USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чи святкуватимуть християни Великдень в один день

2 Травня 2016 08:00
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл переконаний, що для спільного святкування Великодня християнам потрібне, насамперед, об'єднання духовне, а вже згодом - юридичне.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Православна церква, яка живе за Юліанським календарем, святкує Великдень, на відміну від усього світу, який живе за Григоріанським, в інший день. Церковники це називають скандалом і шукають шляхів вирішення.

Є чимало пропозицій щодо того, як можна святкувати разом. Зокрема, можна було б це робити у фіксований день, переважно в другу неділю квітня, є й інші пропозиції. Але головне – це віднайти міжхристиянську згоду.

Як пояснює отець Володимир Кмита із УГКЦ, треба щоби всі очільники церков захотіли і конкретно щось зробили.

«Щоб зрозуміли, що в цьому є воля Ісуса, щоб його послідовники були об'єднані», - говорить отець Володимир.

Таку ж позицію підтримує і митрополит Луцький і Волинський Михаїл (УПЦ КП).

Про те, щоб католики та православні разом святкували Великдень, заговорили ще в жовтні минулого року. Папа Римський Франциск обговорив об'єднання із коптським патріархом Олександрійським Феодором ІІ.

Пропозицію підтримали патріарх Антіохії і всього Сходу Ігнатій Єфрем ІІ та архієпископ Константинополя і Вселенський патріарх Варфоломій І.

Але цього року християни різних конфесій все ще окремо зустрічали Великдень. Скільки часу очільникам церков потрібно для остаточного рішення, ще невідомо.

Поки найбільше призупиняє процес об'єднання Москва.

«Московський патріархат, я думаю, буде в тому стані, в якому він перебуває зараз , до останнього чинити спротив всім цим змінам. Ми бачимо, який спротив чинить частина російської православної церкви Всеправославному Собору», - наголосив релігієзнавець Віктор Єленський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Юля Показати IP 2 Травня 2016 14:57
Вся жизнь - театр!!!!!!!!!!А ви,тупорилі , несіть побільше бабла до храму! Бо ще не всі попи на марсах їздять. Цілуйте їхні загребущі руки!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus