USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Чорнобильці не хочуть принижуватися перед судом. ФОТО

14 Грудня 2011 20:10
Волинські чорнобильці отримують менші пенсії, ніж передбачено законодавством. Проте відстоювати свої права беруться не охоче – не хочуть принижуватися перед судом.

Про це 14 грудня розповів голова Волинського обласного осередку Всеукраїнської Чорнобильської Спілки інвалідів МВС України Анатолій Лучко під час заходів з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Волиняни взяли участь у покладанні квітів до меморіальної дошки Анатолію Грищенку та пам’ятного знаку «Жертвам Чорнобиля», що на території меморіального комплексу «Вічна Слава».

Луцький міський голова Микола Романюк поділився думками щодо Чорнобильської катастрофи. «Дійсно, це була катастрофа світового масштабу, яка забрала сотні життів. Сьогодні ми повинні привернути увагу і української громади, і світового співтовариства, щоб робилося все, у всіх державах для того, аби, не дай Бог, не повторилася така катастрофа», – сказав мер.

На думку міського голови, життя чорнобильців Волині краще, ніж життя громадян цієї категорії загалом в Україні. «В обласній лікарні є прекрасний центр, який відкрили у цьому році, де вони можуть пролікуватися», – додав градоначальник.

Голова Волинського обласного осередку Всеукраїнської Чорнобильської Спілки інвалідів Міністерства внутрішніх справ України Анатолій Лучко розповів, що отримує 2100 гривень пенсії. «Якщо теоретично дивитися, то пенсія чорнобильцям повинна виплачуватися у шестикратному розмірі. Але не хочеться принижуватися, йти в ті суди, слухати знущання працівників пенсійного фонду», – розповідає чорнобилець.

Також він додає, що Волинська область – одна з «найвідсталіших» у відсуджуванні пенсії для чорнобильців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
КЕНТ Показати IP 15 Грудня 2011 00:32
НЕМАЄ ЄДНОСТІ-МОЯ ХАТА СКРАЮ-НЕХАЙ ХТОСЬ.ЗНЕВІРА У ВЛАДІ-ЩО ХОЧУТЬ ТО І ЗРОБЛЯТЬ.ТАКИМ БИДЛОМ ЛЕГКО УПРАВЛЯТИ.
Чорнобилець Показати IP 15 Грудня 2011 09:22
"Але не хочеться принижуватися, йти в ті суди, слухати знущання працівників пенсійного фонду», – розповідає чорнобилець. Отак і не хочеться, а в чому приниження, в тому, що повинні віддати те, що належить згідно Закону України! Рабська психологія. Не дають, ну і не треба, не буду принижуватись...
Я Показати IP 15 Грудня 2011 11:35
Бояться гніву Клімчука. Ждуть щоб хтось добивався виплат, а під шумок може і волинським чорнобильцям щось перепаде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus