USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

У Замку Любарта - другий день фестивалю вуличної їжі «Lutsk Food Fest. Picnic»

29 Червня 2015 20:52
У Луцькому Замку Любарта триває грандіозний пікнік, який, зі слів організаторів, учора відвідали більше, ніж 5 тисяч лучан. Організатори врахували зауваження, які отримали першого разу, і представили змінену концепцію свята гурманів.

Нагадаємо, в Луцьку триває дводенний фестиваль «Lutsk Food Fest» в Луцькому замку. Ті, хто приходили на перший фестиваль у травні, і побували на другому, змогли відчути різницю.

Як пояснив у власному коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини один із організаторів заходу, начальник відділу у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради Олексій Веремійчик, цього разу «орги» доклали дуже багато сил для того, аби зробити захід кращим, ніж попереднього разу.

«Нам вдалось кардинально змінити саму дозвільну програму, вона стала більш насиченою. Якіснішою зробили й музику. Окрім цього, захід викликав значно більший інтерес засобів масової інформації. У плані атракції розширили й дитячу зону. Адже попередній досвід показав, що батькам було досить-таки проблематично займатися дітьми у той момент, коли вони відпочивають. Саме тому ми постаралися зробити так, аби батьки могли хоча б на певний час віддати свого малюка в руки досвідчених аніматорів й могли трошки відволіктись та насолодитись дійством», - каже Олексій.
Ще й сьогодні я зустрічаю лучан, які жодного разу не були всередині Замку

З його слів, основним задумом грандіозного «свята їжі» була саме організація масового пікніку в центрі міста для того, аби вкотре показати замок Любарта не лише гостям, а й містянам.

«Дивує, що, як виявилось, й до сьогоднішнього дня є такі лучани, які жодного разу не були всередині замку», - знизує плечима організатор.

Варто зауважити, що цього разу ініціатори проекту постарались більш комфортно облаштувати відпочинкову зону, зокерма, збільшити кількість меблів, столів, смітників.
Після першого дня фестивалю вивезли 9 контейнерів сміття

«Хочеться, щоб наші гості не відчули жодної присутності сміття. Адже після першого дня попереднього фестивалю вивезли 12 контейнерів сміття, а цього разу – всього 9. Минулого раз ми не займалися підрахунком, але візуально цього разу було трошки менше людей, адже у таку спеку містяни здебільшого виїздять до озер та лісів. Але нам приємно, що нашу пропозицію провести пікнік в замку підтримала така кількість людей, адже учора захід відвідало від 4 до 5 тисяч гостей», - продовжує порівнювати два етапи фестивалю Олексій.

І, хоч цього разу організація дійства – на значно вищому рівні, та й «кілометрових» черг більше немає, організатори запевняють, що нема меж для вдосконалення, тому будуть працювати над покращенням якості «LutskFoodFest» і надалі.

На запитання кореспондентів ІА Волинські Новини, а коли ж слід чекати на наступний фестиваль вуличної їжі, Олексій Веремійчик віджартувався, мовляв, «дайте видихнути».

Польова кухня бабці Австрії

Надзвичайно смачною та колоритнею їжею потішили гостей «величезного луцького пікніка» й веселі хлопці з львівського кулінарного клубу «Zdorowja I Spoki'j», які частували лучан стравами польової кухні австрійського війська часів Франца-Йосифа.
На фестиваль до Луцька вони приїздять уже вдруге, але обіцяють навідувати древній Лучеськ ще і ще.

«Ми з Львівського кулінарного клубу «Zdorowja I Spoki'j», а отже, дурничок не робимо. У Луцьку нам дуже подобається. Зараз літо, трошки менше людей стало. Але фестиваль уже має власний імідж. Ми опрацьовуємо тут свою кухню і кожного разу привозимо щось нове», - розповідає президент клубу Костянтин Ковалишин.

До уваги луцьких гурманів львівські кулінари запропонували зупи «бограч» з фасолькою та польську «горохівку».
Також любителі колоритної кухні змогли посмакувати чеськими ковбасками-шпикачками, тушеними «мексиканським способом» у чорному пиві.
«Скажу я вам, що то – ідеальна закуска до живого пива», - додає віце-президент клубу Борис Январьов.

До слова, «левову частку» з виручки кулінари обіцяють віддати на потреби армії.
Вегетаріанська кухня

Варто додати, що великий інтерес у лучан викликали й наїдки, приготовані у кращих вегетаріанських традиціях. Біля яток з такими смаколиками зібралиась чимала черга.

Зі слів адміністратора закладу вегетаріанської кухні «Намасте» Вікторії, такі страви користуються популярністю не лише серед вегетаріанців, а й серед тих, хто сидить на дієті, хворих на цукровий діабет та просто людей, які дотримуються правил раціонального харчування.
Як дорослі, так і малеча змогли відчути себе справжніми лицарями

Імпровізовані бої на тренувальних мечах для дітей та дорослих пропонували й луцькі «лицарі» Олексій Дмитрієв та Андрій Порщ, а також прекрасна леді Валентина Кіренкова, яка навчала усіх охочих стріляти із лука
«Волонтери з ГО «Фундація розвитку громад» попросили нас зібрати кошти для хлопців з АТО.
Своєю чергою, ми даємо діткам можливість розважитися й взяти участь у імпровізованих боях тренувальними мечами та щитами. Працюємо протягом двох днів. Ближче до ранку людей менше, а уже після обіду гості стають більш активними. Жодних вікових обмежень до розваги немає. Жодних фіксованих цін – скільки людина може собі дозволити, стільки й платить», - зазначив Андрій та запропонував журналісту приміряти середньовічного лицарського шолома, або ж «отримати на горіхи» м’яким мечем.
Який боді-арт найпопулярніший серед луцької малечі?

А от молоді люди із студії «Фа-Фа», що розшифровується як «Фабрика Фантазій» тішили малюків різнобарвним боді-артом та іншими цікавими розвагами.
Зі слів юних «художників» Ксені та Романа, боді-арт у стінах Луцького замку – абсолютно безкоштовний.
Малюють звичайною фарбою гуаш.
Малюнок тримається до тих пір, поки його не струть чи не змиють. Найчастіше дітки просять намалювати метелика, сердечко, квіточки або ж прапори з гербами.
Нагадаємо, 28 червня, у перший фестивальний день, працівники ТМ «Забіяка» виготовили 5-метрову ковбасу вагою півтонни. Тим самим вони встановили рекорд, який офіційно зареєстрували у Книзі рекордів України в розділі «Гастрономічні вироби».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Анонім Показати IP 29 Червня 2015 21:12
"Адже попередній досвід показав, що батькам було досить-таки проблематично займатися дітьми у той момент, коли вони відпочивають." (І де вони так втомилися?) Правильно, діти не повинні заважати батькам, коли ті хляють.
свідок Показати IP 29 Червня 2015 21:44
Це фестиваль фейсів чи їжі? Де фото їжі і новинок якщо вони врахували помилки минулого?! Те що на фото - це не вулична їжа!!! Нічого не змінилось :(
правда до свідок Показати IP 29 Червня 2015 22:47
Це бізнес)заробили грошенят)
Свідку до свідок Показати IP 29 Червня 2015 23:09
Чуєш, Єгова, витріщ зеньки. Фотозвіт із їжею - тут:http://www.volynnews.com/news/society/festyval-vulychnoyi-yizhi-v-lutsku-den-pershyy-fotozvit/
бачив до Свідку Показати IP 30 Червня 2015 08:58
Відрізати шмат ковбаси чи бочка, покласти на хліб і це вулична їжа?:) Ржунеможу!!!:))) Засліпило вам шановний і то конкретно!:)
опа до свідок Показати IP 30 Червня 2015 10:15
Це ВН прохфесіанали так подію висвітлили(((
ану Показати IP 30 Червня 2015 06:37
Веремійчик кому ти розказуєш про благородність вашої ідеї? ви робите в замку бо тут можна брати гроші за вхід, а в парку чи на іншій відкритій площі ви не заробите грошей. а як може заробляти державний чиновник гроші за вхід? хто дозволяє продаж квитків не по 10 грн як встановлено замком, а по 15? податок сплачений? я перевірю вже сьогодні... для таких фестивалів є парк, там можна хоч тижнями їсти
Вася до ану Показати IP 30 Червня 2015 09:07
просто ідеально підмітив хтось, ще і АТО прикриваються, що гроші збирають, а зібрали тисячу гривень. Нехай би той Забіяка пів тонними ковбаси завіз пацанам, а не роздав кілограмовими кусками в замку...це не ковбаса, а сурогат, я взяв кусок то і не зміг їсти.
Олеся до Вася Показати IP 30 Червня 2015 09:08
а вже горілку можна рекламувати в громадських місцях? про це чому мовчать всі?
Оксана до ану Показати IP 30 Червня 2015 11:57
це просто жесть. люди добрі, вам хоч якось організовують дозвілля, а ви ще носом крутите. фестивалі вуличної їжі - це взагалі нормальна практика у всьому світі, в Україні також. вам ніяк не вгодиш, краще б самі встали з дивана та щось зробили, якщо не для інших, то хоча б для самих себе.
2 Показати IP 30 Червня 2015 07:17
фігня на посному маслі
АС Показати IP 30 Червня 2015 08:07
Хліба і видовищ. Ось яка пропаганда.
123 до АС Показати IP 30 Червня 2015 08:59
А видовища-то і немає - жруть і п'ють!:)
Ігор до 123 Показати IP 30 Червня 2015 09:04
жруть, пють і курять в замку кальяну, це ж якась гидота а не свято...люди це день молоді, а що ви їм популяризуєте???
Старий Показати IP 30 Червня 2015 09:12
Значна частина території замку - кладовище. Століття біля храму Іоана Богослова хоронили відомих лучан. А накриття над криптою і східній частині замкового дворища. Це ж гробниця. Саме "місце" для смакування ковбасками!
Луцьк Показати IP 30 Червня 2015 09:23
ну невже Романюк вважає, що такі заходи додають йому балів? з таким підходом він точно програє вибори
ІМБ Показати IP 30 Червня 2015 11:35
нічьогоцікавого танунах!
Віка Показати IP 14 Травня 2016 23:14
Все щей гірше ніж тоді

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus