USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чи враховуватимуть інтереси лучан під час ремонту дворів

8 Липня 2015 12:52
Заздалегідь узгоджувати з мешканцями питання щодо ремонту прибудинкових територій закликали у виконкомі Луцької міськради 8 липня.

Як зазначив член виконкому Олег Бондарук, за адресою вулиця Конякіна, 19 склалася ситуація, коли мешканці багатоповерхівки виступили проти того, щоб були облаштовані дві пішохідні доріжки біля будинку. Мешканці просили облаштувати лише одну доріжку, щоб розширити проїжджу частину.

Аби надалі не виникали подібні ситуації, він пропонував залучати мешканців будинків до розробки плану благоустрою прибудинкової території.

Директор департаменту житлово-комунального господарства міськради Іван Кубіцький відповів, що вже протягом півтора року перед проведенням ремонтів прибудинкових територій збирають мешканців та презентують проекти.

З його слів, після того, як був презентований проект благоустрою за адресою Конякіна, 19, у мешканців виникло своє бачення, а причиною проблеми стало те, що виконавець уже здійснив частину робіт. Подібна проблема, з його слів, на вулиці Конякіна, 12, де прийняли рішення про облаштування автостоянки. Дехто з мешканців виступив проти зрізання старого дерева. Зі слів Івана Кубіцького, такі речі не вдасться врегулювати жодним рішенням.

Своєю чергою, депутат міськради Павло Данильчук пропонував інформацію про збори мешканців оприлюднювати на офіційному веб-сайті міської ради, щоб громада заздалегідь знала про те, де проводитимуться ремонтні роботи. Він пропонував публікувати оголошення не пізніше як за 15 днів до початку ремонту, а збори мешканців проводити не пізніше, як за 5 днів до початку проведення робіт.

Члени виконкому підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
577 Показати IP 8 Липня 2015 14:01
Ситуація-перед моїми вікнами був гарний газон. Автомобілісти нашого двору потроху його захопили, і тепер піднімають питання, щоб при ремонті двору замість газону держава мусить облаштувати їм стоянку. Причому вікна квартир більшості автомобілістів виходять на іншу сторону будинку. А вихлопними газами повинен дихати я. Пропоную - при ремонті прибудинкових територій збільшити лише ширину проїжджої частини (припустімо на метр)-автомобілі зараз трошки ширші, ніж колись. Решта вихилясів (типу "парковка, майданчик, ось тут трішечки...") - лише за умови співфінансування мешканців будинку понаднормових площ.
Іван Показати IP 8 Липня 2015 15:29
В кожного своя думка та правда. Тільки у 577 з’явиться автомобіль, він зразу ж буде за парковку. А він хоч раз подбав про той газон, може підскошував траву? Ні, тільки в думках такий благородний, а ручки забруднити боїться та й лінь мабуть заважає.
577 до Іван Показати IP 8 Липня 2015 17:01
Автомобілів маю кілька, але нахабно поставити їх сусідам перед носом - вважаю ознакою хамства. Всі мої автомобілі ночують на платних стоянках. На газоні кілька років поспіль висаджував траву - плоцікавтесь її вартістю. А проблема в тому, що навколо мене не українці, а Івани- хохли, які і бички в вікно викидають і каталізатори вирізають. Одним словом-бидло. Першому не зробили зауваження, бо троє малолітніх дітей, другій, бо вдовиця, третьому - бо сім"я бідова. І вийшло, що когось пошкодуєш - потім сам шкодуватимеш.
Стьопа Показати IP 8 Липня 2015 15:31
Рішення повинні приймати простою більшістю жителів (50%+1). Хоч пальми висадіть, аби вам щастя настало.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus