USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи насправді вояки на Сході «голі та босі»

4 Серпня 2014 14:41
Замість потоку негативу у ЗМІ, для підтримки військових потрібно більше позитиву та героїчних історій, - вважає гендиректор українського медіахолдингу.

Гутірка із генеральним директором медіахолдингу ZIK Дмитром Добродомовим відбулася у рамках фестивалю українського опору «Бандерштат-2014: перезавантаження» 3 серпня.

Дмитро Добродомов щойно повернувся із зони АТО. На Луганщині він перебував, до слова, не як журналіст, а як волонтер. З його слів, ця поїздка була вже третьою, він відвідав 24-ту бригаду, 80-ий аеромобільний полк, частина якого затято обороняє Луганський аеропорт та батальйон «Львів», який вже розпочав зачистки Сєвєродонецька та Лисичанська. У Львові журналісти та громадські діячі створили декілька центрів забезпечення армії та вже встигли завезти понад 100 тонн допомоги (це не лише продукти харчування, а й необхідні речі – від бронежилетів до уніформи, тепловізорів та касок).

«Зараз дуже багато розмов про те, що наші вояки там голі, босі, п’ють воду з калюжі, не мають, що їсти – не вірте. Так, на початках так і було. Зараз, завдяки свідомим громадянам і таким ініціативам, яких безліч, цей процес нормалізувався», - запевнив Дмитро Добродомов.
Він розповів, що з 50 бронежилетів, за адресою волонтери не змогли віддати жодного, тому що виявилося, що бригада повністю забезпечена. Відтак, бронежилети передали сусідній Чернігівській бригаді. Проблема досі існує з формою, адже виявилося, що українська уніформа дуже легко рветься.

Директор медіахолдингу зауважив, що навіть зараз, якщо проаналізувати інформаційний простір, не до кінця можна розібратися у тому, що насправді відбувається на Сході. З його слів, там триває вже не боротьба з бандформуваннями, а повноцінна війна і дуже важлива підтримка військових. Дмитро Добродомов зазначив, що бачить мало позитиву на телебаченні та в інтернеті. На його думку, зараз потрібні героїчні історії, потрібно підіймати дух.

«Поспілкувавшись з місцевим населенням, я зрозумів, що ми не випустимо ніколи такого тиражу газет і не запустимо стільки каналів, щоб їх переконати в зворотному. Неможливо спілкуватися з людьми, через яких пройшли реальні бандити, які реально знищили, підпалили власну хату, і ці люди далі готові в цьому всьому жити із ненавистю до держави. Це жахливо нашим солдатам, визволяючи українську землю, постійно чекати ножа в спину», - розповів очільник ZIKу.

Також він наголосив на важливості запуску міжнародного українського телеканалу, адже наш ворог Росія довгий час системно працює за кордоном, просуваючи свою точку зору, через що оцінка подій в Україні в іноземних країнах неоднозначна.
З його слів, поведінку нашої армії на Сході зараз можна оцінити на 5 балів. На думку Дмитра Добродомова, в України з’являється унікальний шанс бути державою, в якій багатогранне суспільство і його треба об’єднати. За об’єднання вже можна подякувати Путіну, який вперше через таку проблему консолідував українців. Так, пліч-о-пліч стоять батальйон «Львів» та «Беркут», який їх бив на Майдані, вони ходять разом на зачистки, прикриваючи один одного. Поруч стоїть російськомовна Чернігівська бригада та Львівська 24-та бригада – вони найкращі друзі.


ЧИТАТИ ЩЕ: ТРЕТІЙ ДЕНЬ «БАНДЕРШТАТУ»: ХОРОВОДИ, БОЖЕВІЛЬНІ ТАНЦІ ТА МОЛИТВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
ЯЯ Показати IP 4 Серпня 2014 14:49
Яка на фіг "гутірка"? Не сходьте з розуму.
Настя Показати IP 4 Серпня 2014 14:59
Класна була гутірка. Респект Добродомову.
українець Показати IP 4 Серпня 2014 15:05
коментар було видалено
Дт до українець Показати IP 4 Серпня 2014 15:17
Наших вояків там лікують, годують і відпускають додому, де їх засуджують як зрадників
оля до українець Показати IP 4 Серпня 2014 15:26
коментар було видалено
парасюк Показати IP 4 Серпня 2014 15:23
Про плачевний стан речей на сході розповів сотник Майдану Володимир Парасюк. Хлопець заявляє, що українським військом ніхто не керує, а військове керівництво – “продажні шкури”. Парасюк записав відео-звернення, за день його переглянули тисячі людей. - Я би хотів, щоб сюди пан Порошенко приїхав, подивився на хлопців, на яких видно тільки білі зуби, вони всі чорні, вимучені, там є люди, які є по 4 місяці, – каже Парасюк. За його словами, гелікоптери на початку забирали поранених, зараз не забирають, бо нема пального. Поранених з відірваними кінцівками, яких підбирають ще живими, не довозять до лікарів, нема кому надати допомогу. - Те, що говорять в Києві, все брехня і неправда. Ніхто не віддає команд, ніхто не йде вперед. Військом ніхто не командує, воно взяло відповідальність в свої руки http://doba.te.ua/novyny/te-scho-hovoryat-v-kyjevi-brehnya-sotnyk-parasyuk-pro-shid.html?
Анонім Показати IP 4 Серпня 2014 15:33
коментар було видалено
сірий вовк Показати IP 4 Серпня 2014 15:56
Слухай, "гутірка", що ти "гуториш" про забезпечення - зателефонуй будь-якому солдату ( не генералу, звичайно - вони забезпечені) і вони "прогуторять" тобі всю правду - як глушать рибу в ставах, щоб з голоду не здохнути і їдять перловку на воді. Звикли вішати "лапшу" на вуха людям і продовжуєте це робити. Соромились би - в кожного є мобільний телефон і кожний спілкується з військовими.
Рая Показати IP 4 Серпня 2014 17:05
Складається враження, а так і є, що люди-пушечне м’ясо, прсто його тупо вбивають, а ради чого-щоб жирні свині багаті і далі владарювали? Горе нам, скільки ще тих безневинно-убієнних буде?
G Показати IP 4 Серпня 2014 17:09
Гутірка Гузьнутих

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus