USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Чотири роки тому звільнили Слов'янськ та Краматорськ

5 Липня 2018 19:46
Сьогодні виповнюється чотири роки з дня, коли українська армія після тривалої облоги зайняла стратегично важливі міста Слов'янськ та Краматорськ, інформує УНІАН.

Звільнення Слов'янська та Краматорська відбулося після майже трьох місяців бойових дій біля цих населених пунктів. Бої почалися в середині квітня, коли проросійські терористичні банди захопили ключові адміністративні будівлі міст.

Зазнавши фіаско в Слов'янську, банди змушені були рано вранці 5 липня 2014 року залишити місто. Робили вони це організовано, кількома колонами. Те ж саме зробили і бойовики з Краматорська, приєднавшись до колони втікачів зі Слов'янська. Основні сили незаконних збройних формувань були переміщені до Донецька і Горлівки.

Вже в обід 5 липня над будівлею Слов'янської і Краматорської міських рад були підняті українські прапори. Після звільнення міст стало зрозуміло – бойовики тікали поспіхом, оскільки залишили після себе величезну кількість зброї і боєприпасів російського виробництва, що стало черговим сильним доказом для тих, хто до останнього моменту не вірив у причетність Росії до військової агресії проти України.
З приходом українських військових міста почали повертатися до нормального мирного життя. 13 жовтня Краматорськ тимчасово став донецьким обласним центом – сьогодні Донецька обласна військово-цивільна державна адміністрація знаходиться саме тут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Василь Показати IP 5 Липня 2018 21:15
Наші генерали знали, що сепаратисти організовано колонами тікають до Донецька. І не давали наказу на знищення їх. Їм бойові командири доповідали, і чекали наказу. Але наказ був лише спостерігати. Як наслідок, бойовики успішно евакуювалися і закріпилися. А потім був серпневий Ілловайськ, донецький аеропорт, Вуглегірськ, Дебальцево та інші гіркі моменти. І війна затягнулася вже на чотири роки, і триває вже довше ніж ВВВ, і кінця їй не видно.
Пердлина Волинi Показати IP 5 Липня 2018 22:05
Василь, кiнця побачити хочеш? Приходь, покажу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus