USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Третій день «Бандерштату»: хороводи, божевільні танці та молитва

4 Серпня 2014 08:31
Поєднанням фолку та металу, виконанням Гімну України «по-ірландськи», масовими танцями та молитвою націоналіста, як символом незламного духу, запам’ятався завершальний день фестивалю українського опору «Бандерштат-2014: перезавантаження».

Програма третього дня фестивалю 3 серпня була доволі насиченою. Так, ще зранку розпочалися гутірки, у яких взяли участь редактор відомого суспільно-політичного пабліка #Orange Андрій Кузнєцов, один з організаторів фестивалю депутат облради Ігор Гузь, депутат Верховної Ради Юрій Михальчишин, представник білоруського добровольчого загону «Пагоня» на псевдо Лісовик, авторка вірша «Никогда мы не будем братьями» Анастасія Дмитрук, та генеральний директор медіахолдингу ZIK Дмитро Добродомов.
Паралельно із гутірками на літературній сцені свою поезію декламували поети з Луцька та інших міст України.
Велике полотно із гаслом «від ідеї нація міцна» вишивали протягом трьох днів учасники «Бандерштату» за ініціативи представників фестивалю «Вишиванка Фест».
Відвідувачам фестивалю пропонували «розстріляти Путіна» - влучивши з пневматичної зброї у фото агресора.

Кубок з гирьового спорту відбувся за підтримки тренажерного залу Метал ЖИМ.
На головній музичній сцені цього дня виступили чимало мегадрайвових гуртів. Так, запалював публіку львівський поп-рок гурт К402, який став приємним відкриттям для тих, хто досі не був знайомим із творчістю гурту.
Продовжували відриватися бандерштатівці під важкі ритми луцького гурту «To leave a trace».
А лідер гурту «Ворст», ведучий фестивалю М’яч Дредбол, влаштував божевільні танці під однойменну пісню з репертуару гурту «Тартак».
Етно-рокові ритми гурту «The Doox» у супроводі екзотичних духових інструментів надихнули публіку на водіння величезних хороводів. Наступним бандерштатівців тішив полтавський гурт «Oneyroid».
Херсонські рокери з гурту «Роллікс» вже не вперше успішно виступили на головній сцені «Бандерштату».
Однак найгарячіше під сценою було під час виступу хедлайнерів. Легендарний ірландський гурт «Cruachan» підкорив серця української публіки виконанням Гімну України на волинці та якісним фолк-металом.
Після неймовірно запального виступу ірландців, серед публіки влаштували перекличку. Виявилося, що на «Бандерштат» з’їхалися гості навіть з республіки Конго, Чехії, Москви, Севастополя, Слов’янська, Дрогобича, Закарпаття, Вінниці, Житомира, Івано-Франківська, Світловодська, Харкова та Донецька.

Лідер «Скрябіну» Кузьма нагадав про те, що важливо підтримати хлопців, які воюють на Сході. У програму виступу він включив ексклюзив – сороміцькі коломийки про Путіна, москалів та інших ворогів. Завершив свій виступ гурт піснею «Сам собі країна», під час якої глядачів закликали підняти над собою прапори України, щоб це побачили та почули навіть ті, хто «через дорогу у нічному клубі слухає «найбільш якісну» російську музику».
Усі бандерштатівці, піднявши руки догори та вигукуючи «слава Україні – героям слава» та «Путін - х...ло», сфотографувалися для історичної світлини.
Насамкінець, на сцену запросили організаторів фестивалю. Лідер ГО «Національний альянс» Майя Москвич наголосила, що у часи війни кожна частинка нації, кожна людина повинна робити свій внесок.

«Ми в ці дні дали дуже серйозний бій культурою, «Бандерштатом». Ми цей бій дали Путіну, сепаратистам, Москві і ми в цьому бою перемогли! Якщо під час фестивалю хтось набрався енергії та сил, перезавантажився, прийде після фестивалю і буде діяти – це наш внесок та перемога. Якщо кошти від фестивалю підуть на спорядження для бійця, яке врятує йому життя, це буде наша перемога», - звернулася до присутніх Майя Москвич.

Вона зізналася, що сподівається, що наступний «Бандерштат» буде присвячений перемозі, яку святкуватимуть у наступні століття.

Наприкінці заходу, молитву українського націоналіста у світлі смолоскипів прочитав член оргкомітету Богдан, який щойно повернувся зі Сходу. Слова молитви повторювали тисячі бандерштатівців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
. Показати IP 4 Серпня 2014 09:08
Якийсь шабаш ....
111 Показати IP 4 Серпня 2014 09:20
Секта сатаністів
Олесь Показати IP 4 Серпня 2014 09:37
Божевільні танці ( На кістках і крові..) Божевільні люди. Луцьк "відзначився бездуховністю та пофігізмом. Ура! ( дивно, що без салютів!) Дурноватий гузь... Ні розуму, ні такту, ні совісті....
Олександр Показати IP 4 Серпня 2014 10:22
Дивлячись на "Українців", розумію що я не патріот! (((
достали Показати IP 4 Серпня 2014 10:41
Никогда мы не будем братьями с безумцами.
Іванов Показати IP 4 Серпня 2014 11:07
Потрясти головою під важкий метал, пометати дротіки, набити татуху - дуже інтелектульні заняття для молоді
ІМХО Показати IP 4 Серпня 2014 11:23
"Неначе села погоріли, неначе люди подуріли..." От вам і вшивий псевдопатріотизм і "не час святкувати". А позавчора 10 хлопців з 51-ї бригади з Волині загинули. Я вам ось що скажу, вся ця наці.шваль почала дуже сильно тиснути на міського голову і міськ.раду. Дивіться, коли померли Волиняни на Майдані, то їх одразу ж вирішили ховати на Меморіалі. А коли помирають перші лучани в зоні АТО, Романюк заявляє, що Меморіал - не місце для поховання. Коли хотіли провести "Ніч в Луцькому замку", - сказали, що не час для святкувань і скасували. А коли заїкнулись про те, щоб скасувати Бандерштадт, то вислухали масу нєліцепріятних речей, хамсва та іншого патріотичного лайна. Більше того, на цей шабаш були виділені кошти з місцевого бюджету. Так то.
так до ІМХО Показати IP 4 Серпня 2014 11:45
+ 1000 %
маша Показати IP 4 Серпня 2014 12:02
гузяра тупарилий сцикун хавається за спинами інших,сів в тепленьке крісло і все героїзм закінчився ,а хлопці гинуть ,загинули бо щиро вірять у справедливість ,а її не буде доки такі зрадники і брехуни як Гузь будуть біля влади ,чомусь не їде воювати за справедливістьв зону Ато і коли на майдані стріляли херой гузь вдома сидів ненавиджу сцикунів і брехунів і зараз собі фестивалить на людскій крові. Зрадник брехун жодне слово нічого не варте. якщо не так іди воювати
До всіх попередніх Показати IP 4 Серпня 2014 13:21
Всі гроші,які покривають організаційні витрати підуть на потреби військовослужбовців. А що зробили для них ви? Молодці! Сидіть в інтернеті і клацайте дурнуваті коменти.
ІМХО до До всіх попередніх Показати IP 4 Серпня 2014 14:15
Я вас умоляю... Там купа бариг впарювали свої футболки, магнітики та іншу дрєбідєнь. А крім того, гонорар Кузьми, Положинського та іншиш зіркових візитерів + плата за оренду іпадрома коштували ледь не дві третини всіх грошей, які були виручені з квитків. Все, що піде на потреби армії, - та шкарбонька, яка там стояла. Тому не треба нам розповідати ті казочки. Здерли гроші з міськ.бюджету, нагріли дупи, от і все...
сірий вовк Показати IP 4 Серпня 2014 14:45
П....ец. Одні вмирають на Сході, другі працюють, траті веселяться і справляють шабаш. Напевно, все-таки, не буде добра і спокою в Україні, якщо таке твориться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus