USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Чи готові дорожники та комунальники до погіршення погодніх умов на Волині

17 Листопада 2022 20:24
На Волині температура повітря 18 листопада становитиме від -1 до -6°C уночі. В області місцями пройде сніг, на дорогах – ожеледиця.

Суспільне дізнавалося, чи готові комунальні й дорожні служби області розчищати сніг та обробляти протиожеледними засобами балансові території.

Обласні дороги: запаси матеріалів є, підрядники напоготові

«Якщо в області випаде сніг чи буде ожеледиця, то дороги державного та міжнародного значення у Волинській області розпочнуть обробляти з профілактичною метою, аби уникнути укладення руху транспорту», – розповів заступник начальника Служби автомобільних доріг області Юрій Ришкевич.

Якщо буде ожеледиця зранку 18 листопада, говорить посадовець, то після закінчення комендантської години – з 5:00 до 7:00 в разі потреби буде проводитися обробка на всіх ділянках.

Читати ще: Місцями ожеледиця: на Волині прогнозують морози до -9°C

«Погодні умови в різних районах по-різному, але всі виконробські дільниці та ДРП націлені на те, що в разі необхідності потрібно виїхати на дороги», – сказав дорожник.

Раніше, на початку жовтня, Юрій Ришкевич повідомляв, що у зв’язку з воєнним станом та припиненням діяльності підприємства «Артемсіль» у Донецькій області виникли проблеми з технічною сіллю, якою посипають дороги під час ожеледиці. Наразі, з його слів, уже провели перемовини щодо постачання технічної солі з Львівської області.

«На даний період заготовлені суміші є, і паралельно проводиться заготовка, бо кожна зима є різною. Немає проблем по технічній солі. Думаю, проблем з цим не буде», – додав посадовець.

Щодо обласних та районних доріг, то ними займається Служба місцевих автомобільних доріг, додав Юрій Ришкевич.

Чи готовий «Луцькспецкомунтранс» до ситуацій на дорогах

У зв’язку з першим похолоданням та снігом комунальне підприємство «Луцькспецкомунтранс» з вечора 16 листопада перейшло на режим цілодобового чергування з зимового утримання доріг та тротуарів, повідомив директор підприємства Володимир Марценюк.

«Сьогодні, 17 листопада, під ранок був контрольний виїзд, коли температура переходила в нуль, то були виїзди по небезпечних ділянках, мостах, шляхопроводах та небезпечних ділянках», – сказав він.

Володимир Марценюк зазначив: 17 листопада о 17:00 згідно з інформацією синоптиків в Луцьку почне проявлятися на дорогах замерзання, тому на небезпечних ділянках чергуватимуть комунальники. «Якщо опадів не буде, то буде підсипання, якщо будуть опади, то буде розчистка», – каже керівник «Луцькспецкомунтрансу».

На період до кінця цього року «Луцькспецкомунтранс» заготовив 1 500 тонн щебенево-соляної суміші, 1 500 тонн піщано-соляної суміші та 500 тонн чистої солі. Як зазначив керівник підприємства, у разі потреби розчищатимуть проїжджу частину вісім машин посипальної техніки та чиститимуть тротуари від снігу сім тракторів.

Якщо під час інтенсивних снігопадів техніки не вистачатиме, каже Володимир Марценюк, то «Луцькспецкомунтранс» має попередньо укладені договори на субпідрядні роботи.

Додамо, для отримання інформації про стан проїзду автошляхами та оперативного реагування на надзвичайні ситуації цілодобово працює єдиний контакт-центр: +38 067 400 60 80 (по Україні), (0332) 78 54 69 (на території Волині).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus