USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

Чи зобов'яжуть луцьких депутатів відповідати за свої голоси

18 Березня 2015 15:45
Луцьких депутатів хочуть зобов'язати до відповідальності за власне голосування під час сесійних засідання.

Про внесення змін до Статуту територіальної громади Луцька в частині відповідальності міської ради та її органів і посадових осіб перед громадою, фізичними та юридичними особами розмовляли сьогодні, 18 березня, під час засідання постійної комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту.

Ініціатором такого питання виступив депутат Луцькради Андрій Осіпов.

Його підтримав й депутат Ігор Поліщук, який зазначив, що серед луцьких обранців громади є проблеми з відповідальністю за голосування, зокрема що стосуються земельних питань.

«Чомусь не голосують депутати за ті земельні питання, що їх не стосуються. Ні за позитивне рішення, ні за відмовне. І люди знову йдуть по колу, виготовляючи декілька раз усю необхідну технічну документацію», - наголосив народний обранець й додав, що все ж варто спонукати депутатів пояснювати причину відмови від голосування, і нести відповідальність за результати волевиявлення.

Не погодився із колегами депутат Анатолій Бірюков, який зазначив, що обранець громади все ж не зобов’язаний нести відповідальність за те, що не голосує.

«Кожен депутат несе відповідальність тільки за свої дії, наприклад, якщо махав кулаками під час засідання. Такими речами повинні займатися правоохоронні органи: суд, прокуратура, міліція», - резюмував він.

Однак, зваживши всі «за» і «проти», луцькі депутати вирішили рекомендувати це питання на розгляд сесії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
балакун Показати IP 18 Березня 2015 16:08
давно пора нести відповідальність за свої дії чи бездіяльність, а то тільки вміють язиками трясти.
ВОНО Показати IP 18 Березня 2015 16:08
пацан сказал пацан сделал, если пацан не сделал значит пацан пошутил

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus