USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Чорнобильці на Волині «пішли у наступ» на фармацевтів

12 Квітня 2014 21:17
Громадські організації чорнобильців у Ковелі зіткнулися із проблемою через неузгодженістю в законодавстві: міські аптечні пункти припинили відпускати ліки громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, за пільговими рецептами.

З цього приводу пільговики зустрілися з представниками профільних благодійних організацій, керівниками відділу охорони здоров’я, управління праці та соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради, а також фармацевтами та податковими інспекторами, повідомили у Ковельському міськвиконкомі.

Заступник міського голови Ігор Прокопів поінформував присутніх про те, що згідно Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», особи, які мають І, ІІ і ІІІ категорії та діти зі статусом постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, мають право на безплатне придбання ліків за рецептами лікарів. Громадяни, які придбали лікарські засоби в аптечних закладах з торгівельною надбавкою не більше 10% до оптової ціни виробника (митної вартості), повинні подати заяви до управління праці та соціального захисту населення, оригінал пільгового рецепту зі штампом «Відпущено» разом з оригіналом касового чека.

Нагадаємо, що у зв’язку з прийняттям Закону України «Про запобігання фінансовій катастрофі та створення передумов для економічного зростання в Україні», з 1 квітня 2014 року введено податок на додану вартість у розмірі 7% по операціях з постачання лікарських засобів. Це викликало у представників аптек чимало запитань, які потребують роз’яснення. На сьогодні аптечні установи Ковеля призупинили відпуск лікарських засобів за пільговими рецептами лікарів особам, постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС. Такі дії викликали обурення серед чорнобильців, яким ліки вкрай необхідні.

Присутні на нараді висловили своє бачення проблеми, проте вирішити її на місцевому рівні неможливо. У законодавстві немає чітких роз’яснень щодо відшкодування коштів за пільговими рецептами, нема й механізму врахування відшкодування 7 % ПДВ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
4 реактор Показати IP 12 Квітня 2014 22:34
Брехня, в Законі писано, що ми Чорнобильці отримуємо ліки по рецептах безкоштовно!!! Чомусь аптекарі порішали з облрадою і тепер ми купуємо, а потім нам вертають гроші (як правило не всім, а кому фатить). а може хай нам дають безоплатно, як писано в законі, а аптекам повертайте потім? Що скаже нова влада?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus