USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

До складу виборчих комісій Волині увійшли люди від 15 кандидатів

10 Травня 2014 10:15
У складі ДВК на Волині працюватимуть майже 14 тисяч осіб. Так, 6 травня, з дотримання календарних строків, окружні виборчі комісії Волинської області утворили 1129 дільничних виборчих комісій.

Кожен із кандидатів на пост Президента України мав право до 1 травня запропонувати по одній особі до складу кожної виборчої комісії. Однак такою можливістю скористалося лише 15 кандидатів. Про це повідомили у прес-службі Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області.

Не подали жодної особи до складу ДВК кандидати на пост Президента України: Бойко Ю.А., Гриненко А.В., Коновалюк В.І., Кузьмін Р.Р., Рабінович В.З., Саранов В.Г.. Також не вносили свої подання на ДВК кандидати, які згодом відмовились від участі у виборах Королевська Н.Ю. та Царьов О.А.

Крім того, взагалі не подав своїх людей до дільничних виборчих комісій у ВО №23 кандидат на пост Президента України Ярош Д.А.

Найбільше осіб до складу ДВК запропонували штаби Порошенка П.О. та Тимошенко Ю.В. – по 1128. Майже на всі дільниці внесли свої подання також Тягнибок О.Я. (1127), Маломуж М.Г. (1126) та Тігіпко С.А. (1121). Понад 1000 осіб запропонували кандидати Шкіряк З.Н. (1085) та Клименко О.І. (1027).

Крім того, через недостатність подань від кандидатів 1102 особи були запропоновані у склад ДВК головами окружних виборчих комісій.

Серед тих кандидатів, які подали дуже малу кількість осіб до ДВК: Ляшко О.В. (266), Ярош Д.А. (230) та Цушко В.П. (110).

Формуючи склад ДВК окружні комісії перевіряли подання кандидатів на кратність включень осіб від різних штабів та відповідність поданої документації. В результаті таких перевірок 28 із запропованих осіб було відхилено ОВК та не включено до складу дільничних комісій.

Загалом у Волинській області до складу дільничних виборчих комісій було включено 13902 особи.

До 9 травня всі дільничні виборчі комісії повинні були провести свої перші засідання та починаючи з сьогоднішнього дня відкрити виборчі дільниці для ознайомлення громадян із попередніми списками виборців.

Нагадаємо, у Луцьку з 15 квітня працює Окружна виборча комісія, виборчий процес у місті відбувається у встановлені терміни. Так, створено 83 виборчі дільниці, серед них 9 спеціальних дільниць на постійній основі та 1 – на тимчасовій (у приміщенні слідчого ізолятора).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
екскурсовод Показати IP 11 Травня 2014 09:54
У ВО №23 ДВК були створенні 7 травня, а на деяких дільницях ще й досі не провели першого засідання, члени комісій від штабу Порошенка масово відмовляються працюватим, бо їм не заплатили обіцяні 500 грн.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus