USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чотири країни опиняться під водою через танення льодовиків, – вчені

11 Лютого 2023 06:12
Вчені з Університету Ньюкасла у Великій Британії заявили, що до кінця століття близько половини з 215 тисяч льодовиків зникнуть з лиця Землі. Цей процес наражає на небезпеку життя мільйонів людей, причому не там, де передбачалося раніше.

Про це повідомляє Кореспондент з посиланням на Science Alert.

Зокрема танення льодовиків стануть руйнівними для жителів чотирьох країн – Індії, Пакистану, Перу і Китаю. Причина в тому, що населення там особливо вразливе до кліматичних лих, а льодовикові озера численні.

«Близько 15 мільйонів людей можуть опинитися під загрозою, оскільки вони живуть нижче за течією від величезного льодовикового озера, яке може вибухнути. Зазначимо, що передбачити, коли саме льодовикове озеро переповниться і вибухне, вкрай складно, а тому поки що вчені можуть лише попередити про загрозу», – заявили дослідники.

За їхніми словами, прориви льодовикових озер здатні спричиняти масштабні повені, а шлях руйнування може тягтися більш як 100 кілометрів.

«Найнебезпечнішими наразі вчені називають Пакистан і Китай. Так у Пакистані у безпосередній близькості до льодовикового озера, яке може вибухнути, живуть трохи більше як 2 мільйони людей, у Китаї – майже вдвічі більше. Перу посідає у цьому рейтингу небезпеки третє місце, а Індія розташувалася на четвертому», – додали експерти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Клава Показати IP 11 Лютого 2023 07:31
тому китайці так активно освоюють рф
Анонім до Клава Показати IP 11 Лютого 2023 12:22
було б добре,якби китайці тільки тим і займалися, проте вони ще й підтримають кацапів у захопленні України
китаєць Показати IP 11 Лютого 2023 10:13
Краще б клятих москалів затопило. Всіх до одного.
Анонім Показати IP 11 Лютого 2023 12:27
Китай і Індія й так перенаселені, та вся навала, очевидно, вже задумалася над тим,де вона скоро буде жити, з огляду на те,як вони підтримують рашку у завоюваннях - хочуть ввести в світі новий порядок: хто більший і сильніший,той і правий. До речі, індійці дуже агресивно налаштовані до українців,бо ворожа пропаганда їх влади до нас робить свою справу.
Лучанин Показати IP 12 Лютого 2023 10:21
Якийсь кацапський заголовок, що не відповідає тексту.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus