USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Чому у Луцькій нотаріальній конторі проблематично оформити спадщину

9 Серпня 2013 14:27
Щоб потрапити на прийом до Першої Луцької державної нотаріальної контори, люди іноді, більше року змушені приїжджати до установи о пів на 3 ранку. Та усе безрезультатно, інформує ТРК «Аверс».
У повідомленні йдеться, що Святослав Каркич уже півтора року намагається отримати документи на спадщину житлового будинку та земельної ділянки. Чоловік розповів, що вже два роки, як померла його мама і він залишився єдиним спадкоємцем. Попри те, що в нотаріальну контору чоловік звернувся своєчасно, йому досі відмовляють видати свідоцтво про спадщину.
За допомогою Святослав Каркич звертався і до Луцького міськрайонного суду, і до Апеляційного суду Волині. Проте, їх рішення - видати чоловіку свідоцтво про спадщину, нотаріальна контора не виконала й дотепер.
«Причина у непрофесіоналізмі, байдужості, зверхності у ставленні працівників Першої Луцької державної нотаріальної контори, в тому числі завідувача установи Олени Севрюкової», - переконаний лучанин.
Працівники нотаріальної контори у відповідь на дії Святослава Каркича, аби не задовільняти рішення судів першої і другої інстанцій, направили касаційну скаргу у Вищий спеціалізований суд із розгляду кримінальних і цивільних справ до Києва .
«Дійшло» навіть до цинізму! В касаційній заяві працівників нотаріальної контори написали - відмовити повністю моїй позовній заяві. Пишуть, що суд допустив грубі порушення процесуального права, разом із тим, вони не скористались своїм правом, не були на жодному засіданні суду першої інстанції і другої», - зазначив пан Каркич.
Інші клієнти нотаріальної контори теж скаржаться на її працівників. Кажуть, що вони не лише не справляються зі своїми обов'язками, а й взагалі не вміють працювати з людьми та без підстав порушують графік роботи. Любов Рагуліна з Житомирщини також упродовж року не може оформити спадщину. Попри те, що жінка займає чергу з 4 ранку, на прийом до нотаріуса потрапити не може. Розповідає, досить часто сюди приходять «особливі» клієнти, яких приймають поза чергою.
У повідомленні йдеться, що цими днями, хоча жінка на лікарняному, та все ж потрапила на прийом. Проте це не допомогло їй оформити спадщину. Спочатку завідувачка нотаріальної контори Олена Севрюкова відмовлялась працювати через несправний комп’ютер. Згодом перепоною стали, нібито, неправильно оформлені документи.
Але Любов Рагуліна запевняє, що попередньо її папери перевірив консультант нотаріальної контори. У результаті нотаріус без пояснень покинула своє робоче місце.
Коли нам все ж таки вдалось її відшукати, жінка слізно розповіла - вона не у тому стані, щоб працювати. Пояснити такі дії завідувачки нотаріальної контори нам спробував виконуючий обов'язки начальника відділу нотаріату Євген Кухарик. Чоловік запевнив, що проблеми зі спадщиною виникають через неправильно оформлені документи. Інформацію про «особливих» клієнтів, яких приймають поза чергою, заперечує.
Виконуючий обов’язки начальника відділу нотаріату Євген Кухарик зазначив: «Прийняти всіх людей, бажаючих отримати, оформити спадщину, вона (Олена Севрюкова) фізично не може. Пояснити я можу це тим, що зараз у нас складна спадщина, це через зміни законодавства, що відбулись з 1 січня 2013 року».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Туристка Показати IP 9 Серпня 2013 16:00
Ніколи нікому не раджу мати справу з державними нотаріусами. Ви витріпаєте нерви, потратите багато часу. А приватний нотаріус завжди ввічливо і кваліфіковано надасть вам допомогу і сам робитиме запити у всіх інстанціях. Мала справу з державними і приватними. Ніякі гроші не відновлять мої психіку після спілкування з державними нотаріусами.
МАЙ до Туристка Показати IP 9 Серпня 2013 16:13
Державний нотаріус тому і деожавний, бо стоїть на охороні держави. Як що нотаріус каже, що документи неоформлені , то прав нотаріус, який хоче, що б спадкоємець спокійно мав користуватия майном мами папи. Нотаріусів приватних як повно. Але чомусь черги у деожаввних. Державницй нотаріус це правельний нотаріус і виправляє помилки неправельних дій оформлювачів документів, які надаються людям раніше.
Славко до МАЙ Показати IP 9 Серпня 2013 23:08
Якраз навпаки- у приватних нотаріусів все робиться швидше і помилки виправляються простіше чим в державних,які щоразу видумують собі якісь нові "довідки на довідки"
Житель. Показати IP 9 Серпня 2013 16:18
Святослав Корпач хоче неправельним шляхом привласнити собі майно. Він програв усі суди. І мось найняв продажну компанію АБВЕРс, щоб вона розправилась з приватними нотаріусвами. А цьому АбВЕРСУ тільки і подавай дерьмо.
Битрог Показати IP 9 Серпня 2013 16:22
Навіщо приймати такі Закони, які ускладнюють життя людей. До 1 січня було добре, а після настала "складна спадщина".
Принот Показати IP 9 Серпня 2013 16:26
Державному нотаріусу не треба дкмати про наявність черг. Нотаріус працює головою з документами і тому він повинен уважно оформляти їх. Черги не його турбота. І як що хтось чекае чергу і незадоволений цим хай цде до іншого нотаріуса. Або ставить притензії службі. яка повинна забезпечити таку кількість нотаріусів державних, щоб люди не стояли у черзі. Севрюкова тут ні до чого. Вона відмінно виконує свої обовязки і є самим класним нотаріусом в області.
09786 до Принот Показати IP 17 Серпня 2013 00:37
Повністю погоджуюсь з вами. В кінцевому результаті,з нотаріуса спитають (тіж самі громадяни, які до нього звертаються і нотаріальне керівництво), чи правильно і законно вона оформила документи, а не скільки людей з черги вона прийняла за день. Люди повинні розуміти, шо нотаріус - не швидка допомога, тому треба бути терпеливими.
! Показати IP 9 Серпня 2013 16:32
'Але Любов Рагуліна запевняє, що попередньо її папери перевірив консультант нотаріальної контори. У результаті нотаріус без пояснень покинула своє робоче місце'. Юрконсультант не нотаріус. Повинно бути так ,як сказав нотарціус.
Люди Показати IP 9 Серпня 2013 16:40
Люди повинні звикнути до того, що державний нотаріус це людина правельності. До них звертаються багато людей, які хочуть скрити той чи інший документ чи факт що не на його користь. Тому нотаріус закономірно виступає як слідчий. Не подобається цей нотаріус йди до іншого. правельно написано вище.
Славко до Люди Показати IP 9 Серпня 2013 23:13
Ви нічого не перепутали? Який слідчий? Що від вас скривають ? Перелік документів повинен бути однаковим для всіх!
ВЕТЕРАН Показати IP 9 Серпня 2013 17:02
Я нотаріальні дії роблю тільки у Севрюкової Олени. Це чемна вічлива жінка, робить на совість. Плачу держаі сбори. Вони мені по силі. Дякую Олені. А те, що написано на про неї вважаю наклепом.
кар кар Показати IP 9 Серпня 2013 17:12
Святослав Каркич вміє тільки каркати , вже всіх достав у місті Луцьку, і всі державні установи, і чого вже каркати , якщо Вищій спеціалізований суд України скасував всі рішення всіх інстанцій та визнав правомірними дії нотаріальної контори))))))))))сидіть дома шановний С.К. та займайтеся сім"єю)))))))
Народ Показати IP 9 Серпня 2013 17:16
"інформує ТРК «Аверс»" - Не вірте АВЕРСУ, він бреше.
Юрист Показати IP 9 Серпня 2013 21:51
Люди добрі, що ви пишете? Я неодноразово зверталася в цю "конторку". Хамство на хамстві. Зразу видно, що всі коменти відносно справедливості державних нотаріусів давала сама Севрюкова та її консультанти. Рішення суду після апеляційної інстанції набирає законної сили і є обов'язковим до виконання. А Святославу Киркичу раджу звернутись до прокуратури із заявою про невиконання рішення суду, так як в управлінні юстиції (де повинні були давно вже звернути увагу на скарги відносно Першої держнотконтори) ніхто дупи не підійме.
НЕ ЮРИСТ до Юрист Показати IP 10 Серпня 2013 15:12
Юрист,прочитай передостанній комент перед твоїм.
Дмитро Показати IP 16 Січня 2014 15:10
Підтримую коментар юриста. Севрюковій не місце працювати там. Доводилося й мені мати справу з нею. На сьогодніший день в Першій нотаріальній конторі працює декілька нотаріусів, а в Севрюкової біля дверей висить оголошення про те, що вона не приймає документів і людей. Хоча насправді приймає лише тих, кого треба їй. За якими критеріями іде цей відбір незнаю? Люди сидять в довгих чергах і скаржаться на неї. Шановні, не терпіть, пишіть у Міністерство юстиції України.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus