USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Чи матиме продовження термомодернізація освітніх закладів Луцька за програмою НЕФКО

25 Серпня 2021 17:01
Підходить до завершення термомодернізація освітніх закладів обласного центру, яким пощастило взяти участь у програмі співфінансування НЕФКО. Чи матиме проект продовження?

Про це розмовляли під час засідання бюджетної комісії Луцької міської ради.

Як повідомив директор департаменту економічної політики Борис Смаль, по завершенню робіт із термомедернізації тринадцятьох освітніх комунальних закладів у Луцьку НЕФКО закриває проект.

«У квітні 2021 року під час засідання робочої групи ми заявляли представникам НЕФКО про своє бажання і готовність продовжувати співпрацю. Вони взяли це до уваги. Наступне засідання буде у вересні. Ця процедура повільна. Якщо інші міста теж заявлять про такі ж наміри, це не виключає появи нових проектів у подальшому. По Луцьку модернізацію шкіл та садочків, що беруть участь в проекті, фактично завершили. НЕФКО саме вибирає, які будівлі може дозволити собі модернізувати», – зазначив Борис Смаль.

Він додав, що у випадку, якщо в майбутньому в НЕФКО з’явиться новий проект, Луцьк обов’язково буде претендувати, щоб взяти у ньому участь. Утім станом на сьогодні таких проектів нема.

Нагадаємо, 22 квітня у луцькому ЦНАПі відбулася робоча зустріч керівного комітету проекту «Енергоефективність в громадських будівлях міста Луцька». У рамках реалізації проекту передбачили утеплення фасадів, дахів, встановлення ІТП, ізоляцію трубопроводів, заміну вікон та дверей, модернізацію системи освітлення у 27 бюджетних закладах (34 будівлі). Наразі повністю завершено роботи у 15 закладах. Серед них: спеціалізована дитячо-юнацька школа олімпійського резерву плавання, Палац учнівської молоді, Луцька художня школа, музична школа №1, заклади загальної середньої освіти №9, 11, 16, 2, 25, 26, 15, 17, 24, а також Луцький ліцей №28 та Луцький навчально-реабілітаційний центр. До кінця 2021 року запланували завершити роботи у закладах дошкільної освіти №3, 9, 10, 32, 38, 5, 7, 11, 20, Луцькому НВК №10, школах №10, 19, 23.

Водночас під час свого щотижневого звіту 14 серпня 2021 року Луцький міський голова Ігор Поліщук повідомив, що модернізацію десяти освітніх закладів у Луцьку за програмою НЕФКО-3 завершать до 1 вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ясь Показати IP 25 Серпня 2021 17:50
Особливово «вражаэ» модернізаціі 4 школи- з однієі сторони. Клоунада якась…
Він до Ясь Показати IP 25 Серпня 2021 18:45
Так 4 школи в переліку Нефко немає.Зараз Нефко зайшло в Ківерці ще при Жгутові і в Ковелі за Яковлевим.Може і до Луцька вернуться .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus