USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Чи вплине ріст долара на бюджет Луцька?

7 Лютого 2014 14:07
Депутати міськради цікавляться, як можна буде виконати бюджет, якщо курс долара до гривні зростатиме й далі. Відповідне запитання задав депутат Сергій Сівак під час 53 позачергової сесії міськради, сьогодні, 7 січня.

«Ми маємо проект доволі збалансованого бюджету, хоч і є недоїмка. Наскільки його реально можна виконати? В держбюджеті рівень інфляції закладено на рівні 4,3%, і курс 8,5 гривні за один долар. А теперішній курс гривні не додає оптимізму. Середній курс сьогодні 9 гривень, не виключено, буде 10. Вже в цьому місяці рівень сягнув інфляції 10%», - зазначив депутат.

Зі слів начальника фінансового управління Лілії Єлової, в бюджеті кошти на енергоносії визначені з огляду на діючі тарифи, а, скажімо, на медикаменти передбачені більші суми, ніж торік. Але, звичайно, ріст курсу долара може значно вплинути на виконання бюджету.

Для погашення «дірок» в бюджеті на захищені статті, не виключено, що місто братиме середньострокові позики.

До слова, у минулому році місто отримало середньострокових позик у казначействі на 33 мільйони гривень Погашати їх будуть в роки, коли бюджет міста буде перевиконаний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus