USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чорний пломбір та джем з перчиком. Чим дивує четвертий Lutsk Food Fest

13 Серпня 2016 17:27
Гастро-тур кухнями країн світу в Луцькому замку триває. Для того, щоб скуштувати делікатеси заморських країн наразі не треба замовляти чартерний рейс, а варто просто завітати у замок Любарта, де, нагадаємо, сьогодні триває перший день четвертого фестивалю вуличної їжі Lutsk Food Fest.

Інформаційне агентство Волинські Новини веде пряму трансляцію з місця події. А ще – кореспонденти шукають найцікавіші страви, якими можна поласувати тільки тут і тільки зараз на фестивалі.

Так, приміром, тут можна з’їсти оригінальні вафлі як солодкі, так і солоні. Кожна вафля має вигляд млинця з кульками, всередині яких може бути будь-яка начинка: від шоколадних драже до твердого сиру. А в ці вафлі вам за бажанням можуть загорнути як морозиво, так і сандвіч-начинку.
Щодо напоїв, то тут їх ціле різноманіття. Кожен знайде щось до смаку. Є тут класичні лимонад, чай та кава, а є напої цікавіші (йдеться не про алкоголь). Так, тут можна випити смузі з кавуна з малиною та морозивом, охолоджену каву з морозивом або ж лимонад з ... огірком, базиліком, цитрусовими та кавовою м’якоттю. Незвично, але дуже смачно.
Для тих, хто час від часу буває на півдні країни, вже не дивина, що на морських пляжах можна придбати східні солодощі – чурчхелу чи рахат-лукум. Ці смаколики можна скуштувати й тут.
А ще на фестивалі можна поласувати чорним морозивом від ТМ Дмитрук. Насправді чорним. З кольоровою посипкою. Насправді, до складу цього морозива входять класичні продукти, які є на кожній кухні: яйця, молоко, цукор. А ось чорний колір дає не чорнило каракатиці чи чорниця, а … активоване вугілля.
Варто згадати ще про одного гостя: Tatopepperjam. Це – оригінальні джеми, до складу яких обов’язково входить гострий перець. Чесно кажучи, полуниця з імбирем та перцем – це щось. Та, можливо, комусь смакуватиме приперчена груша чи вишня кедровими горішками.
Звісно, це не повний перелік смачних страв. Є тут і страви угорської та болгарської кухні, є тут гастрономічні смаколики британської, ірландської, австрійської, американської, італійської, французької, мексиканської, і, звичайно, української кухонь.
А для тих, хто не встигає побувати сьогодні у замку Любарта, а йому захотілося відвідати фестиваль вуличної їжі, нагадаємо: на завтра, 14 серпня, запланований другий день гастрономічного фестивалю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Іванич Показати IP 13 Серпня 2016 19:00
Прикольно
Марина Показати IP 13 Серпня 2016 20:32
На фото все так гарно, але мені не дуже сподобалося, нудно...
Петя Показати IP 13 Серпня 2016 23:06
А туалети хоч є? а то після такої їжі ох як треба бо не добіжиш додому на фото все захоплює
Лучанка Показати IP 14 Серпня 2016 00:29
Прекрасно,чисто , смачно, спокійно... Саме такі заходи приваблюють туристів. Подорожуючі з Чернігова були здивовані і приємно вражені дійством, стравами та відношенням людей один до одного...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus