USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чи буде хліб: на Волині розпочинають засівати поля

24 Березня 2023 16:38
На Волині почалася весняна посівна кампанія. Нині на полях області сіють яру пшеницю, буряк та овес. Також готують землю до інших культур.

Директор підприємства «Волинь нова» Іван Мисевич розповів, що ярину на полях Локачинської громади почали сіяти кілька днів тому. Підприємство проводить посівну і в інших районах області, йдеться в сюжеті 12 каналу.

Перед посівом ґрунт розпушують. Далі висівають яру пшеницю – 180 кілограмів на гектар. Сіють лише те зерно, яке має спеціальний сертифікат, тобто пройшло ретельну експертну перевірку. Сходить у середньому 98% насіння.

«Перед посівом і озиму, і яру пшеницю протруюють для того, щоб не було хвороб і шкідників. Це обовʼязково», – сказав Іван Мисевич.

Цьогорічна посівна обходиться дорого, бо хоч ціни на пальне впали порівняно з минулим роком, та все ж назвати їх низькими не можна. Окрім того, по кишені б’ють добрива, які раніше купувати в Білорусі. Нині їх привозять із Польщі. Вони якісніші, але майже вдвічі дорожчі.

Проте добрива – лише одна з умов хорошого врожаю. Він насамперед залежить від погодних умов, зокрема наявності опадів у травні.
Керівник управління агропромислового розвитку Волинської області Олександр Книш зазначив, що хліба цього року не забракне, а підтоплення в окремих регіонах суттєво не вплинуть на темпи та об’єми посівної.

Сільськогосподарські підприємства планують засіяти кілька сотень тисяч гектарів землі – орієнтовно 600-660 тисяч гектарів. До того ж, в області добре перезимувала озима пшениця.

Після ярої пшениці на Волині почнуть сіяти кукурудзу, сою, гречку та горох.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Андрій Показати IP 24 Березня 2023 20:07
Якщо Дудка за кеш не продасть все за кордон то буде....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus