USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чи варто волинським чиновникам боятися люстрації

26 Лютого 2014 10:31
Днями Верховна Рада України має розглянути законопроект «Про люстрацію».

Про це повідомив голова обласної ради Валентин Вітер під час спільної наради з керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації сьогодні, 26 лютого.

Він зазначив, що волинські депутати подали на розгляд народним депутатам свої пропозиції з приводу законопроекту.

«У законі буде прописано, хто підлягає люстрації, за які дії, в який термін і які це матиме наслідки. Її не треба боятись, все буде в законній формі. Сьогодні поняття «державний службовець» дуже багато значить. Я вас прошу, давайте наводити порядок в області. Не робіть так, що я звільнюсь і будь що буде», - зазначив він.

Також Валентин вітер зауважив, що вертикаль влади поки зберігається. Ті начальники, хто написав заяви, але не отримав погодження – залишаються працювати. Представницькі обов’язки, каже він, вони можуть покласти на своїх заступників.

До слова, під час наради частину структурних підрозділів представляли заступники керівників. Так, на нараді не було начальника управління АПК Юрія Горбенка, начальника управління охорони здоров’я Ігоря Ващенюка, керівника санітарно-епідеміологічної служби області, не було й керівників управління МНС та ГУ Міндоходів області.

Нагадаємо, близько 30 керівників структурних підрозділів Волинської ОДА учора написали заяви на звільнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Волинь нова Показати IP 26 Лютого 2014 10:38
Ясно, що ЗЛОДІЯМ і КАЗНОКРАДАМ ВАРТО БОЯТИСЯ. Не дивно, що забоявся ВАЩЕНЮК. В Луцьку медицина КОРУМПОВАНА.
ГРомада Показати IP 26 Лютого 2014 10:40
чекаємо від влади, яка погромами все взяла в свої руки кращого життя. Побачимо як вони справляться зі своїми обов"язками. чи не будуть так само все вирішувати і відписувати і не слухати тих же людей
Робін Гуд Показати IP 26 Лютого 2014 10:47
Довели своїми держпрограмами України до переддефолтного стану!!! І ви кажете чи треба боятися люстрації????
Світлана Показати IP 26 Лютого 2014 10:52
Ясно, що боятися. Бо де ж взялися бабки в конвертах нашого Беркуту, як не "завдячуючи" непосильній праці наших чиновників
селянин Показати IP 26 Лютого 2014 11:02
усі бувші будуть "розкуркулені" ... наші Рідні Боги нам допомагають........ а їм-- хай їхні "любі" москальські попи...
102 Показати IP 26 Лютого 2014 11:07
Люстрація - очищення уряду, поліції, судів та інших найважливіших суспільних інститутів від людей, причетних до порушень прав людини. Як правило, після революції переможна нова влада проводить люстрацію, щоб відхреститися від старої влади, яка сприймається людьми як злочинна і несправедлива. В умовах, що сьогодні склалися у нашій державі, процес люстрації єдиний можливий для встановлення нового, якісно кращого порядку. Цей процес повинен бути проведений на усіх рівнях – від державного до обласного. «Зачистка» не могла оминути Волинську область. Слідом за численними відставками посипались розкриті схеми багаторічних махінацій місцевих можновладців. 21 лютого 2014 року рішенням Луцької районної ради було звільнено відповідно особистої заяви її Голову – регіонала Волошенюка Ігоря Васильовича. Крім того, було розкрито систему злочинних поборів та «кришувань», що довгий час ініціював екс-очільник району. Серед вчинених регіоналом протиправних діянь: бездіяльність перед рейдерським захопленням місцевих сільськогосподарських товариств (СГТзОВ «Україна»); потурання корупційним схемам для досягнення особистої вигоди при виконанні службових обов’язків; незаконне особисте збагачення через участь призначеної ним номінальної людини Кухарука В.О.в управлінні рейдерського товариства «Україна-Баїв». Значущою є також участь в подібних схемах і роль екс-Голови Волинської облдержадміністрації Башкаленка Олександра Костянтиновича (Партія Регіонів). Покриваючи свавілля, що коїлось на теренах його області, регіонал мав і свою вигоду. Так, сприяння в протиправній політиці Волошенюка І.В. принесло Башкаленку О.К. «подяку» у розмірі 200 тисяч доларів, але можні з легкістю припустити, що таких вдячних колег він мав не мало. Завдяки своїй прибутковій посаді, Башкаленко О.К. мав коло впливу у різних галузях влади. Після численних повідомлень у пресі та протестів населення з приводу рейдерського захоплення СГТзОВ «Україна» (останньої, але не єдиної гучної справи, що підтверджувала злочинну діяльність місцевих очільників), було також встановлено причетність до корупційних схем прокурора Волинської області Параки Андрія Андрійовича та начальника УМВС України у Волинській області генерал-майора міліції Олександра Терещука. Виконуючи вказівки Башкаленка О.К. та Волошенюка І.В., вони покривали злочини на території Волинської області, не виконували покладені на них законом обов’язки щодо своєчасного встановлення істинних обставин справ та сприяння найшвидшому їх розслідуванню. Таким чином, представники силових структур області були учасниками корупційних схем можновладців та мали в них установлену частку. Сьогоднішній підхід до встановлення влади обіцяє нові чесні правила, відсутність старого злочинного режиму та якісні зміни у ведення державних справ. Та, враховуючи всі обіцянки, чому безкарність винних у злочинах державних службовців залишається незмінною, як і у попередній моделі?
Нова сила Показати IP 26 Лютого 2014 11:16
Начальника управління охорони здоров’я Ігоря Ващенюка дуже добре знає, що робиться в наших лікарнях(особливо в Обласній дитячій та дорослій). Заробляють гроші на хворих дітях, повстановлювали такси(400-500грн). Просимо звернути особливо увагу, на те що робиться в Волинській обласній дитячій лікарні та прийняти міру. Повну люстрацію Ващиліну Григорію Володимировичу,Драган Анні Григорівні, Гагаловській Людмилі Аркадіївні, Даньчук Еллі Володимирівні і т.д.
Олена до Нова сила Показати IP 26 Лютого 2014 13:03
Я з вами згідна, в лікарнях, повний "БЕЗПРЕДЕЛ" , і я про Волинську обласну лікарню -навіть медсестрі, яка передруковуе написану від руки лікарем довідку, ТРЕБА ДАТИ 20 грн. (ця такса була літом), а якщо не даеш -будеш чекати (хворий) цю довідку цілий день. ЦЕ САМА НАЙМЕНША ЛАНКА І САМА НАЙМЕНША СУМА.
правдивий до Олена Показати IP 28 Лютого 2014 21:50
хто дає той теж винен, а хто винен - той хай сидить тихенько і чекає чи не прийдуть до нього.
Запитання Показати IP 26 Лютого 2014 11:17
Якщо очищати, то всі структури! Пропозицій щодо люстрації БАНКІВ України, які три шкури деруть з українців ви не подали? Чи люстрації тих підприємців, які не оформляють найманих працівників? Поцікавтеся заробітними платами держслужбовців, а тоді люструйте.
опер Показати IP 26 Лютого 2014 12:33
Не забувайте про люстрацію усіх працівників АЗС (бензин постійно дорожчає) та мийників автомобілів (це ж треба за миття мого Х5 аж 70 грн. деруть, геть совість втратили).
Я.. до опер Показати IP 26 Лютого 2014 12:52
Автозаправки це ті ж підприємці, а у нас ринкова економіка, хто яку ціну захотів, таку й поставив, а проста людина (ну, наприклад, держслужбовець із посадовим окладом 1400 грн.) мусить платити. А де вона візьме гроші? Сама політика держави штовхає на хабарі та крадіжки. БО ДЕРЖАВІ БАЙДУЖЕ ЯК ПРОСТА ЛЮДИНА ВИЖИВАЄ. Необхідне термінове реформування банківської системи, податкової системи, зміцнення вітчизняної економіки не через "ринкові" операції "купи подешевше - продай подорожче", а через стимулювання виробництва, створення нових робочих місць.
Лучанинка Показати IP 26 Лютого 2014 12:55
Ковельчани молодці = http://prokovel.com/kovel2014-397.html
Я до Лучанинка Показати IP 26 Лютого 2014 13:02
Поживемо - побачимо. Люстрацію кожному з себе треба починати, щоб не вийшло: "А судді ХТО?!"
Ро Во Показати IP 26 Лютого 2014 14:09
Це не люстрація, а зведення особистих стосунків і свавілля. Чуваки розчищають собі посади, що пошвидше залізти у крісла. Бо для цього повинен бути закон. А те, що робиться у нас в Рожищенському районі це взагалі. Ходять безробітні та психічно хворі та за гроші місіцевих дрібних бізнесменів погрожують людям та їх дітям. Носять з собою листи-погрози підписані головою райради блюдолизом Музикою про можливе фізичне знищення!
Стефа Показати IP 26 Лютого 2014 14:15
А в нас в Рожищах бандити з жовтими повязками перепиняли сьогодні в центрі людей і казали, що поки всі не проголосують на виборах за Юльку, то жити не дадуть. Що такі їїм ото циркуляри Турчинов присилає. А вони вже завезли зброю в адміністрацію і будуть відстрілювати ворогів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus