USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Чумацький шлях може мати іншу форму, ніж вважали дотепер, – вчені

18 Травня 2023 00:17
Нові дослідження показали, що галактика Чумацький Шлях може мати іншу форму, ніж вважали дотепер.

Команда астрономів опублікувала нове дослідження, яке свідчить про те, вчені могли помилятися протягом десятиліть, пишуть у Spaсe, повідомляє Українська правда. Життя.

Протягом останніх кількох років астрономи виявили, що всі галактики мають три основні форми: еліптичні, неправильні, спіральні.

Вчені припускають, що більшість відомих спіральних галактик мають так звані два рукави, які розгалужуються та розпадаються на менші.

Традиційне зображення Чумацького Шляху – це галактика з чотирма великими спіральними рукавами, що виходять із товстої централізованої опуклості зірок.

Завдяки цьому вона виділяється дивною формою, яка повинна мати унікальні властивості, щоб надати їй чотири головні рукави.

Однак це зображення може бути неправильним. Команда астрономів опублікувала нове дослідження, яке свідчить про те, що ці судження можуть бути помилкою, оскільки галактика Чумацький Шлях має два головних рукави, як і її сучасні спіральні галактики.

Відкриття зробили вчені-космонавти з Китайської академії наук, що проаналізували численні джерела астрономічних даних, щоб краще зрозуміти справжню форму галактики.

Команда науковців використала дані нового покоління космічних інструментів, які краще вимірюють відстань до окремих зірок. Команда астрономів дійшла висновку, що нова модель форми Чумацького Шляху може стати альтернативною основою для майбутніх досліджень структури галактик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Клава Показати IP 18 Травня 2023 04:06
оскільки чумаки були українцями, ми мали б пишатись назвою галактики..
Milky way до Клава Показати IP 18 Травня 2023 09:03
Відкрию секрет, що це так ЧШ називають тільки Україні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus