USD 39.60 39.92
  • USD 39.60 39.92
  • EUR 39.70 40.10
  • PLN 9.90 10.12

Учені підрахували масу Чумацького Шляху

7 Червня 2023 00:27
Учені розрахували максимально точне, як вони вважають, значення маси Чумацького шляху.

Як пише УНІАН з посиланням на Phys, є кілька способів і підходів в оцінці маси галактики.

Один з них вимагає дослідження руху зірок у нашій галактиці. Більшість з них обертається круговою орбітою навколо галактичного центру, а тому можна використовувати швидкість зірки та її відстань від центру, щоб визначити масу всередині її орбіти.

Використовуючи залежність швидкості від відстані, можна отримати так звану криву обертання, вимір якої дозволив астрономам з'ясувати, що маса галактик значно більша, ніж випливає із спостережень за зірками. Це пов'язано з тим, що більшість цієї маси становить темна матерія.

Читати ще: NASA вперше розповіло про НЛО: деякі об’єкти можуть бути позаземними

На думку науковців, більшість маси Чумацького Шляху не зосереджена в центрі, а простягається у вигляді галактичного гало. Масу таких великих об'єктів зручно відображати, взявши за основу Сонце. Так, зірка важить приблизно 1 983 000 000 000 000 000 000 000 000 000 кг, а Чумацький шлях має 1 трильйон мас Сонця, плюс-мінус кілька сотень мільярдів сонячних мас.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus