігура мера. Бо депутати-однопартійці, делеговані виборцями, будуть контролювати діяльність міського голови. Адже мають спільну відповідальність.
Шкода, що такої спільної відповідальності не відчувають волинські опозиційні сили. Тож я сподіваюся, що мій вчинок стане прикладом хоча б для деяких із учасників перегонів. Не тих, хто є «технічними кандидатами», не тих, хто працює над відмиванням партійної каси, не тих, хто просто звик до влади і не може змиритися з думкою про її втрату – вони не знімуться і продовжать орати щедре поле виборів. Мій приклад – для самостійних і самодостатніх, відповідальних політиків, для яких важливе майбутнє мого рідного міста - Луцька!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 44
Ого Показати IP 4 Жовтня 2010 11:28
Дурнуватішу інформацію я ще не бачив. Брехня повна, геть баба здуріла. Рейтинги взяті з одного місця, догадайтесь з якого )))
Револьвер Показати IP 4 Жовтня 2010 11:34
"Європейська партія України 9,88%". Ну, малюєте рейтинги, та майте міру!))) Що, є така партія? Обіржатись можна.
Гламур Показати IP 4 Жовтня 2010 11:36
Прочитав про "Європейська партія України 9,88%" і прослізився. Далі сльози не дали можливості дочитати цей крик душі.
Луч-Анин Показати IP 4 Жовтня 2010 11:39
Істєрічка )))))))
VSC Показати IP 4 Жовтня 2010 11:57
Наконец-то, девушка давно пора. У вас и вашей фамилии дурная слава в Луцке. Удовлетворяйте свои политические амбиции в других населенных пунктах.
Яремій Показати IP 4 Жовтня 2010 12:05
А я вважаю, що рішення правильне. Дійсно, є кандидати, які ну очевидно що не виграють. Тоді навіщо цей пафос? Дешевий піар? Нехай попрацюють ще кілька років, покажуть, на що дійсно здатні і чого заслуговують і тоді - вперед. А зараз це просто смішно і недоцільно.
))) Показати IP 4 Жовтня 2010 12:19
Брехня. Якщо в опитуванні фігурує Кривицький, то він йде першим. 11 % Бондаря вразили до глибини душі. А як же його 5,5 та майже 30 % за МЯР за версією Фесенка? Якщо Романюк за місяць втратив 9 %, а Бондар подвоїв підтримкУ, то чого ж нам, грішним, чекати наприкінці жовтня? )))
волинянин Показати IP 4 Жовтня 2010 12:46
Круто! Ви не рейтинги читайте, вони в кожного свої- ви суть прочитайте. Вона ж кучу крутих пацанів мокнула в дерьмо. А особлливо колгоспник Грицюк получив по морді! О телка дає!
))) до волинянин Показати IP 4 Жовтня 2010 13:51
ні, швидше просто вирішили вислужитись перед Романюком. Крутих пацанів з їх підписачками макати у будь-що недоцільно. Вони там безвилазно. Але у будь-якому випадку неучасть у місцевих виборах - це швидше мінус для політичної сили та для політика, аніж плюс. Можна багато профукати і на наступні вибори зійти на ніц.
ліберал Показати IP 4 Жовтня 2010 13:17
Цікаві рейтинги...)))) "Європейська партія" 10%, ті я впевнений, що не більше 5% лучан знають про її існування))). Така ж ситуація з мером (напевне рейтинг Голєвої і Бондара множили на коефіцієнт 5))
радикал до ліберал Показати IP 4 Жовтня 2010 13:51
Токарського відрядили в мери луцькі ліберали... А де ви??? Голєвій за вчинок +100!
Справедливий Показати IP 4 Жовтня 2010 13:19
Безглуздіший рейтингів я ще не бачив. Га га га. Ото бабу поперло.
Виборець Показати IP 4 Жовтня 2010 13:38
ого! то от які істині рейтинги партій! Ну тоді буду голосувати за Європейську партію. Ну дуже хочеться в європу без візи і паспорта їздити, бо я дальше Бердичева ше ніколи не був. Голєва, я за тебе!
Пропозиція Показати IP 4 Жовтня 2010 13:43
От Черновецький роздавав гречку, козюра роздає електронні книги. Я прорпоную Голєвій, як лідеру Європейської партії роздавати закордонні паспорти. Так ми швидше попадем в Європу. Я то точно!
Dcsq Показати IP 4 Жовтня 2010 14:28
Шановні, про що ви сперечаєтеся? Вам же написали: проведено на замовлення Всеукраїнської молодіжної громадської організації «Молодіжний Європейський Рух». Молодіжка ЄПУ! Ви хотіли, щоб там Голєва мала свої реальні 0,01 %? Успокойтеся. Ну заявила "тіпа політик", бо так папік сказав. Вірніше підписалася просто. Забєйте.
Я Показати IP 4 Жовтня 2010 14:30
Ті всі рейтинги - до одного місця! Те, за що можна взяти гроші, ніколи правдивим не буває!
Антон Показати IP 4 Жовтня 2010 14:36
Рейтинги в нашій країні складаються елементарно: в ворді набирають табличку, вводять туди від балди цифри - і от вам рейтинг!
Майкл Корлеоне Показати IP 4 Жовтня 2010 14:56
http://zik.com.ua/ua/news/2010/10/04/248208 Ось списки ЄПУ Львівщини. Висновок очевидний: вони продалися Янику. Саме тому, напевне, Голєва і шарахається від опозиційної декларації.
!!!!!!! Показати IP 4 Жовтня 2010 16:23
Як на мене, то класно вона їх взула. А те в кого скільки відсотків- покажуть вибори. Раніше скрізь писали, що все що робить Голєва - це тільки заради того ,щоб стати мером. А навіщо ж тоді вона працювала?
Знаючий Показати IP 4 Жовтня 2010 16:32
Цей "рейтинг" вони складали самі. Залучали студентів по 50коп за анкету. Опитуання стихійне. Рахували, очевидно, вручну. Представили "що було треба".
Zheniok Показати IP 4 Жовтня 2010 16:36
cильно, ГОлевій певно +, але як то все таки по бабськи, наклала на Козюру, потім обклала всіх інших і бздиньк знімаю канидатуру)
СИБАРИТ&АНАХОРЕТ Показати IP 4 Жовтня 2010 16:47
Розумна, красива і вчинила мудро - добре поєднання. Можливо пані Олена згодом виросте у непоганого політика
VSC до СИБАРИТ&АНАХОРЕТ Показати IP 4 Жовтня 2010 17:38
Розумна???? Где поступки, которые это подтверждают? Красива???? На вкус и цвет, особой красоты не вижу. Вчинила мудро????? Это как понимать, наоборот - очень бестолково.
СИБАРИТ&АНАХОРЕТ до VSC Показати IP 4 Жовтня 2010 22:58
Ви зовсім зглузду - не вже не бачите. Красуня, я кажу точно, істинно. Відносно мудрості - мудрість може оцінити лише достойний муж. Толковість не шукайте, ВАМ це не доступно !!!
вого КРОК Показати IP 4 Жовтня 2010 20:38
Знову чоловічі вчинки в нас роблять жінки(( P.S Пані Олено +1))
михаил Показати IP 4 Жовтня 2010 21:25
как все рвутся к кормушке!!!!надоели все эти и красавицы и умные колхозники!!!
Сексолог Показати IP 4 Жовтня 2010 23:13
Пані Голєва просто провела реальне опитування, яке показало рейтинг у 0,1%. Тому й вона зробила "мужній" вчинок. Знялась з виборчих перегонів, у яких де-юре не приймала участі. Тепер ще потрібно щоб Європейська партія знялася з виборів до місцевих органів влади, бо реальний рейтинг там не кращий ніж у сексапільної пані Голєвої.
міська рада Показати IP 5 Жовтня 2010 07:30
Міським головю буде Шиба, перший зам (по баблу) - Москвич, другий зам (по розборках) - дочка Москвіча, третій зам ( по базарах і соціалкі ) - Мамосюк, четвертий зам ( по транспорту і автостоянках) - Кралюк, пятий зам - мама Мамосюк ( по комуналці. тобто по захороненню сміття в підвалах будинків) , шосстий зам - Винокуров, сьомий зам - Боговродецькі (два в одном - по інших питаннях, які будуть виникати в ході дерибану міста), начальники управлінь - тітки, дядьки, сестри і брати Шиби і Мамосюк.
ВВ Показати IP 5 Жовтня 2010 08:55
А, пані Голєва, молодець. Є сила людської волі. А ну чоловічки зробіть так само. СЛАБО.
))) до ВВ Показати IP 5 Жовтня 2010 11:14
О майн Готт, весь цей словєсний фуфуєл був заради того, щоб дурканути у сьогоднішній Волині ще один феєричний рейтинг Миколи Ярославовича ))) як то кажуть, товар продається краще, якщо його супроводжує зображення гарної жінки. Нє поможет )))
Скажена Мама Показати IP 5 Жовтня 2010 11:36
Я не думаю, що Романюк стільки голосів набрав...
))) до Скажена Мама Показати IP 5 Жовтня 2010 11:48
він і сам так не думає ))) задовбали вже своїми дослідженнями соплєй у носі
седой до Скажена Мама Показати IP 5 Жовтня 2010 12:23
Скаженой маме- Тут не в Романюке дело. Простая арифметика Бондарь+ Грицюк + Шиба + Голева + Чиж + Козюля + Мельник и прочая =48.26% Романюк + Кривицкий + Кравчук= 33.78%. Пусть социологи ошиблись с Голевой и у нее меньше. Но по сути Голєва права, ох как права. Объедененая опозиция легко побеждает. Но не в нашей стране и не в Луцке. Ущербность и убогость участников не даст им договорится, примеру Голєвой не последует ни кто! Вероятнее всего победит Романюк а те, кто сегодня участвуют в "мерзких" выборах прийдут к нему на работу и самое смешное, что он их возмет а они будут лизать его вельможный зад и собирать с нас оброк а через четыре года все повторится увы... . Та же методика и почти та же арифметика с партиями (пусть даже кто-то с цифрами поработал) берем поправку на неточность и Регионалы + ЕЦ + Сильная Тигибко= набирают всего 20,02 процента. Донецк стратегически правильно (не для нас с тобой) просчитал и запретил блоки. Но даже при таком превосходстве наших дем сил. мы умудримся проиграть потому. что воюем не с явным противником а сами с собой.
Знайка Показати IP 5 Жовтня 2010 13:04
Хто така ГОлєва??? Фейс з маршрутки??? Щось я не чула, про ваші благі діла і про вас, доки ви з Катеринчуком не заприязнились...
седой до Знайка Показати IP 5 Жовтня 2010 17:13
В Вашем предложении уже противоречие то вы не слышали то вы узнали... вас уводят или вы уводите в сторону от главной проблемы- слабости и не умении договариваться между Бютовскими Нашеукраинск. и прочими "опозиционерами". То что они делают сегодня, сливая демократию, означает только одно они предают нас с вами, они предают те идеалы которые мы в оранжевую защищали. Горе писатели либо за деньги, либо от отсутствия ума пишут про всякую ерунду, кто про цвет волос кто про рейтинги, кто смакует разборкии между "дем. кандидатами". Угомонитесь, и хоть на минутку задумайтесь, завтра мы с вами уже вряд ли сможем так свободно высказываться в интернете как это делаем сегодня. Ведь ни Бондарь , ни Грицюк, ни Шиба не хотят победы опозиции в Луцке!!! Ибо идя в троем проиграют все!!!!
Борман Показати IP 5 Жовтня 2010 17:07
Голєва тупить і тупить. Блоків нема, а тій ще не дійшло
Штірліц до Борман Показати IP 5 Жовтня 2010 17:25
Ти сам зрозумів що сказав?
вся правда Показати IP 5 Жовтня 2010 22:21
Микола ГОЛЭВ в пятницю на переговорах із Романюком збивав гроші із людяного Миколи Ярославовича, якраз за те, що Оленка із своїм реальним рейтингом 0,0 не піде в мери. Останній відмовив і сказав, благословляю її в нелегке плавання та сказав, що знає за матеріальчик у генпрокуратурі,який залежався, бо його Катеринчук прикриває. А матеріальчик про несплату Оленкою 300 000 доларів США за продаж пакеру акцій Луцького ЗБК. От І старий Голєв погодився, що "Оленка не піде, все одно шансів не має, і чолом вдарив, як холоп. Так що скоро Оленку в новому кріслі можем побачити у структурах Луцькради.
бабця Показати IP 7 Жовтня 2010 12:44
Як казала моя бабця: ср*ли, перд*ли - з горища злетіли.
танунах Показати IP 7 Жовтня 2010 13:32
а в лівій руці автора - роздруківка свіжих анекдотів з інтернету *ROFL*
проффесор Показати IP 7 Жовтня 2010 17:35
Панове розумники,крок зрозумілий і не вартий ламаної копійчини.Незабаром за наказом самодєржца будуь призначатися й міські голови ,тому цей дешевий цирк зализаної білявки,для того що б ми трохи заробили на коментарях.Нехай потішиться.Так ударим же клавишами по безденежью!
Олеся1 до проффесор Показати IP 8 Жовтня 2010 10:42
придурок
Ігор Показати IP 23 Жовтня 2010 01:05
До біса ті рейтинги, намальовані зі стелі. В Луцьку достойнішого кандидатаЮ як Токарський гді і шукати. Дістали ті сраколизи Грицюки, Романюки, Бондари та їм подібні....ПРОСТО... ДІСТАЛИ!!! Потрібен Луцьку справжній господар, який за що не взявся - обов"язково доводив до кінця. Люблю порядок і впевнений, що Токарський зможе його навести. ШВИДКО ТА БЕЗ ОСОБЛИВИХ ЗУСИЛЬ. Тому і не пішов він від засраних партій, а виувається від лібералів. І молодь, і старше покоління вже чекає на справжнього господадя, а не на бариг та злодюг. Вірю в перемогу Токарського В.В. та впевнений, що його слово - це слово справжнього чоловіка!!!
Stella Показати IP 1 Листопада 2010 21:07
З п. Голєвою стикалася по роботі. За 3 роки стажу більш нахабнішої зверхньої і неприємної людини не зустрічала. Правда, тоді вона в мери не лізла, та й політикою особливо не цікавилася, інакше вела б себе зовсім по-іншому. Всім своїм видом показувала: ти ніхто, а я при баблі. І не тільки мені. А зараз будь-ласка - народний адвокат. І ще штрих до портрету: Голєва громогласно протестувала проти останнього підняття цін на проїзд в маршрутках в той час як одним з перших цей крок зробило підприємство, яке де-факто належить її чоловіку - Голєву Миколі. Доволі одіозна фігура у Луцьку. Знає, що у нього рильце в пушку, тому в політику пхає випещене в салонах личко дружини. Аякже, сімейний капітал треба нарощувати, а для цього треба "пробивати" потрібні рішення хоча б в міськраді, для початку.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus