USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Луцькводоканал»: чи готове місто до зими

29 Жовтня 2015 13:07
У «Луцькводоканалі» запевняють – до зими місто готове.

Зокрема, КП «Луцькводоканал» повідомляє про завершення підготовки і готовність мереж, що знаходяться в управлінні підприємства, до осінньо-зимового періоду 2015-2016 рр.

Про це йдеться на сайті підприємства.

Так, за станом на жовтень 2015 року спеціалісти водоканалу виконали усі необхідні роботи щодо підготовки систем водопостачання та водовідведення до осінньо-зимового періоду. Особливу увагу приділили ремонту та заміні мереж водопостачання та водовідведення. Незважаючи на фінансові труднощі, за 10 місяців поточного року замінили 2,39 км аварійних ділянок водопровідних мереж з запланованих 1,26 км (189,5%) та 151 м – каналізаційних, - йдеться у повідомленні «Луцькводоканалу».

У КП кажуть, що завдяки фінансуванню з міського бюджету замінили найбільш аварійні ділянки водопроводів в Привокзальному районі, на вулиці Конякіна, Словацького, замінили 324 м пог. водогону на вулиці Гордіюк-Кравчука та 102 м. пог. самопливного каналізаційного колектора діаметром 600 мм по вул. Набережна. В результаті замінили частину старих зношених труб на полімерні із терміном придатності не менше 50 років.

За власні кошти КП «Луцькводоканал» замінило 1,6 км аварійних ділянок мереж по місту, в тому числі найбільш аварійно небезпечну в Луцьку частину сталевого водогону на вулиці Дубнівська, вулиці Рівненська. Тут доводилось ліквідовувати по чотири, а то й більше поривів за місяць. Труба настільки прогнила, що неможливо було проводити зварювальні роботи.

Для реконструкції водогону використано сучасні труби з поліетилену (ПЕ) діаметром 450 мм, які гарантують більш надійну та тривалу його експлуатацію.

Загалом замінили 278 м пог водогону. Загальна вартість робіт склала понад 550 тисяч гривень без ПДВ.

Для забезпечення сталого функціонування водопровідно-каналізаційного господарства міста в осінньо-зимовий період замінили:

• 10 пожежних гідрантів,

• відремонтовано 146 ВК колодязів,

• встановлено 151 залізобетонних кришок,

• замінено 45 люків,

• замінено 24 засувки.

Продовжуються роботи щодо зменшення вуличних водорозбірних колонок - демонтовано 6 водозабірних колонок, що складає 120% від плану. До слова, у Луцьку зараз лишилося 81 колонка, ще рік тому їх було близько сотні.

Підготовка водопровідно-каналізаційного господарства міста до зими для підприємства обійшлася в більш як мільйон гривень.

«Підприємство технічно готове до роботи в осінньо - зимовий період, - говорить головний інженер КП «Луцькводоканал» Сергій Строк, - на сьогоднішній день фахівцями підприємства здійснили низку запланованих заходів для забезпечення безперебійної роботи систем водопостачання та водовідведення в умовах сезонного зниження температури».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
осбб Показати IP 29 Жовтня 2015 13:44
прикольні чопіки на трубах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus