USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чи піде Аваков у відставку після перестрілки в Княжичах? Думка

4 Грудня 2016 19:39
Міністерство внутрішніх справ має відповідати за те, що співробітники різних підрозділів поліції не змогли скоординуватися під час проведення спецоперації по затриманню грабіжників, проте очікувати, що очільник відомства Арсен Аваков піде у відставку не треба. Найімовірніше, він перебуватиме на посаді ще до 2019 року, а саме до парламентських виборів. Таку думку в ексклюзивному коментарі УНН висловив політолог, депутат ВР попередніх скликань Тарас Чорновіл.

«Я розумію, що вони не можуть один одного інформувати про здійснення певних операцій, але коли вже відбулося перше певне зіткнення повинні бути маркерні визначення «свій-чужий». У системі не передбачена можливість взаємодії вже після того, як зіткнулися підрозділи. Уже в армії такі речі відпрацьовані. Те ж Міністерство внутрішніх справ знає про відпрацювання таких речей у Національній гвардії... наскільки мені відомо, щоб вони (Нацгвардія і ЗСУ – Ред.) не сприймали одне одного як ворога, коли не видно форми й ознак, до якої армії вони належать», – розповів Чорновіл, зазначивши, що та ж система повинна працювати й між різними органами МВС.

Відповідна система розпізнавання повинна бути прописана в регламенті, вважає він.

«Хто в чому винен, я не знаю, але я припускаю, що, оскільки мова йде про абсолютно різні відомства, однак які вже є частиною Нацполіціі реформованої, є частини зовсім не реформовані, які ще й існують за старими регламентами. Я думаю, що все-таки тут відповідальність повинні нести в Міністерстві внутрішніх справ, це вище Нацполіціі. Питання взагалі й реформи, і питання взаємодії повинні бути відповідальністю МВС», – зазначив він.

Разом з тим, те, що відбулося, навряд чи вплине на кар'єру міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, вважає Чорновіл.

«У нас міністр внутрішніх справ – це політика. Скільки вже скандалів корупційних навколо нього було вже десятки разів, за всіма правилами, він повинен подати у відставку, або бути знятим. Однак є політична реальність... Ми повинні зрозуміти, що в цій ситуації, щоб такі речі не повторювалися, має включатися вплив журналістів, громадськості, експертів з контролю над правоохоронними органами, адже Авакова нам доведеться терпіти до кінця 2019 року, коли відбудуться чергові вибори і, відповідно, уряд складе повноваження перед новообраною Верховною Радою», – підкреслив експерт.

Зауважимо, сьогодні, 4 грудня, активісти «Автомайдану» влаштували акцію протесту «АвакOFF» з вимогою відставки міністра внутрішніх справ біля його помешкання під назвою «Фортеця» на вулиці Вишгородській у Києві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
едгард Показати IP 4 Грудня 2016 19:57
Буде все так: вбитих поховають з почестями. Із тіл вилучать кулі, проведуть експертизу зброї, чия куля попала того на нари на років10-15. Безпосередніх начальників звільнять, ГУ понизять, всяка шваль попіаритися і затихнуть. Авака ніхто чіпати не буде, криша Петро.
кекс Показати IP 5 Грудня 2016 15:53
в Украіні був хоч один випадок в історіі щоб хтось відмовився від влади тим більше корита?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus