USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Чи входить федералізація України в план Меркель та Олланда

6 Лютого 2015 21:05
У Кремлі сьогодні відбуваються переговори канцлера Німеччини Анґели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда з президентом Росії Володимиром Путіним про можливість досягти миру в частині сходу України. Про це інформує "Радіо Свобода". Переговори відбуваються після того, як представники офіційного Берліна та Парижа зустрілися у Києві з Президентом України Петром Порошенком. Переговори глав трьох держав тривали вчора, 5 лютого, 5 годин. Зі слів радника президента Порошенка, про федералізацію України не йшлося.

Як повідомляв речник російського керівника Дмитро Песков, переговори почалися приблизно о 19.30 за місцевим часом (18.30 за Києвом) і відбуваються віч-на-віч, без інших членів делегацій чи експертів.

Меркель і Олланд мають подати Путіну нові пропозиції щодо припинення конфлікту, внаслідок якого загинули вже понад 5 тисяч 350 людей, а міжнародна напруженість зросла до рівнів, небачених із часів Холодної війни.

Перед тим, як вирушити до Москви, Олланд заявив, що їде до Росії з метою досягти всеосяжної угоди про припинення насильства в Україні, а Меркель сказала, що не певна, чи зустріч із Путіним призведе до досягнення перемир’я.

Про пропозиції Меркель і Олланда офіційно повідомляли без подробиць тільки те, що вони ґрунтуються на повному дотриманні мінських домовленостей від вересня минулого року і суверенітету й територіальної цілісності України. Деякі неофіційні повідомлення, що припускали можливість значних поступок Путіну з боку України і Заходу, були спростовані.

Керівники Німеччини і Франції вчора відвідали Київ і зустрілися з президентом Петром Порошенком. Після зустрічі міністр закордонних справ Павло Клімкін заявив, що зустріч «пройшла добре», і додав: «На Україну не тиснуть. Франція і Німеччина нам допомагають повернути мир». За його словами, керівники трьох держав «обговорили кроки, щоб Мінські домовленості запрацювали» повністю.

Прес-секретар президента України Святослав Цеголко сказав, що у четвер на переговорах Петра Порошенка, канцлера Німеччини Ангели Меркель і президента Франції Франсуа Олланда питання про федералізацію України не обговорювалось, - інформує ВВС.

"На переговорах президента Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель та президентом Франції Франсуа Олландом питання федералізації не піднімалося. Україна була, є і буде унітарною державою", - сказав журналістам у Мюнхені Святослав Цеголко.

Раніше французька газета Le Figaro з посиланням на власні джерела написала, що план Ангели Меркель та Франсуа Олланда щодо врегулювання конфлікту в Україні передбачає позаблоковість та федералізацію України.

Сьогодні Олланд та Меркель зустрічаються із президентом Путіним у Москві. Перед відльотом у Москву пані Меркель наголосила, що ніколи не буде обговорювати територіальні питання України з іншою країною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Андрей Воронов Показати IP 6 Лютого 2015 22:11
А при чем тут порох на фотографии?
Анатоль_ Показати IP 6 Лютого 2015 22:16
Велике спасибі вельмишановній пані Меркель від мене та Наталії Семенівни за турботу про Україну!
Андрій Показати IP 7 Лютого 2015 00:44
Поговорили що робити з Україною у форматі без України. А чому б нашій державі не поговорити з Китаєм, і не віддати йому велику частину Сибіру, а собі взяти Ростовську область?
Анонім до Андрій Показати IP 7 Лютого 2015 00:52
Друг з другом розмовляють незалежні держави. А якщо ти впевнений, що Україна -незалежна держава, то роз'ясни, чому в її уряді сидять американські наглядачі?
Анонім до Анонім Показати IP 7 Лютого 2015 11:14
А скільки там є російського гімна, і в першу чергу - премєр.
Анонім до Анонім Показати IP 7 Лютого 2015 14:41
Яценю́к Арсе́ній Петро́вич (нар. 22 травня 1974, м. Чернівці, Українська РСР, СРСР) — український політик, економіст і юрист. Чинний прем'єр-міністр України (з 27 лютого 2014 року). Перший прем'єр-міністр України-греко-католик. Так де тут пахне Росією?
123 до Андрій Показати IP 7 Лютого 2015 08:57
Тому що Україна та її громадяни вже давно не вирiшують,як їм жити .За них це роблять дядьки та тiтки iнших держав.
Анонім до 123 Показати IP 7 Лютого 2015 11:12
Прид*рки!!! так думають тільки рашисти!!!
Іван Показати IP 7 Лютого 2015 09:37
Українці працьовиті люди, але не законопослушні , не принципові, не далекоглядні... От і маємо бардак ...
Анонім Показати IP 7 Лютого 2015 11:43
коментар було видалено
екскурсовод Показати IP 7 Лютого 2015 19:12
Україну ділять!!!
Лучанин Показати IP 7 Лютого 2015 20:32
Меркель та Оланд виступали в Кремлі та Мюнхені в якості політичних торгашів, а не керівників могутніх авторитетних держав
Михайло Показати IP 7 Лютого 2015 20:39
Путін показав приклад зміни державних кордонів. Дурний приклад заразний! Ще це покоління буде свідком повернення Куріл і половину Сахаліна Японії, Калінінград Німеччині, Карелія Фінляндії, Сибір сама відійде Китаю, Україні повернеться не лише Крим, а й Кубань, Таганрог, Бєлгородщина, Воронеж і Стародуб!
Анатоль_ до Михайло Показати IP 8 Лютого 2015 01:28
Добре думкою богатіти ти вмієш, друже!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus