USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Вірменії за розкрадання держбюджету судять експрезидента

26 Лютого 2020 14:00
Колишній президент Вірменії Серж Сарґсян, звинувачений у причетності до корупції, 25 лютого постав перед судом в Єревані.

Про це повідомляє Главком.

Єреванський суд розглядає справу Сарґсяна і ще кількох колишніх чиновників. Їх звинувачують у розкраданні близько мільйона доларів із державного бюджету.

25 лютого суд обговорив процедурні питання. Слухання справи по суті розпочнеться через кілька тижнів або місяців.

25 лютого Сарґсян не мав можливості виступати в суді.

Як запобіжний захід щодо нього діє підписка про невиїзд.

Адвокати Сарґсяна та досі очолювана ним Республіканська партія Вірменії заперечують його причетність до розкрадання і стверджують, що кримінальна справа є помстою за його критику прем’єр-міністра країни Нікола Пашиняна.

Сарґсян, який очолював Вірменію з 2008-го по 2018 рік, у листопаді минулого року звинуватив уряд Пашиняна в ослабленні демократії та придушенні інакомислення.

Натомість Пашинян неодноразово звинувачував Сарґсяна та його сім’ю в корупції.

Інший президент Вірменії Роберт Кочарян, який керував країною з 1998-го по 2008 рік, також зараз перебуває під слідством за звинуваченнями в хабарництві та утисках опозиції. Він утримується за ґратами.

Серж Сарґсян після 10 років президентства очолив уряд, однак пішов у відставку з цієї посади на тлі масштабних антикорупційних протестів у травні 2018 року. Після цього уряд очолив лідер опозиції Нікол Пашинян. Повний текст читайте тут: https://glavcom.ua/news/eksprezident-virmeniji-sarsyan-postav-pered-sudom-661821.html
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
111 Показати IP 26 Лютого 2020 14:52
А коли ж в нас вже начнуть садити винних Ато поки що судять простих людей які десь зрізали в лісі дерево щоб зігрітися А олігархі вагонами і законно
Клава Показати IP 26 Лютого 2020 15:12
якесь недолуге - і до федерастії нездатне утекти..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus