USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи відвоюють лучани землю прадідів

19 Листопада 2014 16:44
Понад століття, від діда-прадіда, «династія» лучан користується земельною ділянкою. Однак наразі її хочуть забрати.

З такою проблемою сім’я Захарчуків завітала на засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру сьогодні, 19 листопада.

«Земельна ділянка від діда-прадіда перейшла нам у спадщину. Ми користуємося 24 сотками, хоча в архівній довідці зазначено 27. Це - неважливо. Ця земля належить нашій родині понад 100 років. Архівні справи уже - більші, аніж у музеї. Деякі із них написані ще на польській мові», - розповідає лучанка Інна Захарчук.

Підтримати дружину прийшов й її чоловік. Він запевняє, що до міськради із благовірною завітали не випадково. З 1912 року назбиралося дуже багато документів стосовно родинної землі. Окрім цього, сім’я приватизувала ще додаткових 10 соток.

«Але ж чому тоді прийшли до міськради аж в 2014 році?» - здивувався голова профільної комісії Володимир Никитюк.

На що лучани відповіли: вважали, що вирішать це питання «заввиграшки». Однак наразі воно постало гостро.

«Це – наш родинний наділ. Ним користуються чотири сім’ї. Коли народилась я, батько посадив дерево. Там - посаджені й дерева, коли народився мій чоловік, а потім й наші спільні діти. Земля нас годує. Ми прийшли заради тих речей, аби внуки могли оцінити старання та працю прадіда», - каже жінка.

Варто зазначити, що акт на приватизацію родина отримала лише в травні цього року.

«Що ви робите у середу? Вільні? Тоді прийдіть на сесію та попросіть слово. Комісія, як і завжди, приймає позитивне рішення. Але вирішує усе сесія», - резюмував депутат Луцькради Володимимр Никитюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ВОНО Показати IP 19 Листопада 2014 19:06
незрозуміло чому до нас? РФ правонаслідниця СССР і Російської імперії, туди і йдіть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus