USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чотирьом бійцям АТО придбають житло на умовах співфінансування

9 Червня 2017 13:22
Виділити кошти з міського бюджету на співфінансування придбання житла для чотирьох учасників бойових дій з Луцька рекомендувала комісія міської ради.

Про це йшлося під час засідання комісії щодо розгляду питань про співфінансування для придбання житла 9 червня.

Члени комісії розглянули чотири заяви на співфінансування для придбання житла.

Так, заяву подав учасник бойових дій Олександр Тимощук, який перебуває на квартирному обліку з 8 травня 2015 року. Як поінформував головний спеціаліст відділу реєстру житлового фонду Володимир Пунтус, цей учасник бойових дій проживає в однокімнатній квартирі разом із батьками, з розрахунку йому як одинокому учаснику програми максимальна норма житлової площі може становити 50 метрів квадратних, за мінусом площі, яку він приватизував – 39,27 метра квадратного. Гранична вартість житла, яке він може придбати – 587 тисяч гривень. Відповідно до договору з забудовником на придбання однокімнатної квартири площею 43 метри квадратні вартістю 494,5 тисячі гривень. Сплачуючи за перевищення площі, учасник АТО може претендувати на 225,8 тисячі гривень з міського бюджету.

Наступний учасник програми – Микола Окуневич, який перебуває на квартирному обліку з 7 листопада 2016 року, склад сім’ї – три особи, може претендувати на 73 метри квадратні житла або 1,092 мільйона гривень для співфінансування. Відповідно до договору із забудовником, площа квартири, яку учасник АТО хоче придбати, становить 74 метри квадратні, з міського бюджету зможуть виділити 419,75 тисячі гривень на співфінансування.

Розглянули також заяву Віталія Денисовця, інваліда війни 3-ї групи, який перебуває на квартирному обліку з 22 жовтня 2014 року, входить до списку на позачергове отримання житла, склад сім’ї – чотири особи, дружина та двоє малолітніх дітей, максимальна площа, на яку може претендувати – 94 метри квадратні. Він купує квартиру на вторинному ринку, площею 67,6 метра квадратного, вартістю 892,5 тисячі гривень. З міського бюджету на співфінансування зможуть виділити 446,25 тисячі гривень.

Четвертим претендентом на співфінансуванян придбання житла став учасник бойових дій Максим Блащук, який перебуває на квартирному обліку у складі сім’ї батька, який перебуває у списку військовослужбовців запасу. Проживає разом з батьками та родиною сестри у трикімнатній квартирі. Має намір придбати на вторинному ринку квартиру загальною площею 45,3 метра квадратного, вартістю 474,216 тисячі гривень. З міського бюджету на співфінансування зможуть виділити 237,1 тисячі гривень.

Члени комісії рекомендували виконкому ухвалити рішення про виділення коштів на співфінансування придбання житла для чотирьох згаданих учасників бойових дій. Наступне засідання комісії, як повідомив заступник міського голови Олександр Рачков, відбудеться після сесії міської ради.
Нагадаємо, загалом у рамках програми цьогоріч 8 мільйонів гривень виділять на співфінансування придбання житла для 20 учасників бойових дій з Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Вибірковість Показати IP 9 Червня 2017 13:36
Чому не указано в якій хвилі призвані, чому не вказано в якій бригаді служили(воювали) , на яких посадах служили (воювали) , чому не вказано термін перебування в зоні ато .
Має бути так Показати IP 9 Червня 2017 13:55
Надається квартира Мудрик Андрію Ярославовичу призваному в 1 хвилю в 2014 році в 51 омбр , служив на посаді навідника Т-64 бв, термін перебуваня в зоні ато більше 3 місяців, нагороджений орденом *за мужність* -3-го ступення.Країна має знати реальних учасників ато..
Ігор Показати IP 9 Червня 2017 16:18
Бо це не прості воїни! В одного тато в прокуратурі, у другого дядько суддя!
Палагута Показати IP 9 Червня 2017 17:41
а один, працює на підпріємстві і живе у гуртожитку з дружиною і маленькою донечкою. ніхто нікому не забороняє, піти і заробити на квадратні метри, тількі їх може бути або 73 , або 2
Ігор Показати IP 9 Червня 2017 19:01
Пробачте, я докінця не вияснив і написав коментар. Я заюираю слова назад, щодо пиокуратури і судді. Це однофамільці

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus