USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Чи дозволять збирати чорниці та гриби в лісах Волині?

10 Червня 2022 18:31
На Волині станом на 10 червня діє заборона на відвідування лісів. Відповідний наказ ще 23 березня підписав начальник Волинської обласної військової адміністрації Юрій Погуляйко.

Проте наближається сезон чорниці та грибів, тож дедалі більше волинян турбує питання, чи можуть вони ходити до лісу. Враховуючи, що на Рівненщині дозволили збір дикоросів за винятком кількох громад.

ВолиньPost звернувся із відповідним питання до Волинської обласної військової адміністрації.

В ОВА повідомили, що питання щодо заборони відвідувати ліси нещодавно розглянула обласна Рада оборони. Щоправда, вирішили таки не знімати це обмеження. Можливо, згодом питання розглянуть ще раз.

Але щонайменше до кінця червня волиняни не зможуть ходити до лісу.

Читати ще: У Шацькій громаді просять дозволити ходити до лісу, щоб збирати ягоди і гриби
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Волиняни Показати IP 10 Червня 2022 18:56
Красти ліс забороняй не забороняй всеодно продовжують ! А от слухяних грибників і чорничників будуть переслідувати, гонити і штрафувати ! На Волині, дякувати богу, не ведуться бойові дії - то чого людям забороняти збирати чорниці ? Ситуація не дай бог погіршиться - забороните протягом десяти хвилин !
Сергій до Волиняни Показати IP 11 Червня 2022 00:18
Ім'я Бога пишеться з великої букви, щоб не дай Бог ситуація не погіршилася, краще враховувати такі правила. Мирного неба всім нам.
Здоровий глузд до Сергій Показати IP 11 Червня 2022 08:27
Імя бога, з якої букви писати, ви маєте думати в останню чергу. Почитайте краще з чого складається ваше тіло. А особливо мозок людини. Як він працює, як він керує вами і вашим життям. Можливо якби люди це знали, не потрібні були б війни та богі.
Krzysztof Показати IP 10 Червня 2022 22:04
Багатий не збирає ягоди та гриби, не ходить до лісу, багатий БІГИТЬ в Німеччину за машинами!!!авто не для БІДНИХ. Мито скасовано. Ліси ЗАКРИВАЮТЬСЯ, а кордони відкриваються!!
Волинськ Показати IP 11 Червня 2022 00:51
Після 23:00 ліс починає оживати, там працюють крадії лісу ,особливо коли повітряна тривога ліс гуде від звуків бензопил.....Так от, коли силянин піде в ліс по чорницю або по гриби ,то ці вовкулаки які ще в ночі крали дуби і сосни будут безпощадно штрафувати дружину в якої чоловік на передовій......на жаль, але це реальність може бути вже завтра
Віктор Показати IP 11 Червня 2022 01:00
Після 23:00 ліс починає оживати ,там працюють крадії лісу,особливо для них сприятлива година коли повітряна тривога ,роби що хочеш......Так от, коли селянин буде збирати чорницю або гриби ці вовкулаки які вночі крадуть дуби і сосни будуть штрафувати і виганяти з лісу простий люд ......хто кому ворог????
Петро Показати IP 11 Червня 2022 10:06
Що тут скажеш... Навіть гітлерівці не забороняли людям ходити в ліс коли ліси кишіли партизанами.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus