USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чи потрібна блокада торгівлі з окупантами. Думка волинян

21 Лютого 2017 15:09

Питання блокади торгівлі з Росією та тимчасово окупованими територіями Донецької та Луганської областей стоїть надзвичайно гостро.

Громадські організації та деякі політики закликають припинити будь-які торгівельні відосини з окупантами. Але дехто дотримується думки, що блокада може мати негативні наслідки для економіки України.

Що з цього приводу думають волиняни дізнавалося видання "Конкурент"

Олександр:

 

 

Ставлюся позитивно. Варто блокувати. Наслідки не будуть негативними. Не треба відкладати на потім.

Олександр:

 

 

Для того, щоб знати результат, треба знати "кухню". А взагалі це непорядок: торгують, людей наших вбивають. І ми не знаємо, хто насправді в тому бере участь. Зрозуміло, що верхівка. Простому смертному ніхто там не дасть робити такого.

Петро Баховський:

 

Це питання складне. Можна двояке рішення тут ухвалювати. З одного боку, реальний економічний удар, а з другого – ви ж бачите, яка там технологія. Доводиться купувати, проплачувати те вугілля, а за ті гроші купують зброю. До цього треба підійти виважено, продумати різні варіанти щодо цього. Головна проблема в тому, що наше керівництво не подумало раніше, не передбачило такі наслідки. Є відповідні стратегічні центри, які працюють над стратегічними розробками. Сьогодні може бути і блокада, і знову ж таки можна перестати брати те вугілля. До вирішення цього питання треба підійти виважено і спокійно. З точки зору збереження економіки, то я вважаю, що кардильного рішення сьогодні немає. Адже є ще один момент: нарощується протистояння двох опозиційних сил до керівництва. Це також питання складне. Я не готовий дати відповідь, яке потрібне ухвалити рішення. І сьогодні таку відповідь дати ніхто не зможе. Це питання надзвичайно серйозне. Друга справа: ким це все продумано, хто це все сценарує – тут також є, над чим подумати. Я вважаю, що передусім тут треба підійти виважено і стратегічно, і керівництву держави не треба ухвалювати миттєве рішення. Адже виникають вже взаємні погрози. Треба зібрати такий стіл, запросити дві сторони і знайти оптимальне рішення.

Ніна та Зоя:

Я вважаю, що варто.

А чому вони раніше не думали, чому раніше не укладали договорів. Хіба тільки з Росією можна було договори укладати?

Я думаю, вони спеціально будуть відключати, а насправді ніяких причин надзвичайного стану в енергетиці нема. Вони бояться нас. Отримую 945 гривень і маю 27 років стажу. Як можна прожити?

Святослав Борсевич:

 

Варто. Це треба було робити ще з самого початку. Поки та банда не розікрала всю Україну. Що ж тут незрозумілого?

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Блокада Показати IP 21 Лютого 2017 15:17
надо было напомнить пенсионерам, что Рашка до сих пор является первым партнером Украины по импорту и экспорту. А ассоциация с ЕС с января 2016 года никак увеличила украинский экспорт в Европу. Потому как кроме сырья туда нам нечего продавать, а рашка выкупает наш товар. Конечно, с такими мыслями о уничтожении половины торговли страны они будут получать еще меньше и думать, что виноват путин. Уже поезд по шелковому пути Саакашвили отправлял в никуда, так скоро заблокируют весь транзит. Мы им, а они нам. Только их транзит в разы больше. Народ не думает абсолютно. Одни эмоции
лучанка до Блокада Показати IP 21 Лютого 2017 16:04
Ти, ватноумнік!! Чим думаєш сам?!!! Яким місцем!!!!!
олег до лучанка Показати IP 21 Лютого 2017 18:00
може це і ватнік , але написав все вірно , був раніше в росіі вся продукція харчова Украіни на іхніх полицях стоіть(кетчуп майонези макарон соки і т.д.) і до речі якість найкраща в нашоі , не рахую сюди пиво горілку і т.д.,і в минулому році був у Польщі, на полицях( тільки супермаркетів)-рошен і ще знайшов печиво "МАРІЯ" ------все, ось вам і відповідь про експорт, не скажу що наша якість погана , просто європа захищає свій ринок збуту а у наших недолугих заіло -безвіз, як будто від того мені стане краще жити
Анонім до Блокада Показати IP 21 Лютого 2017 19:18
раша також забороняла імпорт польських товарів. і що ? переорінтувались на інші ринки. а наші горе-бізнесмени крім параші нікуди не здатні нічого продавати, оскільки крім руського язіка більше нічого не знають і знати не хочуть. не кажучи про те, що не хочуть вкладати ні копійки у розвиток виробництва
Опер Показати IP 21 Лютого 2017 15:46
Цитую Г. Москаля: поки перший російський снаряд не й...бне у твоєму дворі доки ти будеш розмірковувати на тему блокади чи антиблокади.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus