USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Які пріоритети розставили майбутні заступники Луцького міського голови

5 Квітня 2017 11:50
Чим керуватимуться у роботі та які напрямки для себе визначають пріоритетними розповіли майбутні заступники Луцького міського голови.

Про це стало відомо під час спільного засідання постійних комісій міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови та з питань комунального майна та приватизації 5 квітня.

Якісні дороги

Як відомо, заступник міського голови Андрій Киця написав заяву на звільнення з займаної посади за угодою сторін. Раніше заяви на звільнення написали ще троє заступників міського голови Тарас Яковлев, Сергій Григоренко та Юрій Моклиця.

Виконувач обов’язків міського голови, секретар міськради Ігор Поліщук запропонував першим заступником призначити Григорія Недопада, заступниками – Григорія Пустовіта, Костянтина Петрочука та Олександра Рачкова. Як пояснив Ігор Поліщук, після затвердження кандидатів проведуть невеликий перерозподіл їх обов’язків, але галузі будуть ті ж, що і в попередніх заступників.

Основними критеріями, якими керувався у кадрових призначеннях, зі слів виконувача обов’язків міського голови, основними для нього були є два аргументи: професійні і моральні якості кандидатів.

Депутатів цікавило питання постачання гарячої води для лучан у майбутньому. Адже днями ПАТ «Волиньгаз» почало опломбовувати котельні «Луцьктепла». Ігор Поліщук нагадав, що вчора вдалося домовитися з «Волиньгазом», адже газівники опломбували кілька котелень і збиралися опломбовувати котельню на Карбишева. Та роботу усіх об’єктів вдалося відновити. Лише на котельні на вулиці Боженка немає води через аварійну ситуацію. Він додав: в Луцьку низький рівень розрахунків – 81%. А номінації на газ підтверджуються тоді, коли рівень розрахунків буде вищим за 90%. Причина низьких розрахунків у тому, що нині держава чимало боргує за субсидії. Зараз, зауважив Ігор Поліщук, триває процес реструктуризації заборгованості за газ.

Потенційний перший заступник міського голови Григорій Недопад пояснив, що одним з пріоритетів його роботи буде ремонт доріг, відновлення зелених зон міста. На його думку, місту варто відходити від типових договорів на ремонт доріг, щоб швидше і якісніше проводити ремонти, можливо, і в нічний період.

Виконувач обов’язків міського голови доповнив: в планах – відремонтувати велику кількість доріг. А якість виконання ремонтів будуть ретельно контролювати. «Я зберу всіх підрядників, ми озвучимо своє бачення щодо гарантійних термінів, щоденного моніторингу виконання цих робіт. Треба виводити ремонт доріг на якісно новий рівень», - пояснив він і додав: ремонт прибудинкових територій, розпочатий торік, має бути завершений у більшості випадків до Великодня.

Згодом депутати приступили до голосування. Кандидатуру Григорія Недопада підтримали комісія з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови та комісія з питань комунального майна та приватизації. Щоправда, голови комісій Богдан Вавринюк та Алла Надточійутрималися. Члени комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму не підтримали кандидатуру: з 4-х членів комісії було троє депутатів, двоє з них проголосували за кандидатуру першого заступника, а голова комісії Микола Собуцький утримався.

Медичне обладнання і тендери на продукти в дитсадки

Григорій Пустовіт буде опікуватися галузями освіти і медицини. Він переконував, що буде працювати в напрямку покращення медичних послуг. «Особливість якісного медичного обслуговування в сучасному обладнанні, яке використовується. Не можна ставити на шальки терезів вартість деталі і життя людини. Тому безумовно такі речі, як якісне обладнання, будуть лобіюватися, щоб лучани могли отримати точне визначення діагнозів, пройти нормальне обстеження, щоб вони були прооперовані, незалежно від вартості того ж обладнання», – пояснив він.

Щодо освітнього напрямку, зокрема в частині ремонту навчальних корпусів, то Григорій Пустовіт пояснив, що кошти, передбачені на ремонти, будуть раціонально і повноцінно використовуватися. Також на часі стоїть питання роботи тендерного комітету управління освіти і постачання якісних продуктів харчування у дитсадки.

Кандидатуру Пустовіта вчергове не підтримала комісія з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму. Голови комісій знову утрималися, щоправда, Алла Надточій задавала найбільше питань.

На це депутат Олександр Козлюк зауважив: на комісії відбувається діалог Надточій з кандидатами, а от підтримки немає. Ігор Поліщук, своєю чергою, попросив колег задавати конструктивні питання.

Транспорт, спорт і екологія

Олександр Рачков займе крісло Сергія Григоренка. Питання транспорту – буде одним з профільним у його роботі, зокрема й діяльність ЛПЕ. Щоправда він зазначив, що не володіє досконалою інформацією про фінансовий стан ЛПЕ, його потреби, проблеми і методи вирішення. Вивчення потребує не лише фінансова діяльність, а й кадрова ситуація.

Щодо вартості проїзду, то Рачков зазначив, що однозначної відповіді на це немає. Виконувач обов’язків міського голови Ігор Поліщук додав, що питання економічної обґрунтованості підвищення вартості проїзду переглянуть. Адже ціна за проїзд має складатися з певних складових: ПММ, зарплата, податки, ремонт. На його думку попередні заступники недостатньо вивчили це питання, адже Сергій Григоренко відверто лобіював підвищення вартості проїду в маршрутках. Він запевнив, що з перевізниками відбудеться ще одна зустріч, вивчать економічне обґрунтування, і тоді прийматимуть рішення. Крім того, на думку Ігоря Поліщука, частка електротранспортних перевезень має зростати.

«Звичайно, тролейбуси не їздять так часто як маршрутки, але є чимало нарікань на неякісні перевезення, маршрутки створюють часто незручності для інших учасників дорожнього руху, є питання щодо технічного стану маршруток, щодо культури водіїв».

Кандидатуру Олександра Рачкова підтримали всі три комісії. Лише Алла Надточій та Богдан Вавринюк вчергове утрималися.

Четвертий кандидат - депутат міськради Костянтин Петрочук буде курувати напрямки спорту та екології.

З його слів, пріоритетами в його роботі буде збільшення зелених насаджень у місті, покращення матеріальної бази КЗ «Спорт для всіх». Окрім того, він планує залучати якнайбільше людей, особливо діток, до занять масовим спртом. Також у планах - продовжити ремонт дворових спортивних майданчиків та реконструкцію басейну.

Костянтина Петрочука не підтримали члени комісії з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму. Варто ж додати, що голови двох інших комісії вчергове утрималися.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лучанин Показати IP 5 Квітня 2017 12:40
Які амбітні плани в заступників на 3 місяці... А де ж обітцяне УКРОПОМ(зокрема депутатом Борисом Смалем) негайне подання до Верховної ради про проведення дострокових виборів міського глови?
ого Показати IP 5 Квітня 2017 13:07
З водія та у заступники мера :) Круто!
сова Показати IP 5 Квітня 2017 13:19
Що плани то плани... А кращої кандидатури за Пустоцвіта не було. Де молоді, розумні, чесні.
ВІН Показати IP 5 Квітня 2017 13:31
Петрочук син займається плаванням...будем реконстроювати басейн
Я до ВІН Показати IP 5 Квітня 2017 13:54
Це те ж саме, що: "Моя донька навчається у школі, тому хочу бути міністром освіти".
Позитив до Лучанин Показати IP 5 Квітня 2017 14:25
Обіцяне звернення Смаля??? Аж ніяк не Смаль на цьому піарився, згадайте славнозвісного позафракційного!
Лучанин до Позитив до Лучанин Показати IP 5 Квітня 2017 15:48
Цитую: 4.Якщо пані Юлія буде виконувати обов’язки міського голови, то сам факт проведення позачергових виборів очільника міста під сумнівом. Адже дуже ймовірний програш на майбутніх виборах не на руку президентській адміністрації, яка підтримує діючого секретаря. В такому разі очевидною є загроза того, що лучани взагалі будуть позбавлені права вибирати. Водночас, у випадку, коли посаду секретаря займає інша особа, вибори будуть призначені якнайшвидше.
я до я Показати IP 5 Квітня 2017 14:45
з такими пріоритетами можна бути у владі любого нас. пункту. А де і хто в турботі за 1000 літній Луцьк? Де культура, туризм, історичні пам'ятки і старожитності? Коли ці владці дійдуть що наше місто в цьому плані дасть фору більшості нас. пунктів держави!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus