USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Активісти приїхали до будинку Авакова з вимогою його відставки

4 Грудня 2016 14:29
Активісти «Автомайдану» влаштували акцію протесту «АвакOFF» з вимогою відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова біля його помешкання під назвою «Фортеця» на вулиці Вишгородській у Києві. Про це повідомив кореспондент Тижня з місця події.

"Автомайданівці" пригнали під ворота Авакова сміттєвоз. Загалом приїхало близько 100 машин. Активісти обклеїли паркан стікерами "АвакOFF", "Авакова у відставку", "Рюкзак-Вокзал-Панама". Також вони привезли з собою рюкзаки та склали їх біля воріт.

Протестувальники називають Авакова відповідальним за провал процесу атестації працівників поліції зокрема і реформування Національної поліції та системи МВС загалом.
"Автомайдан" нагадав, що за весь час проведення атестації з лав Національної поліції було звільнено трохи більше 5000 екс-міліціонерів - 7,7% від загальної кількості тих, хто мав пройти атестацію, та 4% від загальної кількості штату Національної поліції.
"Аваков повернув та повертає на керівні посади "перевірені" кадри старої системи МВС", - заявили у "Автомайдані" та нагадали спробу призначити керівником поліції Черкащини полковника Валерія Лютого, а Антона Шевцова - очільником Вінницької поліції, призначення на керівні посади Іллі Киви, Сергія Чеботаря, Василя Паскала, Вадима Трояна, Олексія Тахтая, Ігоря Клименка, Ігоря Купранця.

"Перебуваючи на посаді міністра МВС з лютого 2014 року, Аваков провалив внутрішні розслідування щодо працівників МВС, які брали участь у репресіях проти активістів Майдану, ... фактично він особисто покриває всіх цих злочинців, як і корупціонерів у системі МВС", - заявили організатори акції.

Нагадаємо, екс-голова Національної поліції Хатія Деканоїдзе повідомляла, що серед керівництва вищої ланки поліції не пройшли переатестацію 26%, середнього – 15%.

За словами Деканоїдзе, що за результатами переатестації було звільнено 9% поліцейських. Процес переатестації працівників Національної поліції повністю завершився у вересні. За словами голови МВС Арсена Авакова, після переатестації очікується дефіцит поліцейських кадрів близько 15%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Сераховичі Показати IP 4 Грудня 2016 14:44
аваков міг би здогадатись сам уже давно і піти разом з геращенком і своєю хв*\йдою-замом прихвативши ківу! А якщо поліцейські будуть гинути в такій кількості і так часто то дефіцит кадрів буде 50% а вулиці патрулювати будуть звільнені за законом савченко
отак Показати IP 4 Грудня 2016 14:47
правильно!!! гнати в шию всю банду!!!!
Кастрюлька Показати IP 4 Грудня 2016 17:11
А нiчо, шо Авакав сiчас у Канадi?
РБ Показати IP 4 Грудня 2016 19:16
Не краіна, а зоопарк.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus