USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Заяви Луценка шкодять розслідуванню перестрілки в Княжичах, - юрист

21 Грудня 2016 21:31
Генеральний прокурор Юрій Луценко дозволяє собі неприпустимі коментарі щодо гучних кримінальних справ, зокрема, щодо інциденту в Княжичах біля Києва, які можуть бути сприйняті як спроба вчинити тиск на слідство.

Про це в ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» (щобудня 13:00-15:00 та 19:00-21:00) на телеканалі ZIK заявив правник Віталій Титич, коментуючи виступ генпрокурора Юрія Луценка про те, що вся відповідальність за спецоперацію у селі Княжичі, під час якої загинули п’ятеро правоохоронців, лежить на начальнику Головного управління Нацполіції в Києві Андрієві Крищенкові.

«Розслідування ще триває, а очільник ГПУ вже дав свою оцінку наперед. Ми не знаємо робочих версій слідства, ще не висунуте обвинувачення, а Юрій Луценко, за своєю традицією, вже висловився про те, як він бачить цю справу та її фігурантів. Очевидно, що це є опосередковане керування думками слідчих, котрі займаються тією справою. Це відбувається не вперше», – сказав Віталій Титич.

На переконання юриста, генрокуророві слід утримуватись від таких коментарів.

«Такими діями він тільки шкодить слідству. Оскільки згодом потерпілі будуть стверджувати, що генпрокурор тиснув на слідчих, коли публічно висловлював думку щодо розслідування», – наголосив правник.

До слова, голова Нацполіції Вадим Троян не вважає, що начальник Нацполіції у Києві Андрій Крищенко має піти у відставку через стрілянину у селі Княжичі, в якій загинули п’ятеро силовиків.

«А чому має бути відставка Крищенка? Давайте дочекаємося результатів розслідування. Я не вважаю, що Крищенко прямо причетний до того, що трапилося», – сказав Троян.

Як відомо, 7 грудня Троян повідомив, що рішення про залучення спецназу КОРД до спецоперації у Княжичах приймав саме Крищенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Перехожий Показати IP 21 Грудня 2016 23:47
А призначення Луценка генпрокурором шкодить Україні. Ви розумієте що відбувається? Біля керма цілої правової машини абсолютно неадекватна та неосвітчена людина. Він навіть за фахом біля прокурорської справи не валялвся! Куди ці люди заведуть Україну?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus