USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Чи втрачатимуть лучани субсидії через роботу на виборчих дільницях

7 Березня 2019 10:12
Лучани втрачали субсидії та індексацію пенсії, оскільки отримували додаткові доходи під час роботи на виборчих дільницях. Така практика мала місце під час минулих виборів Президента.

Про це під час засідання виконкому сьогодні, 7 березня, повідомив член виконавчого комітету Михайло Щур.

Він поцікавився у колег, чи втрачатимуть люди субсидії, якщо отримуватимуть дохід від роботи на виборчих дільницях.

«Те, що органи влади не втручаються у виборчий процес – зрозуміло. Особисто я мав розмову з колишніми членами виборчих комісій та спостерігачами, яких пробували в центрі зайнятості зняти з біржі, бо ті працювали та отримували доходи у виборчій комісії.Чи вам відомі випадки припинення нарахування індексації пенсіонеру, можливо, зняття субсидії за те, що людина працювала у виборчій комісії?» – звернувся він до начальника організаційного відділу Луцької міської ради Олени Барської.

На це запитання відповів виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт. Він зазначив, що особисто йому відомо, що з такими проблемами лучани стикались.

«На жаль, це питання не відноситься до компетенції міської ради. Ми підготуємо відповідний проект рішення і на рівні ЦВК, і Кабміну ці питання будуть вирішувати. Все решта – не наша компетенція. Утім, я згоден із тим, що не потрібно, щоб через власну роботу страждали люди. Питання актуальне і слушне», – зазначив посадовець.

На це керівник департаменту соцполітики Вікторія Майборода, зазначила, що з травня 2018 року діють зміни в постанові до розрахунку субсидій і прийняте рішення, що доходи, отримані під час роботи на виборчих дільницях, не впливають на розрахунок субсидії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus